A bi to sploh še šlo
En podpis ni garancija za srečo in ljubezen. Bolj pomembno je vzdrževat odnos in se truditi zanj, da ne bi sedaj, da če se je treba truditi, da je škoda časa, slej ko prej v vsaki vezi ali zakonu pridemo do kakšne ovire in takrat se pa vidi, ali smo za skupaj ali ne. Z obročkom ali brez.
Kdaj in kako se en par odloči za seks, je pa tudi njuna odločitev in tako kot se odločita, tako je za njiju prav.
Pa dobro, no, do zdaj resnično še nisem srečal moškega, ki bi ga ob besedi seks tako grabila panika in bi mu zastajalo srce kot se po besedah sodeč to dogaja tebi. Ampak res ne vem, no ali si res tako nesiguren v svoje posteljne sposobnosti in si si morda prav iz tega vzroka šel ogradit svojo parcelco, da se na ta način počutiš bolj mirnega in varnega, al kako? Vsaj sodeč po teh:
… in ostalih besedah? Torej, če ni črno, je belo po tvoje? Če nekdo noče čakat do poroke, želi seksat že kar na prvem zmenku?
Ja, prav tebe je razumeti, da je spolnost nekaj za “po vrhu”, saj ti sanjaš o nekih češnjicah, desertih ter podobnem sranju (če odmislimo reproduktivno funkcijo). Spolnost je del (in to pomemben del) odnosa, kateri se ne začne šele z njo (to je tvoja namerna interpretacija), zato je odnos pred njo le nepopoln odnos in medsebojno (s)poznavanje partnerjev posledično tudi nepopolno, pika. Slaba spolnost oz. nekompatibilnost v spolnosti vodi v nezadovoljstvo in posledično v težave. Veliko zvez gre narazen prav zaradi tega in če se to zgodi, je bolje da se prej, preden je ustvarjena družina.
… in ostalih besedah? Torej, če ni črno, je belo po tvoje? Če nekdo noče čakat do poroke, želi seksat že kar na prvem zmenku?
Ja, prav tebe je razumeti, da je spolnost nekaj za “po vrhu”, saj ti sanjaš o nekih češnjicah, desertih ter podobnem sranju (če odmislimo reproduktivno funkcijo). Spolnost je del (in to pomemben del) odnosa, kateri se ne začne šele z njo (to je tvoja namerna interpretacija), zato je odnos pred njo le nepopoln odnos in medsebojno (s)poznavanje partnerjev posledično tudi nepopolno, pika. Slaba spolnost oz. nekompatibilnost v spolnosti vodi v nezadovoljstvo in posledično v težave. Veliko zvez gre narazen prav zaradi tega in če se to zgodi, je bolje da se prej, preden je ustvarjena družina.[/quote]
Kdo je sedaj črno bel?
Zame je nepomembno kdaj kdo seksa, pravim le, da se po nepotrebnem hiti s tem in se pripisuje prevelik pomen. Sploh, če nekdo želi s spolnostjo prehitevat, ko se partnerja nit ne poznata še.
Torej spolnost ni nič takega? Je tako, nekaj mal za zraven, da se lahko sproba partnerja?
Oh koliko nešteto tisoče ljudi je dandanes izgubilo zaposlitev iz ”danes” na ”jutri” pa čeprav so bili zaposleni za nedoločen čas…. dandanes ni razliek med katerokoli pogodbo, dejansko si z pogodbo za določen čas ker če daš ti odpoved na socialni ne dobiš nič
Katastrofa od primerjave.
V bistvu res ne vem kaj želite dokazat?
Vi ste v razmerju brez obljub, nič niste obljubili partnerju, zanosila je ponesreči in bila srečna, ker ste bili z njo ves čas in še vzgajali otroka? Aja, biti noseč in vzgajanje otroka je danes mačji kašelj…
Ravno tako niste bili niti prijatelji svojemu partnerju, najprej seks, oz. čim prej, pol se pa naprej pogovarjamo…vsak dan sproti.
Če jaz kaj vem ste morali ravno tako nekaj obljubit, se dogovorit, niste to izrekli pred matičarjem, ker…. samo ugibam lahko zakaj in s kako figo v žepu… vsekakor, če ste imeli resen namen živet s kom ni nikakršnega razloga, da to ne bi opravili še pri matičarju že zaradi tega, da si olajšate birokratske postopke.
Ampak ne zaobljubil se pa ne bom, ker to bi bil moj konec…konec česa? Itak nič nimate, če živite iz dneva v dan z nekom.
Oh koliko nešteto tisoče ljudi je dandanes izgubilo zaposlitev iz ”danes” na ”jutri” pa čeprav so bili zaposleni za nedoločen čas…. dandanes ni razliek med katerokoli pogodbo, dejansko si z pogodbo za določen čas ker če daš ti odpoved na socialni ne dobiš nič
Katastrofa od primerjave.[/quote]
Matkic ne vem kaj se vidva z EBjem oglašata?
Razmerje z lastno mamo ne šteje pa čeprav sta vzdržna z njo….
Seveda je razlika.:-)
S predajo pokažeš, da je nekdo močnejši, da si sam pod njim, da mu ne misliš nasprotovati …
Zato pa se v vojnah na koncu predajajo in ne poročijo! 😀
Tko kot pri ljubezni lahko imaš 1000 načinov vsakodnevno, da se nekomu predašajaš in za to ne rabiš enkratnega dejanja.[/quote]
Saj se ne poročiš sam. Poročita se oba. Kdo je pa zdaj močnejši? 😉
Navidezno se lahko ob pogodbi za nedoločen čas počutim varneje. Pa še za to, bo potrebna močna vera. 🙂
Realno gledano, pa ni nobena pogodba zagotovilo za varnost.
Nekateri že več let delajo po pogodbi za določen čas…Drugi pa so že prvi mesec dobili pogodbe za NDČ, pa so po treh mesecih spet bili na cesti.
Tako, da…Največ je odvisno od delodajalca..Samo, da ne vem, kdo je v primeru poroke delodajalec in kdo zaposlen ? 🙂
Kaj pa, če ona meni ne bo podaljšala pogodbe ? 🙂
Zato moje zaobljube nič ne koristijo.
Kakšnih zaobljub ?
Meni je to samoumevno, da če se greva resno zvezo, da sem zvest in ona meni.
Ne rabim nobenega papirja in ne prič, da bom dokazoval nekaj, kar je samoumevno samo po sebi.
Podobno je, če bi bili ljudje pošteni, ne bi rabili nekih pogodb in plačevati notarjev…Itd…
Preprosto bi vedeli kaj je prav in kaj ne ter se držali moralnih pravil in spoštovali drug drugega.
Podpisovanje zaobljub zato rabijo tisti, ki se morajo s tem spominjati (opominjati), da so zvesti in da spoštujejo partnerja.
Katastrofa od primerjave.[/quote]
Matkic ne vem kaj se vidva z EBjem oglašata?
Razmerje z lastno mamo ne šteje pa čeprav sta vzdržna z njo….[/quote]
Oglašam se toliko kot ti pametuješ pri temah ki se poročenega moškega tičejo toliko kot morda poroka mene. Lahko pa me prijaviš, ko si glih nervozen in probaš prcat, samo ne bo ratalo.
Kakšnih zaobljub ?
Meni je to samoumevno, da če se greva resno zvezo, da sem zvest in ona meni.
Ne rabim nobenega papirja in ne prič, da bom dokazoval nekaj, kar je samoumevno samo po sebi.
Podobno je, če bi bili ljudje pošteni, ne bi rabili nekih pogodb in plačevati notarjev…Itd…
Preprosto bi vedeli kaj je prav in kaj ne ter se držali moralnih pravil in spoštovali drug drugega.
Podpisovanje zaobljub zato rabijo tisti, ki se morajo s tem spominjati (opominjati), da so zvesti in da spoštujejo partnerja.[/quote]
Kaj si spet nastarunkljal…..
Ne rabiš papir za to, da bi ti nekaj dokazoval, rabijo ga nap tvoji otroci ko razlagajo kdo je kdo v vaši družini, ker se vsak drugače piše. Zate banalnost, za njih neprijetna trauma.
Relativna relativnost…. Kolk ljudi pride pijanih z avtom na cilj, koliko se jih treznih zaleti in nikoli ne pridejo do doma?
Torej alkohol za volanom ni nikakršen problem.
Hahahahahahahah, On_ je prav župnik po moje, al pa služi s porokami in bo zdaj moral svoj farovški SP zapret in sekat drva na stara leta.
Fak no, tak bolanega travmatiranja čez poroko in zagovarjanje le-te pa že dolgo ne, še moja babica ki ”vidi” Jezusa ga ne zagovarja tako kot ti poroko.
Robi ne bi mogel bolj prav napisat.
Še en v nizu spodrsljajev v logiki, a ti ko si bil 5 let star, si zahteval od mame pa atija da sta pokazala poročni list? Meni je mati rekla da je to moj ati in to je blo dovolj….. poročnega lista še danes po vseh teh letih nisem videl in me sploh ne zanima, tako kot 99,9999999% otrok razen morda tebe in še par svetnikov.
On_
V današnjem času je pa že res redkost najti družino, kjer se vsi enako pišejo. Sicer se lahko tudi poročim in obdržim svoj priimek. Bodo zaradi tega imeli moji otroci travme? Če otroke vzgajaš kolikor toliko primerno, zaradi priimka ne bodo imeli travm. Še otroci ločenih staršev naj jih ne bi imeli, če jim le znaš dopovedat in dokazat, da so še vedno ljubljeni od obeh staršev.
Seveda je razlika.:-)
S predajo pokažeš, da je nekdo močnejši, da si sam pod njim, da mu ne misliš nasprotovati …
Zato pa se v vojnah na koncu predajajo in ne poročijo! 😀
Tko kot pri ljubezni lahko imaš 1000 načinov vsakodnevno, da se nekomu predašajaš in za to ne rabiš enkratnega dejanja.[/quote]
Saj se ne poročiš sam. Poročita se oba. Kdo je pa zdaj močnejši? ;)[/quote]
O predajanju si pisal najprej ti. Sem ti samo odgovoril, kaj je zame predaja. 🙂
Veliko bliže v primeru partnerstva mi je moto “eden za drugega” ali kot bi rekli mušketirji:
“Vsi za enega, eden za vse” :-))
Vendar zopet za moto “eden za drugega” ne rabim bit poročen, dovolj je, da imam v glavi zložene nekatere zadeve.
Pa še malce “off the record” pri tej predaji. Najprej se predaš enemu, potem se pa čez čas premisliš in se predaš nekomu drugemu. :-))
Komedija predaj. 🙂
A tiste zadeve, ki se po poroki podrejo? :))[/quote]
Veliko krat se podrejo, kot hišica iz kart. Zakaj pa se potem ločujejo?
Ma ziher ker nimajo kaj bolj pametnega počet. :-))
Ja, prav tebe je razumeti, da je spolnost nekaj za “po vrhu”, saj ti sanjaš o nekih češnjicah, desertih ter podobnem sranju (če odmislimo reproduktivno funkcijo). Spolnost je del (in to pomemben del) odnosa, kateri se ne začne šele z njo (to je tvoja namerna interpretacija), zato je odnos pred njo le nepopoln odnos in medsebojno (s)poznavanje partnerjev posledično tudi nepopolno, pika. Slaba spolnost oz. nekompatibilnost v spolnosti vodi v nezadovoljstvo in posledično v težave. Veliko zvez gre narazen prav zaradi tega in če se to zgodi, je bolje da se prej, preden je ustvarjena družina.[/quote]
Kdo je sedaj črno bel?
Zame je nepomembno kdaj kdo seksa, pravim le, da se po nepotrebnem hiti s tem in se pripisuje prevelik pomen. Sploh, če nekdo želi s spolnostjo prehitevat, ko se partnerja nit ne poznata še.
Torej spolnost ni nič takega? Je tako, nekaj mal za zraven, da se lahko sproba partnerja?[/quote]
A spet nekaj po svoje opletaš?. Če omenjaš sprobavanje partnerja v smislu spolnosti, bodi toliko pošten in tako imenuj tudi v primeru predporočne vzdržnosti, kot tudi “boljšega spoznavanja”, če spolnosti ni. Saj naj bi šlo menda tudi za to, ker so v zvezi tudi obdobja, ko se je potrebno vzdržat, a ne?
A tiste zadeve, ki se po poroki podrejo? :))[/quote]
Veliko krat se podrejo, kot hišica iz kart. Zakaj pa se potem ločujejo?
Ma ziher ker nimajo kaj bolj pametnega počet. :-))[/quote]
100%. Iz dolgčasa. :))
Ma kok ste zdramatiziral to poroko….
Po mojem je dandanes poroka izgubila veliko pomenov, ki jih je včasih
imela… zadeve se pač spreminjajo..
Recimo – poroka ni več biznis…ne poročajo se več (vsak v glavnem ne)
za združevanje kapitala ali zemlje…
Potem ni več groznih zahtev o “čistosti” in zaobljub, da bosta skupaj do
onemoglosti….toliko pa že opazujemo svet okoli sebe, da znamo oceniti
procente verjetnosti…
Jaz mislim, da je poroka samo obeležje ODLOČITVE enega para, da
bosta živela skupaj in ustvarila družino….in če je to prilika, za se malo
poveseliti, proslaviti, malo pompa in veseljačenja…ja porka špinčič, zakaj
pa ne? Tako malo je tega….a ni fajn popestriti zadeve ?
Se malo zrihtati, pripraviti kakšen običaj, se pohecati, zaplesati, kaj
dobrega pojesti, če je huda sila, še kakšno zapeti….
Pa še faj preizkusni kamen je, kok se znata dogovarjat, organizirat, se
usklajevati, sodelovati, za pripravo poroke in ohceti….?
A je to tok hudo?
Forum je zaprt za komentiranje.