A bi to sploh še šlo
Jaz pa pravim, da je osnova v tem kako s partnerjem živiš, v naših vzorcih razmišljanja, navadah in ostalih osebnostnih značilnostih, ne pa v poročnih zaobljubah.
Če bi jaz kateri dal neko poročno zaobljubo, bi bil še vedno isti človek. Nič boljši in nič slabši.
Zato ni nobene povezave med tem, kaj obljubim in kako živim.
Živim le tako, kot znam in ne tako, kot si je nekdo zamislil zaradi nekega rituala.
To čakanje je popoln nesmisel, ker je v nasprotju z našimi resničnimi potrebami. Je bil le nek nasilni ukrep primitivnih ljudi. Družba pač ima neka svoja pravila in zakone. A še to ne pomeni, da so vsi zakoni pametni in smiselni in se jih moramo držati kot pijanec plota. 🙂
In ravno zato. ker je spolnost pomembna, je pomembno, da se morebitna zakonca tudi na tem področju spoznata, preden si zaobljubita večno zvestobo. In tega bi se morala oba zavedati, da je to dobro za njun odnos in se iz tega razloga upreti takšnim bedastim pravilom.
Se strinjam. A to samo zato, ker ljudje mislijo, da bi morala biti poročena.
Lahko samo ugibam, ker sem bil premajhen, da bi razumel kaj sta imela med sabo. 🙂
Povezava med vrednotami in birokratskimi postopki je večinoma zgolj navidezna.[/quote]
Kaj bi ti rad, da je smisel poroke birokratski postopek, je to njen glavni pomen?
Če odgovoriš z “da” potem res nima smisla, se strinjam.[/quote]
Če je brez pomena, potem se ga lahko iz vse procedure enostavno izključi.
Ne. Če bi bila povezava, potem včasih ne bi bilo toliko razočaranih poročenih ljudi.
Če bi bile v ozadju vrednote, bi bili poročeni ljudje bolj pošteni ali bolj zanesljivi v partnerskem odnosu, kot pa neporočeni.
Da se ljudje ne želijo poročiti, je največkrat razlog ravno v tem, da so jim njihovi poročeni starši bili bolj slab zgled vrednot.[/quote]
Povezava je le, da jo ti zanikaš.
Poročne zaobljube imajo osnovo v tem kako ti s partnerjem živiš, s “pripravo” na poroko. Tu ne mislim kakšno obleko bo nevesta imela in koliko balončkov kakšne barve bodo spustili v zrak in podobni nesmisli, pod priprave mislim kakšen odnos sta dva zgradila pred samo zaobljubo.
V tem duhu ima potem tudi smisel čakanje s spolnostjo pred poroko, ker če se nista bila sposobna uskladit v osnovnih stvareh, nima smisla, da se gresta spolnost.
Pogosto se pa dogaja, da se ljudje “sparijo”, ona zanosi potem jih pa skupnost (starši, sorodniki…) sterajo pred oltar… Res nima smisla.
Robi, torej si imel slab zgled doma? Je bila mama noseča s tabo in bila primorana v poroko, oplojevalec je bil pa neprimeren za skupno življenje z mamo in ti si danes proti takim bedastočam kot je poroka? :)[/quote]
Je odnos brez spolnosti sploh lahko izgrajen in popoln?
Če je pa tako potem pa res nima nobenega smisla, če so tvoje obljube prazne besede, če ne poznaš in ne priznavaš pomena besed potem je res brezpredmetno, da karkoli govoriš ali obljubljaš.
Tako potem s partnerjem živita v negotovosti, srečna…. :P[/quote]
Znaš pa spreobračati besede. 🙂
Bolj jaz trdim, da je poroka običaj, ki ničesar ne zagotavlja, bolj ti moj karakter in vrednost obljub, povezuješ s tem običajem ter želiš na vsak način dokazati, kako ste poročeni bolj zvesti svojim obljubam, bolj srečni….
Ne vem, čemu sploh rabite ločitev. 🙂
Razmišljam, ali bi bila užaljena, ali ne…hm…..[/quote]
Po horoskopu… če ti ne potegne. :-))
Če pa že misliš biti užaljena… eh tvoj problem ne moj. :-))
Survivor – Eye of the Tiger[/quote]
Takole na daleč bi rekla…..da si precej samovšečen. Če si užaljen, je pa to tvoj problem, ne moj. :)))
Če je pa tako potem pa res nima nobenega smisla, če so tvoje obljube prazne besede, če ne poznaš in ne priznavaš pomena besed potem je res brezpredmetno, da karkoli govoriš ali obljubljaš.
Tako potem s partnerjem živita v negotovosti, srečna…. :P[/quote]
Znaš pa spreobračati besede. 🙂
Bolj jaz trdim, da je poroka običaj, ki ničesar ne zagotavlja, bolj ti moj karakter in vrednost obljub, povezuješ s tem običajem ter želiš na vsak način dokazati, kako ste poročeni bolj zvesti svojim obljubam, bolj srečni….
Ne vem, čemu sploh rabite ločitev. :)[/quote]
Neporočeni se pač ne ločujejo enostavno zato, ker niso poročeni…. 😉
Ti si poročne zaobljube zreduciral na običaj, na tistih par ur, minut pred matičarjem in veselico. To res nima nič z zvestobo ampak zaobljube imajo pomen, neko vrednost, dano besedo, ki je ti nočeš dat, ker te menda moti običaj, ker so bili starši nesrečni, ker ti je to prisila družbe, ker…
Poroka je res lahko “predstava za navzoče” ima pa temelj v zaobljubi, po tvoje v praznih besedah, med dvema, ki si jo izpovesta. Koliko mislita resno, kaj vse sta naredila za to, da bosta zaobljube spoštovala….je odvisno od vsakega para in njune zrelosti, ne pa od nekega običaja. In mnogi se čudijo čemu “nek običaj”, čemu bit vzdržen predno nekdo da besedo, se zaobljubi…itd, potem pa, ko gre vse v franže pa jok in stok, ker se nista nič domenila in ničesar dorekla in sta imela zgolj lastne predstave v glavi, ki se niso uresničile. Čudno mar ne?
Povezava je le, da jo ti zanikaš.
Poročne zaobljube imajo osnovo v tem kako ti s partnerjem živiš, s “pripravo” na poroko. Tu ne mislim kakšno obleko bo nevesta imela in koliko balončkov kakšne barve bodo spustili v zrak in podobni nesmisli, pod priprave mislim kakšen odnos sta dva zgradila pred samo zaobljubo.
V tem duhu ima potem tudi smisel čakanje s spolnostjo pred poroko, ker če se nista bila sposobna uskladit v osnovnih stvareh, nima smisla, da se gresta spolnost.
Pogosto se pa dogaja, da se ljudje “sparijo”, ona zanosi potem jih pa skupnost (starši, sorodniki…) sterajo pred oltar… Res nima smisla.
Robi, torej si imel slab zgled doma? Je bila mama noseča s tabo in bila primorana v poroko, oplojevalec je bil pa neprimeren za skupno življenje z mamo in ti si danes proti takim bedastočam kot je poroka? :)[/quote]
Je odnos brez spolnosti sploh lahko izgrajen in popoln?[/quote]
Zakaj bi se šel spolnost, če (še) nisi zgradil odnosa?
Robi… On_ ne zmore razumet (in še kdo drug ne) da tisti ki bodo zvesti do groba, tega ne rabijo izrečt pred pričami, tisti ki pa ne bodo pa jim tudi izrekanje take zaobljube ne pomaga pri predrugačenju poti ki jo bodo hodli.
Bistvo je, da je poroka neumnost in metanja stran denarja ki se lahko porabi bolj efektivno. Zaobljubiš se osebi ki jo maš rad, in to lahko storiš brez poroke, če pa oseba od tebe zahteva javno predp ričami, pomeni da ti že itak ne zaupa, in je vse skup brezveze.
Torej še enkrat, tisti ki bodo zvesti do groba itak ne rabijo javne zaobljube, tisti ki pa ne bodo pa jim poroka nič ne koristi.
Tak neumen običaj kot je Valentinovo…… ”vsi” dajejo neko pozornost, ker si je nekdo izmislil da bo tistega dne to se delalo? Neumnost na kubik!
Zakaj bi se šel masturbacijo, če ne misliš oploditi ženske ? 🙂
Zaobljube imajo tolikšno vrednost, v kolikšni meri se jih je posameznik sposoben držati in reševati probleme.
Poroka pa ti teh sposobnosti ne bo dala.[/quote]
Masturbacijo se greš sam s sabo, spolnost se tiče še ene osebe.
Zakaj se ne bi šel raje kar posilstva?
Spet si prešaltal na poroko kot obred, ker….. ti že veš zakaj 😛
Po horoskopu… če ti ne potegne. :-))
Če pa že misliš biti užaljena… eh tvoj problem ne moj. :-))
Survivor – Eye of the Tiger[/quote]
Takole na daleč bi rekla…..da si precej samovšečen. Če si užaljen, je pa to tvoj problem, ne moj. :)))[/quote]
Draga antilopa ali “levinja” počasi se boš morala navaditi, da kar se tiče mene osebno lahko imaš mirne duše svoje mnenje, ocene, poglede, misli… in jih izražaš ali zapišeš. Pa čeprav gre za mnenje in ocene, kako izgledam ali kakšen sem po karakterju. Te pravice ti ne mislim kratiti. :-))
Za užaljenost pa ne skrbi, ker mene ni tako lahko užaliti, kot morda ti predvidevaš. :-))
Tokrat ti s spoštovanjem in ljubeznijo namenjam …. Lesson in Life
Lep vikend še naprej
Watamaro
Ma kje si ravno našla največjega flegmatika (mene), da greš to trenirat hahaha. :-))
PS
ne sekiraj se kaj pravijo ostale punce. Tvoj lajf … tvoja pravila.
No, takole: kaj večini dejansko pomeni poroka. Primer: kupiš parcelo in pokličeš žlahto in prijatelje, da ti jo pomagajo ograditi. Ko je zadeva končana, narediš na tej parceli piknik in nanj povabiš vse, ki so pri postavljanju ograje sodelovali. Lastništvo parcele pa se že pred tem birokratsko uredi z vpisom v zemljiško knjigo. Ali z drugimi besedami: na tak način okolici poveš, da je ta zemlja zdaj tvoja lastnina.
Antilopa & N.S.
Saj me je samo za radjator privezala, da ne bi pobegnil…..NOT. :-))
PS
Zvestoba je stvar odločitve pri enem in stvar zaupanja pri drugem. (seveda korelacija velja tudi v obratno smer)
Forum je zaprt za komentiranje.