A bi to sploh še šlo
Zato ne rabim niti verskega obreda, niti civilnega, fešte, kiča….
Vse kar rabim je predvsem zvestoba samemu sebi in svojim načelom.[/quote]
Tvoja načela so posledica družbe v kateri živiš ali so zgolj in samo tvoja, neodvisna od okolja? 😉
Zakaj bi potem bil nekdo čudaški, če od partnerja zahteva zaobljubo predno se mu (telesno) preda?[/quote]
Tisti, ki zahteva kaj takega, bo sigurno prej ali slej razočaran nad “predanostjo”.
In ljudje smo velikokrat razočarani ravno zato, ker smo preveč fokusirani le na besede.
Človek lahko izreče karkoli, da doseže svoj (egoistični) cilj. Ne more pa spremeniti svoje narave in osebnosti.
Ko bo družba začela ceniti človeške vrednote, namesto zunanjega blišča, bo tudi več možnosti za resnično predanost, namesto zaigrane.
Če prideš do potice to še ne pomeni, da smeš nehaš migat… takrat moraš še bolj, ker potica ima precej kalorij, ti da moč…. ;)[/quote]
Si slišal kdaj tisto, da ženska upa, da se moški po poroki spremeni, moški pa upa, da se ženska ne spremeni.
A veš, da tale verjetno ni ravno iz trte izvita. :-))
Torej ker midva nočeva, da bi se kdo od naju spremenil vzdržujeva… Staus Quo[/quote]
Evos saj sem vedel, da vaju je nekdo prestrašil. :))
No, a je igranje fuzbala tud le farsa zaradi običaja, ki so si ga nekoč izmislil, ko je nekdo prvič brcnil svinjski mehur? :))
S tem se pa jaz tudi strinjam, zato ne vem, zakaj se nekateri bojijo, da se bo njihova narava spremenila po poroki. :))
S tem se pa jaz tudi strinjam, zato ne vem, zakaj se nekateri bojijo, da se bo njihova narava spremenila po poroki. :))[/quote]
Saj se ne spremeni.
Ta strah je zato, ker mine začetna zaljubljenost in se porušijo iluzije.
Poroka je samo običaj in je zato v tem smislu popolnoma nepomembna, ker zaradi nje človek ni sposobnejši ali zvestejši ali pametnejši ali karkoli pač…
Strahovi se zato pojavljajo pri vseh odnosih, ne glede na vrsto veze.
Si slišal kdaj tisto, da ženska upa, da se moški po poroki spremeni, moški pa upa, da se ženska ne spremeni.
A veš, da tale verjetno ni ravno iz trte izvita. :-))
Torej ker midva nočeva, da bi se kdo od naju spremenil vzdržujeva… Staus Quo[/quote]
Evos saj sem vedel, da vaju je nekdo prestrašil. :))[/quote]
Alora Marko… midva imava svoj Joyride tako kot nama paše in ne tako kot bi nekateri želeli. Voziva pa v skladu s “predpisi”, z uradno registriranim prevoznim sredstvom, tko da za nisva v nobenem prekršku. :-))
OK tisti moralisti, ki mislijo da bi morala imeti tak model, takšno barvo, zraven še navešene balončke in rožice, pa žegnano in blagoslovljeno od nevem koga vse …. pri nama ne štejejo.
Drugi ne vozijo najine vožnje… zakaj bi potem diktirali, v kašnem naj se voziva, kako naj voziva in kam naj peljeva? :-))
Naj se oni ukvarjajo s svojimi “garami”… ziher kje kaj škripa, ropota, se lušči barva, rja ven udarja…. tko da naj se vsak ukvarja s svojim, pa ima za cel lajf zadost dela. :-)))))
Evos saj sem vedel, da vaju je nekdo prestrašil. :))[/quote]
Alora Marko… midva imava svoj Joyride tako kot nama paše in ne tako kot bi nekateri želeli. Voziva pa v skladu s “predpisi”, z uradno registriranim prevoznim sredstvom, tko da za nisva v nobenem prekršku. :-))
OK tisti moralisti, ki mislijo da bi morala imeti tak model, takšno barvo, zraven še navešene balončke in rožice, pa žegnano in blagoslovljeno od nevem koga vse …. pri nama ne štejejo.
Drugi ne vozijo najine vožnje… zakaj bi potem diktirali, v kašnem naj se voziva, kako naj voziva in kam naj peljeva? :-))
Naj se oni ukvarjajo s svojimi “garami”… ziher kje kaj škripa, ropota, se lušči barva, rja ven udarja…. tko da naj se vsak ukvarja s svojim, pa ima za cel lajf zadost dela. :-)))))[/quote]
Bog te mazo…prekršek? Imaš ti kakšno poklicno deformacijo, hehe? :))
A to ti je dvignilo pokrov na piskru?
Ne sekiraj se, jutri bo bolje, ko se para razkadi skozi ušesa. :-))
A to ti je dvignilo pokrov na piskru?
Ne sekiraj se, jutri bo bolje, ko se para razkadi skozi ušesa. :-))[/quote]
What a moron….ne se zafrkavat z mano. :)) Ti imaš lahko tigra na avatarju, ampak jaz sem levinja….
Jaz koruzniku nikoli ne bi priznala pravice do polovičke….:)[/quote]
No jaz pa Devica. :-))
Kaj pa ostalo misliš, mi pa dol visi. :-))
No jaz pa Devica. :-))
Kaj pa ostalo misliš, mi pa dol visi. :-))[/quote]
Razmišljam, ali bi bila užaljena, ali ne…hm…..[/quote]
Po horoskopu… če ti ne potegne. :-))
Če pa že misliš biti užaljena… eh tvoj problem ne moj. :-))
Tvoja načela so posledica družbe v kateri živiš ali so zgolj in samo tvoja, neodvisna od okolja? 😉
Zakaj bi potem bil nekdo čudaški, če od partnerja zahteva zaobljubo predno se mu (telesno) preda?[/quote]
Tisti, ki zahteva kaj takega, bo sigurno prej ali slej razočaran nad “predanostjo”.
In ljudje smo velikokrat razočarani ravno zato, ker smo preveč fokusirani le na besede.
Človek lahko izreče karkoli, da doseže svoj (egoistični) cilj. Ne more pa spremeniti svoje narave in osebnosti.
Ko bo družba začela ceniti človeške vrednote, namesto zunanjega blišča, bo tudi več možnosti za resnično predanost, namesto zaigrane.[/quote]
Ma kam si ti zabredel….
Rad bi od poroke neko garancijo, ki ti jo naj obred da…pa kaj še? Če v tem iščeš smisel ga itak ne moreš najt.
Lahko rečemo tudi tako, ko boš ti začel ceniti človeške/partnerjeve vrednote se ti tudi ne bo težava zaobljubit do takrat pa….
Hkrati s to zaobljubo te skupnost/država nagradi z nekaterimi “olajšavami” okoli birokratskih postopkov 😉
Poroka kot svečana zaobljuba sploh ni krščanski nesmisel ampak ga poznajo, v takšni ali drugačni obliki, praktično vse kulture tega sveta. Njen namen pa ni to kar Hollywood prikazuje, niti to kar želi Robi (in še kdo) prikazat, da bi zagovarjal svoj prav.
Sploh ne branim poroke kot take, lahko bi rekel, da branim vrednote, ki do tega dejanja pripeljejo. Tu bi se pa lahko strinjali al tut ne?[/quote]
Povezava med vrednotami in birokratskimi postopki je večinoma zgolj navidezna.[/quote]
Kaj bi ti rad, da je smisel poroke birokratski postopek, je to njen glavni pomen?
Če odgovoriš z “da” potem res nima smisla, se strinjam.
Sploh ne branim poroke kot take, lahko bi rekel, da branim vrednote, ki do tega dejanja pripeljejo. Tu bi se pa lahko strinjali al tut ne?[/quote]
Ne. Če bi bila povezava, potem včasih ne bi bilo toliko razočaranih poročenih ljudi.
Če bi bile v ozadju vrednote, bi bili poročeni ljudje bolj pošteni ali bolj zanesljivi v partnerskem odnosu, kot pa neporočeni.
Da se ljudje ne želijo poročiti, je največkrat razlog ravno v tem, da so jim njihovi poročeni starši bili bolj slab zgled vrednot.
Ne. Če bi bila povezava, potem včasih ne bi bilo toliko razočaranih poročenih ljudi.
Če bi bile v ozadju vrednote, bi bili poročeni ljudje bolj pošteni ali bolj zanesljivi v partnerskem odnosu, kot pa neporočeni.
Da se ljudje ne želijo poročiti, je največkrat razlog ravno v tem, da so jim njihovi poročeni starši bili bolj slab zgled vrednot.[/quote]
Povezava je le, da jo ti zanikaš.
Poročne zaobljube imajo osnovo v tem kako ti s partnerjem živiš, s “pripravo” na poroko. Tu ne mislim kakšno obleko bo nevesta imela in koliko balončkov kakšne barve bodo spustili v zrak in podobni nesmisli, pod priprave mislim kakšen odnos sta dva zgradila pred samo zaobljubo.
V tem duhu ima potem tudi smisel čakanje s spolnostjo pred poroko, ker če se nista bila sposobna uskladit v osnovnih stvareh, nima smisla, da se gresta spolnost.
Pogosto se pa dogaja, da se ljudje “sparijo”, ona zanosi potem jih pa skupnost (starši, sorodniki…) sterajo pred oltar… Res nima smisla.
Robi, torej si imel slab zgled doma? Je bila mama noseča s tabo in bila primorana v poroko, oplojevalec je bil pa neprimeren za skupno življenje z mamo in ti si danes proti takim bedastočam kot je poroka? 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.