A bi to sploh še šlo
Zofi si že poročena al kar teko na pamet o poroki kot paradi pijanstva in kiča?
Mislim, da se ne pogovarjamo o sami ceremoniji ampak o tem kaj je v ozadju ;)[/quote]
ne, zofi ni poročena in kar tako na pamet neki filozofira o tem, kako ona gleda na te zadeve…. 🙂
sj vem o čem je govora…nimam nič proti poroki kot taki… ampak men osebno ne bi prnesla v zvezo prav nobene nadgradnje, ker mi prstan na roki ne bi spremenil odnosa do osebe, s ktero živim… je pa res, da enim pač poroka pomeni neko dodatno potrditev, če pač župnik žegna vse skp…taki se pač poročijo… različni smo si :)[/quote]
Ok, vseeno ti želim, da bi se nekoč našel nekdo, ki te bo imel tako rad, da ti bo obljubil, da bo s tabo v dobrem in v slabem….pa že bo župnik oz matičar zraven ali pa ne 😉
Čist tako….če živiš z nekom že x časa, po vseh pravilih, ti ne bi bilo lepo, da ti ta oseba reče, da bi se ti rada svečano zaobljubila ali pa da še kar živita naprej brez tega? Kaj bi ti bilo ljubše? Kaj bi ti vlilo več varnosti v smislu, da misli resno, da čuti pripadnost do tebe?
Če nisi nikoli jedel potice lahko tudi trdiš, da nič ne izgubljaš in si verodostojen v izjavi, da ti njen okus ni všeč? ;)[/quote]
Ker potica redi, ko jo ješ postaneš bolj len, se ti manj ljubi migati…[/quote]
Če prideš do potice to še ne pomeni, da smeš nehaš migat… takrat moraš še bolj, ker potica ima precej kalorij, ti da moč…. 😉
Ja, ja okostnjaki brez jajc, ker kao si ne upamo obljubit kot v vojski v svečanem postroju “Svečano zaprisegam… bla, bla, bla…. :-))
Mi brezjajčni to, kot v mafiji obljubimo potihem, pa nobeden ne ve za to. :-))
BTW, povej mi še samo, kaj so potem tisti hrabri z ogromnimi cohones, ki si upajo to svečano zaobljubiti, potem pa čez čas vse obljube prelomiti?[/quote]
Saj veš, da ni garancije. Življenje se lahko zasuka po svoje. Ampak takrat, ko se greš ljubezen, ne razmišljaš o koncu, a ne?
Hodiš na počitnice? Zakaj? Koliko časa porabiš za svojo partnerko? Si kdaj razmišljal, da je to preveč kičasto? Vedno lahko poiščeš milijon razlogov za proti. Ampak vprašaj se, zakaj se izogibaš nečemu, kar ne boli. Te je strah izrečenih besed? Največje kazni povzročamo sami sebi, zakaj bi se bal drugih?
Ti si ciljal na ”en del” ampak celota zveni bistveno bolj bolano in sprevrženo, ti pa že veš kako je pri tvoji mami in tebi…. če tako kot pišeš, se ne bi nič čudil, glede na besede ki jih mečeš po forumu![/quote]
Mogoče v tvoji domišljiji. :)[/quote]
Vsaj smešen bodi no, daj, potrudi se boljše
HO HO HO HO
Če prideš do potice to še ne pomeni, da smeš nehaš migat… takrat moraš še bolj, ker potica ima precej kalorij, ti da moč…. ;)[/quote]
Si slišal kdaj tisto, da ženska upa, da se moški po poroki spremeni, moški pa upa, da se ženska ne spremeni.
A veš, da tale verjetno ni ravno iz trte izvita. :-))
Torej ker midva nočeva, da bi se kdo od naju spremenil vzdržujeva… Staus Quo
VALDA, da nas(me) je strah izrečenih besed….. če nekomu izrečeš večno zvestobo do groba ne glede na to kaj bo on delal (kar izrečeš ob poročni zaobljubi) potem to pomeni da lahko partner dela karkoli in si ti njegov…….. samo butelj brez logike, bi želel to izrečt in samo butlji brez razmisleka to izrečejo in SVETO ZAOBLJUBO potem prelomijo.
pač prisegolomilci, kaj češ.
Jaz osebno recimo ločenemu ki se je poročil z zaobljubo ne morem verjet na besedo, če še tiste pred pričami ni zmogel obdržat, kako bo tole na 4 oči?
ne, zofi ni poročena in kar tako na pamet neki filozofira o tem, kako ona gleda na te zadeve…. 🙂
sj vem o čem je govora…nimam nič proti poroki kot taki… ampak men osebno ne bi prnesla v zvezo prav nobene nadgradnje, ker mi prstan na roki ne bi spremenil odnosa do osebe, s ktero živim… je pa res, da enim pač poroka pomeni neko dodatno potrditev, če pač župnik žegna vse skp…taki se pač poročijo… različni smo si :)[/quote]
Ok, vseeno ti želim, da bi se nekoč našel nekdo, ki te bo imel tako rad, da ti bo obljubil, da bo s tabo v dobrem in v slabem….pa že bo župnik oz matičar zraven ali pa ne 😉
Čist tako….če živiš z nekom že x časa, po vseh pravilih, ti ne bi bilo lepo, da ti ta oseba reče, da bi se ti rada svečano zaobljubila ali pa da še kar živita naprej brez tega? Kaj bi ti bilo ljubše? Kaj bi ti vlilo več varnosti v smislu, da misli resno, da čuti pripadnost do tebe?[/quote]
sj ti pravim, da nimam želje po poroki…lahko mi kupi prstan in lahko mava poroko nekje daleeečččč stran od vseh…pač sama zase…. si izmenjava prstana recimo in je to to…. sm mela srečo, da je bil bivši istega mnenja, pa sva živela skupi….poroka mi ne vlije nobenga občutka pripadnosti, varnosti…to pač čutiš ob nekom al pa ne… niti ne bi dala otroka krstit itd…. mislim ne vem….res drugač razmišlam glede tega….
Vljudno te še enkrat naprošam če bi hotela, kaj so po tvoje tisti, ki prelomijo tako slavnostno izrečene obljube, če smo mi že brezjajčni okostnjaki?
A gre težko z jezika? :-)))
Vljudno te še enkrat naprošam če bi hotela, kaj so po tvoje tisti, ki prelomijo tako slavnostno izrečene obljube, če smo mi že brezjajčni okostnjaki?
A gre težko z jezika? :-)))[/quote]
obljubo/prisego lomilci/lomilke
simpl……… niso vredni, da bi jim kdorkoli verjel, ko pa še obljube izrečene pred pričami niso zmogli obdržat!
VALDA, da nas(me) je strah izrečenih besed….. če nekomu izrečeš večno zvestobo do groba ne glede na to kaj bo on delal (kar izrečeš ob poročni zaobljubi) potem to pomeni da lahko partner dela karkoli in si ti njegov…….. samo butelj brez logike, bi želel to izrečt in samo butlji brez razmisleka to izrečejo in SVETO ZAOBLJUBO potem prelomijo.
Jaz osebno recimo ločenemu ki se je poročil z zaobljubo ne morem verjet na besedo, če še tiste pred pričami ni zmogel obdržat, kako bo tole na 4 oči?[/quote]
Me veseli, da si tako kreposten in se vedno držiš danih obljub. Si kot mali bog na zemlji. Sploh znaš odpuščati drugim, ki so vsi grešniki po vrsti?
Ljubezen je nekaj najlepšega, dokler traja. Ko je ni več, to ni ljubezen.
Čist tako….če živiš z nekom že x časa, po vseh pravilih, ti ne bi bilo lepo, da ti ta oseba reče, da bi se ti rada svečano zaobljubila ali pa da še kar živita naprej brez tega? Kaj bi ti bilo ljubše? Kaj bi ti vlilo več varnosti v smislu, da misli resno, da čuti pripadnost do tebe?[/quote]
sj ti pravim, da nimam želje po poroki…lahko mi kupi prstan in lahko mava poroko nekje daleeečččč stran od vseh…pač sama zase…. si izmenjava prstana recimo in je to to…. sm mela srečo, da je bil bivši istega mnenja, pa sva živela skupi….poroka mi ne vlije nobenga občutka pripadnosti, varnosti…to pač čutiš ob nekom al pa ne… niti ne bi dala otroka krstit itd…. mislim ne vem….res drugač razmišlam glede tega….[/quote]
A prstan bi pa imela? Čemu le? Kaj ti bo tist kos kovine? Lahko se ti kam zatakne in ti odtrga prst…. ni vredno… 😉
Nihče ni popoln. In ne moreš odgovarjati za dejanja drugih. Nosiš lahko le svoj nahrbnik, svoje odgovornosti. Vsak dan se odločamo, ne vidim razlik. Čisto vsak dan posebej. Zakaj torej iskanje križa in česna ob besedi poroka?
sj ti pravim, da nimam želje po poroki…lahko mi kupi prstan in lahko mava poroko nekje daleeečččč stran od vseh…pač sama zase…. si izmenjava prstana recimo in je to to…. sm mela srečo, da je bil bivši istega mnenja, pa sva živela skupi….poroka mi ne vlije nobenga občutka pripadnosti, varnosti…to pač čutiš ob nekom al pa ne… niti ne bi dala otroka krstit itd…. mislim ne vem….res drugač razmišlam glede tega….[/quote]
A prstan bi pa imela? Čemu le? Kaj ti bo tist kos kovine? Lahko se ti kam zatakne in ti odtrga prst…. ni vredno… ;)[/quote]
hahaha…ti si faca…kak obračaš moje stavke ej….nism rekla, da bi mela prstan…rekla sm, da mi tist poročni prstan na roki ničesar ne spremeni…. in da mi je isto k da se poročim, če se zmenva in si pač kupva prstana in si jih izmenjava na samem… zarad mene lohk tud v tork ob treh popoldan pr kosilu, oblečena v trenerke…štekaš…
Jaz osebno recimo ločenemu ki se je poročil z zaobljubo ne morem verjet na besedo, če še tiste pred pričami ni zmogel obdržat, kako bo tole na 4 oči?[/quote]
Me veseli, da si tako kreposten in se vedno držiš danih obljub. Si kot mali bog na zemlji. Sploh znaš odpuščati drugim, ki so vsi grešniki po vrsti?
Ljubezen je nekaj najlepšega, dokler traja. Ko je ni več, to ni ljubezen.[/quote]
Se absolutno strinjam s tabo, ampak zakaj potem izreči besede ki te variabilke (da je ljubezen najlepša dokelr traja) ne vzamejo v poštev pri izjavi zaobljube, in te vbistvu naredijo hipokrita in prisegolomilca….
Jaz v življenju zaobljube ne upam dat, če nisem 100%, da jo lahko izvršim ali (če je potrebno) pri tem dam življenje.
To da nekdo tako zlahka izreče zaobljubo ki te veže do groba, pa še vnaprej ve, da je ob določenih pogojih (recimo varanju partnerja) ne bo zmogel držat, je za mene hinavščina prve vrste….. tam v rangu prisege, da boš govoril na sodišču resnico in se potem gladko lažeš.
Nihče ni popoln. In ne moreš odgovarjati za dejanja drugih. Nosiš lahko le svoj nahrbnik, svoje odgovornosti. Vsak dan se odločamo, ne vidim razlik. Čisto vsak dan posebej. Zakaj torej iskanje križa in česna ob besedi poroka?[/quote]
Popolnoma strinjam, da vsak odgovarja za svoja dejanja, ki jih povzroči s svojimi odločitvami.
Ampak še vedno ne vem, kateri naziv Goldi uporabi za tiste, ki vse te svečane obljube OH in SPLOH pred pričami, zalite in zapite na fešti, ter kjer so jima vsi voščili vse najboljše….prelomi. .-))
Štekam, verjetno imaš kako res lepo trenerko, a ne? :)))
Želim povedat, da kakorkoli nekako ti JE pomembno, da se ti človek od katerega toliko pričakuješ, nekako zaobljubi, da ni vse skupaj nekaj tja v en dan…zakaj to ne bi bilo pred vsemi, ki so vama dragi/blizu, pred pričami, uradno?[/quote]
itak…od nekdaj prisegam na adidas…. za to priložnost bi seveda nabavla novo, zadn model 😀
jst ti pa želim povedat, da men osebno nekako NI pomembna poroka kot taka in tiste zaobljube pred žlahto in župnikom….je res težko razumet? men pomeni več, da se vsak dan posebi z nekom štekam, da mava za sabo kup rešenih problemov, da drživa skupi, se mava rada in se z dneva v dan trudva, da se osrečva in ne prizadaneva…. ob človeku, s kterim si lohk deliš vse dobre in slabe momente in te razume in podpira, jst enostavno čutim varnost in pripadnost brez prstanov…. pika.
Če si pozitiven, boš v dejanjih iskal dobro. Torej tudi v zaobljubah, ki jih vsak dan daješ sebi, se trudiš, da jim slediš in vsaj približno veš, kaj delaš:). Pravtako v dejanjih, ki jih daješ drugim, z njimi deliš čas. Verjameš v najboljše. V tistem trenutku tako čutiš in si želiš, da boš v življenju toliko kreposten, da ne boš zašel iz začrtane poti ljubezni. Ker pa v partnerski odnos vstopata vedno dva, nisi odvisen le od svojih prepričanj. Lahko ti življenje nameni trnje, s katerim se ne boš znal spopadati. Pridejo trenutki, ki nastopijo prvič. Nikoli prej jih še ni bilo. Nimaš časa za treninge, nekatere stvari so nepovratne. Tolk enih dejavnikov vpliva v življenju, da ne moreš vedeti. Lahko pa danes obljubiš sebi in svoji boljši polovici, da se boš trudil za ljubezen, trudil premagovati ovire, delal dobro…to je tudi point verskega obreda.
Štekam, verjetno imaš kako res lepo trenerko, a ne? :)))
Želim povedat, da kakorkoli nekako ti JE pomembno, da se ti človek od katerega toliko pričakuješ, nekako zaobljubi, da ni vse skupaj nekaj tja v en dan…zakaj to ne bi bilo pred vsemi, ki so vama dragi/blizu, pred pričami, uradno?[/quote]
itak…od nekdaj prisegam na adidas…. za to priložnost bi seveda nabavla novo, zadn model 😀
jst ti pa želim povedat, da men osebno nekako NI pomembna poroka kot taka in tiste zaobljube pred žlahto in župnikom….je res težko razumet? men pomeni več, da se vsak dan posebi z nekom štekam, da mava za sabo kup rešenih problemov, da drživa skupi, se mava rada in se z dneva v dan trudva, da se osrečva in ne prizadaneva…. ob človeku, s kterim si lohk deliš vse dobre in slabe momente in te razume in podpira, jst enostavno čutim varnost in pripadnost brez prstanov…. pika.[/quote]
Na zdej smo pa tam, zdej pa še prstanov noče več…. :/
Hudič je, ker ne bosta živela na samotnem otoku in sta, hočeš nočeš, del skupnosti.
Forum je zaprt za komentiranje.