A bi to sploh še šlo
Seveda poroka ni nobena garancija. Če se v tem primeru ne bi šlo za nasilje s strani nekih institucij in bi od tega običaja družba resnično imela korist, bi se ta način še dandanes ohranil.
Ljudje smo takšni, kakršni pač smo. Poroka nas ne naredi boljših in sposobnejših.[/quote]Ja uboščka uboga…..
Še dobro, da sta pravočasno prepoznala to nasilje in se temu uspešno izogibata že toliko let, drugače bi vajo blo že konec…. 😛
Poroka kot taka je dana (svečana) zaobljuba pred skupnostjo in vidva se nočeta partnerju zaobljubit pred skupnostjo ker…. vesta, da tega nista sposobna izpolnit, vaju ni dovolj v hlačah, sta s figo v žepu v razmerju al kaj vaju muči?
Saj, če ne priznavata rkc(Robi) se ne rabiš cerkveno poročit… ;)[/quote]
Bravo!
Ja uboščka uboga…..
Še dobro, da sta pravočasno prepoznala to nasilje in se temu uspešno izogibata že toliko let, drugače bi vajo blo že konec…. 😛
Poroka kot taka je dana (svečana) zaobljuba pred skupnostjo in vidva se nočeta partnerju zaobljubit pred skupnostjo ker…. vesta, da tega nista sposobna izpolnit, vaju ni dovolj v hlačah, sta s figo v žepu v razmerju al kaj vaju muči?
Saj, če ne priznavata rkc(Robi) se ne rabiš cerkveno poročit… ;)[/quote]
Bravo![/quote]
Goldi, če tko mal rabiš, da si srečna…bi jaz bil pripravljen razmisliti, da te naredim za en dan srečno.
Srečna boš na poročni dan…. boš pa imela pred tem in po tem stresa za cel lajf zadost. :-)))
Edino tako, da takoj sedaj rečeš NE lahko vplivaš na dogodke. :-)))
PS
Bom prelomil že zjutraj vse, kar ti bom obljubil, pa magar pred papežem… ne bom prvi niti zadnji, ki je to storil na tem svetu. 😀
Bravo![/quote]
Goldi, če tko mal rabiš, da si srečna…bi jaz bil pripravljen razmisliti, da te naredim za en dan srečno.
Srečna boš na poročni dan…. boš pa imela pred tem in po tem stresa za cel lajf zadost. :-)))
PS
Bom prelomil že zjutraj vse, kar ti bom obljubil, pa magar pred papežem… ne bom prvi niti zadnji, ki je to storil na tem svetu. :D[/quote]
Zakaj okostnjak ne upa skočiti s petega nadstropja? Ker nima jajc!
PS
Bom prelomil že zjutraj vse, kar ti bom obljubil, pa magar pred papežem… ne bom prvi niti zadnji, ki je to storil na tem svetu. :D[/quote]
Zakaj okostnjak ne upa skočiti s petega nadstropja? Ker nima jajc![/quote]
Torej jaz to razumem kot tvoj NE.
OK ni problema. :-)))
Ciljal sem na to, da ti mama pusti, da se prazniš drugje, nje same pa ti ne dovoli. Ali je kako drugače pri vas? :)[/quote]
Ti si ciljal na ”en del” ampak celota zveni bistveno bolj bolano in sprevrženo, ti pa že veš kako je pri tvoji mami in tebi…. če tako kot pišeš, se ne bi nič čudil, glede na besede ki jih mečeš po forumu![/quote]
Mogoče v tvoji domišljiji. 🙂
Če ti tko praviš, pa naj obvelja tvoja… in upam, da se vsaj ti dobro počutiš.
(zadnji del je retorični, ne trudi se z odgovorom) :-))
Zakaj pa ti misliš, da je grozno živeti v izvenzakonski skupnosti?
Kdaj ti bo jasno, da je pogoj uspešnega partnerstva med dvema v njunih internih obljubah in zaobljubah, ne pa v tem, da to razglašata pred bogom in alahom, županom in pol vasi našemljena v ženina in nevesto.
A misliš, da si v izvenzakonski skupnosti partnerja med seboj nič ne obljubita?
V vsakem primeru pa se itak nihče (pustimo vaške tercialke, ki brusijo jezike tko al drugače) ne obremenjuje, če prelomiš obljubo dano pred bogom, županom, pol vasi in muzikanti…. šteje itak samo prelomitev obljube partnerju, ko do nje pride.
Seveda Goldi, sedaj se pa skrivava.
(ampak samo pred župnikom in matičarjem) .-))
PS
Ni važno poročena ali koruznika. Vedno trdim, da vsebino dajeta partnerja s svojimi vsakodnevnimi dejanji. Sicer pa sem le povedal svoje mnenje o poroki, pa ste me napadli kot mudžahedini. :-))
Se strinjam, da ničesar ne izgubiš… ampak vztrajam tudi, da ničesar ne pridobiš. :-))
(OK, pustimo nekaj slik kao za spomin, pa nekaj daril… govorim o vplivu na kvaliteto zveze)
Važno je, da imaš vedno v mislih nekatere stvari in ne da te na njih mora spominjati prstan na roki.
Ne vem zakaj bi se načrtno izogibal prijetnim stvarem? Saj na ta dan si z ljudmi, ki so ti blizu, ki ti pomenijo največ. To je zabava, ne pa mukotrpno čakanje na konec. Zame pridobiš. Moški dokaže, da ga ni strah:))). Veliko ljudi ima nezavedno odpor, ker mislijo, da bodo zvezani, da je to dogodek z mučilnimi napravami, električnim stolom in obljubami, za katere ne morejo dati obeh rok v ogenj. Zato…okostnjaki brez jajc:).
Zakaj pa ti misliš, da je grozno živeti v izvenzakonski skupnosti?
Kdaj ti bo jasno, da je pogoj uspešnega partnerstva med dvema v njunih internih obljubah in zaobljubah, ne pa v tem, da to razglašata pred bogom in alahom, županom in pol vasi našemljena v ženina in nevesto.
A misliš, da si v izvenzakonski skupnosti partnerja med seboj nič ne obljubita?
V vsakem primeru pa se itak nihče (pustimo vaške tercialke, ki brusijo jezike tko al drugače) ne obremenjuje, če prelomiš obljubo dano pred bogom, županom, pol vasi in muzikanti…. šteje itak samo prelomitev obljube partnerju, ko do nje pride.[/quote]
Ko mi je to postalo jasno, sem vedel, da mi poroka ne more škoditi. :))
pardon, kr skačem v debato, ampak tud jst sm čist istga mnenja kot Watamaro…. nekako ne vidim smisla v poroki…vse je res, da si s poznanimi ljudmi na ta dan, pač praznuješ ob glasbi, oblečen v neke poročne oprave in pač te dogodek osreči itd….ampak poroka kot taka ne spremeni čist ničesar v odnosu in ni nobena potrditev, da te ma človek rad al karkoli…tist keš, k vržeš v luft za to sranje, ga lahko porabiš za kej bol pametnga…. moje mnenje pač…
Zofi si že poročena al kar teko na pamet o poroki kot paradi pijanstva in kiča?
Mislim, da se ne pogovarjamo o sami ceremoniji ampak o tem kaj je v ozadju ;)[/quote]
ne, zofi ni poročena in kar tako na pamet neki filozofira o tem, kako ona gleda na te zadeve…. 🙂
sj vem o čem je govora…nimam nič proti poroki kot taki… ampak men osebno ne bi prnesla v zvezo prav nobene nadgradnje, ker mi prstan na roki ne bi spremenil odnosa do osebe, s ktero živim… je pa res, da enim pač poroka pomeni neko dodatno potrditev, če pač župnik žegna vse skp…taki se pač poročijo… različni smo si 🙂
Ja, ja okostnjaki brez jajc, ker kao si ne upamo obljubit kot v vojski v svečanem postroju “Svečano zaprisegam… bla, bla, bla…. :-))
Mi brezjajčni to, kot v mafiji obljubimo potihem, pa nobeden ne ve za to. :-))
BTW, povej mi še samo, kaj so potem tisti hrabri z ogromnimi cohones, ki si upajo to svečano zaobljubiti, potem pa čez čas vse obljube prelomiti?
Ljubezni ne spremeni, samo še bolj jo utrdi:). Keša “zmečeš” toliko kot se odločiš. Sranje je za tiste brez domišljije. Moje mnenje pač:).[/quote]
te razumem ja… mam kolegico, k že od malega sanja o tem in ti ne znam opisat kako veselje je to blo, k jo je tip zaročil in ko mata zdej končno datum…. sj je lepo videt pa vse…ne vem, eni smo očitno rojeni brez te želje…. jst bi se poročila edino v primeru, da bi partnerju to ogromno pomenl in bi res mel željo…
Če nisi nikoli jedel potice lahko tudi trdiš, da nič ne izgubljaš in si verodostojen v izjavi, da ti njen okus ni všeč? ;)[/quote]
Ker potica redi, ko jo ješ postaneš bolj len, se ti manj ljubi migati…
Forum je zaprt za komentiranje.