Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › 80 let in vozniško dovoljenje

80 let in vozniško dovoljenje

Absolutno se ne strinjam, da podaljšujejo vozniška dovoljenja po 80.tem letu.

So še nekateri čili ja…ampak samo toliko, da jih mlajši peljejo po nakupih.

Za samostojno vožnjo sem pa PROTI.

Lahko imas 50-letnika, ki ni za volan in izjemo 90-letnika, ki neko nezahtevno voznjo se zmore. Leta niso vse. Res pa je, da marsikateri starejsi bi moral imet mal samokontrole in pravocasno nehat vozit. In pa domaci, znanci vec poguma, da ga ustavijo.

Odgovor na objavo uporabnika
absolutno se ne strinjam, 16.01.2022 ob 21:42

Absolutno se ne strinjam, da podaljšujejo vozniška dovoljenja po 80.tem letu.

So še nekateri čili ja…ampak samo toliko, da jih mlajši peljejo po nakupih.

Za samostojno vožnjo sem pa PROTI.

Tudi marsikatera ženska ni primerna za samostojno vožnjo po cesti!

Edino za šporget še morda…

Lojz946, 16.01.2022 ob 21:55

Tudi marsikatera ženska ni primerna za samostojno vožnjo po cesti!

Edino za šporget še morda…

Za šporget naj grejo tisti, ki jih veseli kuhanje.

To je lahko ženska, lahko pa tudi njen mož.

Kar se pa iz zdravstvenega vidika tiče, večina osemdesetletnikov ni prav zdravih, niti refleksi jim ne delajo več dobro, prav tako hitro razsojanje v prometu.

absolutno se ne strinjam, 16.01.2022 ob 22:12

Za šporget naj grejo tisti, ki jih veseli kuhanje.

To je lahko ženska, lahko pa tudi njen mož.

Kar se pa iz zdravstvenega vidika tiče, večina osemdesetletnikov ni prav zdravih, niti refleksi jim ne delajo več dobro, prav tako hitro razsojanje v prometu.

Se strinjam.

Obožujem moške, ki znajo dobro kuhati. Moj jezik ljubezni je definitivno dobra hrana.

Do 65.leta več kot dovolj za vožnjo

Marsikateri 80 letnik se veliko boljše znajde v prometu kot pa sodobna ženska za šporgetom… To pa so dejstva, zato pa so prej iznašli restavracije s hitro prehrano za sodobne ženske kot pa samovozeče avtomobile za  80+ letnike!

Lojz946, 16.01.2022 ob 22:19

Marsikateri 80 letnik se veliko boljše znajde v prometu kot pa sodobna ženska za šporgetom… To pa so dejstva, zato pa so prej iznašli restavracije s hitro prehrano za sodobne ženske kot pa samovozeče avtomobile za  80+ letnike!

A ti to po svoji mami in ženi komentiraš? Bogi, lačen si ful drugačen. Tako uspešen pa ne zna niti do restavracije po hrano.

Vse je odvisno od kilometrine na cesti in zdravja.

Ne bi posploševala.

Kaj si še iz starohabsburških časov?

Sod, 16.01.2022 ob 22:26

A ti to po svoji mami in ženi komentiraš? Bogi, lačen si ful drugačen. Tako uspešen pa ne zna niti do restavracije po hrano.

Žal se s teboj strinjam samo v tem delu, da bi 90% novodobnih gospodinj pobralo od lakote v prvem tednu zaprtja prodajaln s hitro prehrano! Pač prej naučiš kravo voziti bicikl kot pa to mladenko skuhati karkoli užitnega!

Lojz946, 16.01.2022 ob 22:39

Žal se s teboj strinjam samo v tem delu, da bi 90% novodobnih gospodinj pobralo od lakote v prvem tednu zaprtja prodajaln s hitro prehrano! Pač prej naučiš kravo voziti bicikl kot pa to mladenko skuhati karkoli užitnega!

Da bi se pa sam naučil skuhati kaj užitnega to pa ne a?

A ti bi imel mladenko?

Kar pri tvoji ostani, je sigurno že vsega hudega navajena…

Sod, 16.01.2022 ob 22:41

Da bi se pa sam naučil skuhati kaj užitnega to pa ne a?

Kje pa! V njegovih časih moški niso kuhali, vozili otroke z vozički, in delali taka “babja” dela.

Ker bi mu krona z glava padla!

Postal bi copata, poženščen in vsi moški bi se mu smejali..

Pa kaj misliš, da jim vozniške podaljšujejo kar tako? Je treba opravit orenk pregled, psihiatra … In čisto možno je, da podaljšajo samo za eno leto.

Poznam babe pri 50-ih, ki vozijo slabše kot moja 85-letna tašča.

A je vaša  mama, žena in tašča tudi “baba”, ali so to samo druge, vaše pa ne?

Tega pa res ni za posploševati. Tudi če večina ni za na cesto pri teh letih, ne pomeni da so vsi taki.

Sicer je pa tema brezveze provokatorska. Obstajajo testi in zdravstveni pregledi – ki jih človek opravi – ali pač ne.

simpl ni, 17.01.2022 ob 08:31

Pa kaj misliš, da jim vozniške podaljšujejo kar tako? Je treba opravit orenk pregled, psihiatra … In čisto možno je, da podaljšajo samo za eno leto.

Poznam babe pri 50-ih, ki vozijo slabše kot moja 85-letna tašča.

srečal sem že večkrat na cesti pijančke v zrelih letih, ki so bolj nevarni od osemdesetletnici…

za to so rešitev zdravniški pregledi. Res pa je, da včasih ne moreš verjeti, komu vse dohtar podaljša vozniško. Še bolj pa je problem, če recimo mentalno zboli nekdo pod 80, ko ni obveznih pregledov in potem vozi kot kamikaza po cesti in mu noben nič ne more.

Igrbnj, 16.01.2022 ob 21:52

Lahko imas 50-letnika, ki ni za volan in izjemo 90-letnika, ki neko nezahtevno voznjo se zmore. Leta niso vse. Res pa je, da marsikateri starejsi bi moral imet mal samokontrole in pravocasno nehat vozit. In pa domaci, znanci vec poguma, da ga ustavijo.

Nezahtevna vožnja ne obstaja, razen mogoče malo naprej in nazaj po dvorišču. V prometu pa pride do nepredvidljivih situacij, v katerih je treba odreagirat dovolj hitro in pravilno. In tega 90-letnik pač ne zmore enako kot 50-letnik, pa je lahko drugače še tako zdrav. Da ne govorim o slabi orientaciji, potem pa vidimo vožnjo v narobe smer po ac, “parkiranje” v zid trgovine in podobno.

Ti zdravniški pregled so krneki. Nikomur ni v interesu, da izgubijo koncesije, zato vse spuščajo naprej. Poznam dementno osebo, ki so ji podaljšali dovoljenje, pa je bila demenca že kar izrazita in ni imela nobene prostorske zaznave več. Ni mi jasno, kako. Poznam85-letika, ki še kar vozi. Malo vijuga, malo ga ustavijo policaji, ampak če ne napiha, mu ne morejo nič. Vsi pa potencialni morilci na cesti.

rok-1, 17.01.2022 ob 10:34

Tega pa res ni za posploševati. Tudi če večina ni za na cesto pri teh letih, ne pomeni da so vsi taki.

Sicer je pa tema brezveze provokatorska. Obstajajo testi in zdravstveni pregledi – ki jih človek opravi – ali pač ne.

Opravi se jih pa tako, kot marsikaj v Sloveniji – s kuverto pod mizo.

jkbgfsylč, 17.01.2022 ob 11:03

Ti zdravniški pregled so krneki. Nikomur ni v interesu, da izgubijo koncesije, zato vse spuščajo naprej. Poznam dementno osebo, ki so ji podaljšali dovoljenje, pa je bila demenca že kar izrazita in ni imela nobene prostorske zaznave več. Ni mi jasno, kako. Poznam85-letika, ki še kar vozi. Malo vijuga, malo ga ustavijo policaji, ampak če ne napiha, mu ne morejo nič. Vsi pa potencialni morilci na cesti.

Glede na to, da ima lahko tudi vsaka baba naraščaj, se jaz niti ne ubadam s tem, kakšen 90+ letnik vijuga po cesti. Sploh nekatere kure, ki ne znajo skrbeti niti zase, pa morajo naenkrat poskrbeti še za dojenčka.

Replika309, 16.01.2022 ob 22:30

Vse je odvisno od kilometrine na cesti in zdravja.

Ne bi posploševala.

Spet eden, ki bi bil rad jaz?

Ne moreš.

Glede teme pa: kolikor slišim, testi za podaljšanje niso od muh, testirajo tudi reflekse, presojo.

In omejijo vožnjo glede na rezultate. Sorodnik ima 90 let, lahko pelje do trgovine in do dohtarja, na avtocesto ne sme, na pot daljšo od 10 km tudi ne.

mak661, 17.01.2022 ob 11:09

Glede na to, da ima lahko tudi vsaka baba naraščaj, se jaz niti ne ubadam s tem, kakšen 90+ letnik vijuga po cesti. Sploh nekatere kure, ki ne znajo skrbeti niti zase, pa morajo naenkrat poskrbeti še za dojenčka.

Seveda se ne ubadaš. Saj se nihče ne. Samo žrtev take osebe. Ki si lahko hitro tudi ti. Vsi mi.

Replika54g1, 17.01.2022 ob 11:16

Spet eden, ki bi bil rad jaz?

Ne moreš.

Glede teme pa: kolikor slišim, testi za podaljšanje niso od muh, testirajo tudi reflekse, presojo.

In omejijo vožnjo glede na rezultate. Sorodnik ima 90 let, lahko pelje do trgovine in do dohtarja, na avtocesto ne sme, na pot daljšo od 10 km tudi ne.

Malo morgen testirajo karkoli. Če pa že, pa spustijo vse skozi. Dejansko ne poznam primera, da bi kdo padel na zdravniškem za izpit. Ga ne. Zaradi let že ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close