64 bitni XPji
Če si kupil 64-bitne, jih pač namesti, zakaj pa ne? Če pa želiš samo malo eksperimentirat s kakšno piratsko inačico, tudi prav. Prej ali slej boš najbrž ugotovil, da ti kakšna aplikacija ne bo delovala oz. je ne boš mogel namestiti.
Ali bo mašinca zaradi tega kaj hitreje mlela, nam boš pa poročal, kajne?
Don’t do it!
Imam jih že skoraj eno leto, problemi so z driverji (konkretno scanner in printer oboje od HP), 64 bit OS ti ne pomaga čisto nič, saj ni nobenih aplikacij – niti MS Office. Imam sicer en profesionalni 64 bitni program, za katerega pa ti ne morem povedati koliko hitrejši je zaradi 64 tehnologije in koliko gre prirastek hitrosti na račun novega računalnika. Edina razlika je, da mi pri tej aplikaciji task manager kaže 100% kurjenje procesorja, povsod drugod pa max 50%. Kakšni starejši DOS programi pa tukaj ne delajo več, četudi na 32 Win XP delajo brez problema (zopet govorim za moj konkreten primer). Na srečo licenca omogoča namestitev 32bitnih winsov, pa na žalost nimam volje, da bi na novo postavil 32bitni sistem. Sem raje nabavil preklopnik in uporabljam dve škatli.
Torej, lahko rečemo, da nekatere novosti v svetu računalništva prinašajo tudi razočaranja. Zadovoljni so predvsem trgovci, ki si manejo roke na račun potrošnikov, ki kupujejo vse bolj zmogljive računalnike, vse večje diske, dražje matične plošče, nenormalno drage grafične vmesnike za mulčke, ki zahtevajo najnovejšo streljačino… etc. v nedogled.
Saj, res, ste že ramišljali, da bi kupili novo mikrovalovko za modre dvd-je, na katere boste spravili ogromno filmov in muske? Tehnologija gre naprej, bodite IN.
Na 64 sem šel v upanju, da se bo zgodilo kot takrat, ko so 16bitne windovse zamenjali 32 bitni. Če me spomin ne vara, so bile 32 bitne aplikacije na voljo praktično takoj. Je pa z našim spominom tako, da si običajno zapomnimo lepšo plat medalje, slabša pa je kmalu izbrisana.
Sicer uporabljam vrsto specializiranih in numerično požrešnih programov in sem naivno pričakoval, da bodo vsaj ti kmalu na voljo v 64 bitnih verzijah, pa proizvajalci pravijo, da še ni dovolj povpraševanja za takšen korak.
Forum je zaprt za komentiranje.