Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 500 eur bankovec

500 eur bankovec

Dober večer,
Mama ima doma dva bankovca po 500 eur.Kje se lahko ta denar zamenja?Kaksne so provizije,hvala

Pojdi na banko, kjer si komitent (imaš odprt račun) in ti bodo brez pardona razmenjali za drobiž.

Si vis pacem, para bellum.

če ti začno težit pa naredi polog, pol pa na bankomatu vsak da po malem dvigni.
enako, če nočeš velikinh zneskov nosit v denarnici

Kokr vem ni nobene provizije če si daš svoj denar na banko, če pa hočeš drobiž pa samo reči po kolk ti zamenjajo, sam da ne boš rekel po 1 cent 😀

Če jo daš na svojo banko je po pravem ni, razen če bi rad npr. 100 EUR razmenjal za kovančke po 1 EUR. V tem primeru je meja do koliko enot ti lahko brezplačno razmenjajo denar.

Na tujih bankah (kjer nimaš odprtega računa) ti bodo provizijo zaračunali.

Mama ima srečo da sta samo dva petstotaka. V teh časih je z gotovino in bankami vse težje, denarja kmalu sploh več ne bo možno prati. Kaj bomo pa potem?

petsto taka na marsiketri banki ne moreš zastonj zamenjati za manjše apoene, marsikatera mastno zaračuna tud lastnim komitentom

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/evrski-petstotaki-se-pocasi-poslavljajo-z-menjavo-v-bankah-se-ne-mudi/428519

da ima ogromno starih ljudi v žimnici skrite bankovce, ker bankam pač ne zaupajo. Ogromno po 500 €, pa še nemške marke, lire itd.

Kaj vse najdemo, ko urejamo stara stanovanja, a kaj, ko ni več vredno.

Raje kupi unčo zlata, dodaj še 700€ in bo tvoja, še pred prihajajočo inflacijo te bo zaščitila.

Raje kupi unčo zlata, dodaj še 700€ in bo tvoja, še pred prihajajočo inflacijo te bo zaščitila.
[/quote]

Ima različne cene.. eno je prodajna, če hočeš prodati, pa je odkupna krepko nižja torej takoj izgubiš… mora za ful zrasti zlato, da, sploh na nulo prideš, kaj šele dobicek

Ima različne cene.. eno je prodajna, če hočeš prodati, pa je odkupna krepko nižja torej takoj izgubiš… mora za ful zrasti zlato, da, sploh na nulo prideš, kaj šele dobicek
[/quote]

Če si kupil marca si sedaj v 200€ plusa po unči in ti kljub temu, da je bila prodajna cena takrat za 60€ nad odkupno, se pravi, da je zlato naraslo za več kot 260€ pri odkupni ceni od 10.3 do danes, se pravi v dobrih dveh mesecih.

Nekaj podobnega se lahko pričakuje tudi v naslednjih mesecih, jaz čakam manjšo korekcijo, za okoli 50-100€ in potem grem v nakup.

Če si kupil marca si sedaj v 200€ plusa po unči in ti kljub temu, da je bila prodajna cena takrat za 60€ nad odkupno, se pravi, da je zlato naraslo za več kot 260€ pri odkupni ceni od 10.3 do danes, se pravi v dobrih dveh mesecih.

Nekaj podobnega se lahko pričakuje tudi v naslednjih mesecih, jaz čakam manjšo korekcijo, za okoli 50-100€ in potem grem v nakup.
[/quote]

To sedaj, ko je bila ta korona kriza in zapore vsega je res zraslo, ampak zdaj pa ze kar nekaj časa stagnira… in če zdaj po tej visoki ceni kupiš, dvomim da boš kaj zasluzil

Zlato je ku*ac od investicije.

Vem vem ti si to izkusil the hard way,bil si pripravljen investirat svoj ku.rac v gold pa je gold rekla njet..resnicno zalostno

Enkrat tankaj na avtocesti ali tam, kjer je veliko prometa, pa ti bodo vrnili drobiž brez problema, oz. samo z vprašanjem “A nimate nič manjšega? -Ne, žal ne.”.

Vem vem ti si to izkusil the hard way,bil si pripravljen investirat svoj ku.rac v gold pa je gold rekla njet..resnicno zalostno
[/quote]

Veš ti moj K!

So še v obtoku. Če želiš menjat, čeprav na svoji banki, plačaš provizijo.

To je informacija stara 3 leta pa še napačna je, 500€ lahko zamenjaš kjerkoli ali pa plačaš račun v vsaki trgovini, res pa je, da za plačilo kavice ti ga ne bo hotela zamenjat, lahko pa plačaš gorivo ali nek večji nakup, informacija zgoraj, da se ukinjajo ni resnična jih pa ne tiskajo več v takih količinah kot prej, še vedno so pa v obtoku in tudi banka ti jih bo ob dvigu večje količina izplačala.

Ni res!

Od kod sta pa priletela ta dva bankovca? Hec.
Zakaj sploh imaš pomisleke? Položiš na trr in gotova maša. Za jurja je še nihče vzel pod drobnogled.
Če imaš pa več petstotakov, bo pa že problem. Pa ne mame tlačit v to.

Pri meni je bilo obratno. Sem želela petdesetake zamenjati za 500, pa mi niso hoteli, češ da to ne gre tako in da je visoka provizija.

Imam skoraj 1000 teh 500-takov in imam tudi težave z menjavo.

Kar nekaj sem jih sicer uspel zamenjati za švicarske tisočake. Začuda pri teh manj sprašujejo in komplicirajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close