Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 500 do 1000 evrov kazni za žaljenje poslancev DZ-ja ali članov vlade?

500 do 1000 evrov kazni za žaljenje poslancev DZ-ja ali članov vlade?

Bi pa moral ineti ta zakon še eno posledico. Kako naj jaz. neveden občan, vem, katera oseba vse je zaščitena. Za policista npr. se ve. Je v uniformi. Bilo bi torej smiselno pričakovati, da bodo pos(r)anci in funkcionarji nosili kak viden znak njihovega (nad)statusa. Kar jih bo sicer varovalo pred žaljivkami, zna pa biti tudi pokazatelj, koga se “splača” prebutati, ko ti res prekipi.

Odgovor na objavo uporabnika
wd40713, 02.09.2021 ob 08:57

Replika541, 02.09.2021 ob 08:52

tudi dobre plati, 02.09.2021 ob 08:40

Replika541, 02.09.2021 ob 08:24

tudi dobre plati, 02.09.2021 ob 08:16

To je sicer odgovor na Triglav oz. Kredarico, a hkrai se mi pa zdi, da predlagatelji niso dobro razmislili…. Ker tisti, ki žalijo, so v glavnem oni. In ko ne bodo več v vladi in parlamentu, bo kazen za žalitve doletela njih. In tako je tudi prav.

A se hecas?

Saj vidis , kako korak za korakom uvajajo razlicne vatle  – ene za njih, ki so nedotakkjivi, druge za rajo. Po vseh fijaskih, blamazah, napakah, ornk skodi, direktnih zaljivkah. – a je kdorkoli letos za karkoli odgovarjal? A zacnemo nastevat od hojsove mame, do sta in eu tozilcev? Krsijo se zakoni, ustava , vsem na oceh, a je kdorkoli odgovarjal???

Razmišljaj dolgoročno. Vemo da se lahko zakon obrne tudi proti njim. In to bi si zelo močno želela videti.  No seveda, če bi bili v pravni državi.

Ja CE.

Pa kaj ni iz Marsa vidno, da ustvarjajo vedno vecjo razdaljo med sabo in nami? Da se ustvarja kasta nedotakljivih, ki ne samo da ne odgovarjajo za nic, ampak se jim tudi reci ne sme nic vec?  Zdaj, ce bos poslancu povedal, da nisi zadovoljen z njegovim delom, bos placal globo?

Kje razen v Severni Koreji je se tako?

No, to gre do ene mere, ko je narod dovolj pritisnjen ob zid, da mu ne moreš vzet nič, se tudi neha bat. Takrat pa leti še kaj drugega, kot zmerljivke. S takim tempom kot ga imamo, bo v parih letih veselica.

S takim tempom bomo Severna Koreja. Ce bos kaj muksnil, te bodo postavili pred zid.

Vse tole je produkt leta in pol, par let bi bila katastrofa

Replika541, 02.09.2021 ob 09:37

S takim tempom bomo Severna Koreja. Ce bos kaj muksnil, te bodo postavili pred zid.

Vse tole je produkt leta in pol, par let bi bila katastrofa

Ja, ampak če bom vedel da me bodo postavili pred zid, je vseeno, če še koga s sabo vzamem. In ko to postane splošno razmišljanje ja… tega se ja pa za bat. Al pa tudi ne, kaj pavem.

wd40713, 02.09.2021 ob 09:44

Ja, ampak če bom vedel da me bodo postavili pred zid, je vseeno, če še koga s sabo vzamem. In ko to postane splošno razmišljanje ja… tega se ja pa za bat. Al pa tudi ne, kaj pavem.

Pozabljas, da v Severni Koreji to ze desetletja cist cist laufa. Ko enkrat uvedes represijo, potem je tezko nazaj.

De fakto se ustvarja posebna kasta. Kot je Heferletova lepo povedala: za isti prekrsek bo navadni drzavljan placal jurja, funkcionar pa 250 €.  Legalno in po zakonu.

Replika541, 02.09.2021 ob 09:54

Pozabljas, da v Severni Koreji to ze desetletja cist cist laufa. Ko enkrat uvedes represijo, potem je tezko nazaj.

De fakto se ustvarja posebna kasta. Kot je Heferletova lepo povedala: za isti prekrsek bo navadni drzavljan placal jurja, funkcionar pa 250 €.  Legalno in po zakonu.

Ja s tem kažejo koga se bolj bojijo.

mentalna sirota, 02.09.2021 ob 09:26

Bi pa moral ineti ta zakon še eno posledico. Kako naj jaz. neveden občan, vem, katera oseba vse je zaščitena. Za policista npr. se ve. Je v uniformi. Bilo bi torej smiselno pričakovati, da bodo pos(r)anci in funkcionarji nosili kak viden znak njihovega (nad)statusa. Kar jih bo sicer varovalo pred žaljivkami, zna pa biti tudi pokazatelj, koga se “splača” prebutati, ko ti res prekipi.

Če si človek na mestu, ne boš nikoli povišal glasu prav tako ne boš vpil kot en majmun v planini. S tem ko do sovražnika/nasprotnika hladnokrvno pristopiš in se hočeš z njim normalno pogovoriti ali pogajati ti daje moč in spoštovanje.

Vpitje, dretje in zmerjanje, kažejo samo in le šibki in pretirano čustveni ljudje.

Pametno razmišljanje

Darwin159, 02.09.2021 ob 14:43

Pametno razmišljanje

Namenjeno @mentalna sirota

OMG, a imate v tej temi kordežidani debili izobraževalne vaje?

Davkoplačevalec, 01.09.2021 ob 15:30

https://www.rtvslo.si/slovenija/500-do-1000-evrov-kazni-za-zaljenje-poslancev-dz-ja-ali-clanov-vlade/592480

kaj pa ostali poklici, a njih se lahko po mili volji žali, sploh tisti manj plačani ( npr. trgovke, čistilke,…)? Seveda, poslanci in vladniki so zase poskrbeli tudi z ustrezno višino glob ( do 1000 evrov), kar je več kot minimalna plača v državi, nepredstavljivo!

A res327, 02.09.2021 ob 15:23

kaj pa ostali poklici, a njih se lahko po mili volji žali, sploh tisti manj plačani ( npr. trgovke, čistilke,…)? Seveda, poslanci in vladniki so zase poskrbeli tudi z ustrezno višino glob ( do 1000 evrov), kar je več kot minimalna plača v državi, nepredstavljivo!

Nikogar ne žalimo.

Ja , je proporcionalno:

Ce Ceslanec uzali in nadere prodajalko, dobi 250 € globe, ce ce ta ista prodajalka nazaj nadere njega, dobi pa 1000 € za placat.

Enakost pred zakonom  imamo zapisano v Ustavi, ki je ocitno samo se za obrisat …

Replika541, 02.09.2021 ob 15:26

Ja , je proporcionalno:

Ce Ceslanec uzali in nadere prodajalko, dobi 250 € globe, ce ce ta ista prodajalka nazaj nadere njega, dobi pa 1000 € za placat.

Enakost pred zakonom  imamo zapisano v Ustavi, ki je ocitno samo se za obrisat …

Poslanec, ne ceslanec?

Ne, ta vsota je premišljena. Dovolj je velika da fino zapeče, obenem jo je pa možno enem povprečnežu spravit skupaj. Če bi bila večja, kaj boš ko revežu ne moreš nič vzet? Kaj bo revež ki nima kaj zgubit, lahko postane vsaj nepredvidljiv, če ne nevaren.

Sicer pa, moje mnenje, upam, da se motim- tole je sprejeto v luči prihodnosti, ko bo večina slovencev revežev. Večina zakonov ki jih pripravljajo, kažejo na to da se naši presranci pripravljajo na težko sranje.

wd40665, 02.09.2021 ob 15:29

Ne, ta vsota je premišljena. Dovolj je velika da fino zapeče, obenem jo je pa možno enem povprečnežu spravit skupaj. Če bi bila večja, kaj boš ko revežu ne moreš nič vzet? Kaj bo revež ki nima kaj zgubit, lahko postane vsaj nepredvidljiv, če ne nevaren.

Sicer pa, moje mnenje, upam, da se motim- tole je sprejeto v luči prihodnosti, ko bo večina slovencev revežev. Večina zakonov ki jih pripravljajo, kažejo na to da se naši presranci pripravljajo na težko sranje.

Mi je vsec, da si vedno optimist ?

Protestnik na ulici glasno vpije :”Janez je fasist”

Prostopi policaj : “tole bo pa globa 1000€ za zaljenje predsednika vlade”

Protestnik : ” saj jaz sem mislil enega drugega Janeza”

Policaj:  ” nic se ne izmotavajte, vsi dobro vemo kateri Janez je fasist”

Replika541, 02.09.2021 ob 17:14

Protestnik na ulici glasno vpije :”Janez je fasist”

Prostopi policaj : “tole bo pa globa 1000€ za zaljenje predsednika vlade”

Protestnik : ” saj jaz sem mislil enega drugega Janeza”

Policaj:  ” nic se ne izmotavajte, vsi dobro vemo kateri Janez je fasist”

:-)))

Tunel pod parlamentom, globa za žaljenje. Jasno se ustvarja nedotakljivost politikov. Še medije uniči, pa smo Madžarska. Še malo, pa bo Madžarska Rusija. In mi gremo po tej poti.

Naslednji korak je sistematično uničevanje opozicije. Vse po planu. Sem 1000%, da se vse dela po načrtu. Če jih pustimo na vladi do konca, Slovenija ne bo nikoli več enaka in tele bomo gledali večno.

Sem prav vesela, da se bo te leve primitivce malo omejilo. Najprej jim financiramo socialke, pa službe, zdaj nas bodo pa še žalili. Tako res ne gre!

Replika541, 02.09.2021 ob 16:00

Mi je vsec, da si vedno optimist ?

Evo nove vesti, spreminjajo tudi kazenski zakonik.

Ti povem da se pripravljajo na nekaj grdega.

Povzdig glasu je očitno velik problem za nekatere. Spomnim se zgodbe iz oddaje Tednik, ko je starejši par napačno prečkal cesto v centru Ljubljane in sta ju ustavila policista. Možakar sicer ni izrekel žaljivih besed policistu, se je pa zelo drl, kar je v prispevku priznala tudi njegova žena. In so ju oglobili, ne vem kako točno, ali je bil napad na uradno osebo ali karkoli že. Skratka DRETJE je problem za dosti ljudi, ker se ustrašijo oziroma začutijo to v črevesju.

Dretje, 03.09.2021 ob 08:14

Povzdig glasu je očitno velik problem za nekatere. Spomnim se zgodbe iz oddaje Tednik, ko je starejši par napačno prečkal cesto v centru Ljubljane in sta ju ustavila policista. Možakar sicer ni izrekel žaljivih besed policistu, se je pa zelo drl, kar je v prispevku priznala tudi njegova žena. In so ju oglobili, ne vem kako točno, ali je bil napad na uradno osebo ali karkoli že. Skratka DRETJE je problem za dosti ljudi, ker se ustrašijo oziroma začutijo to v črevesju.

Ena zgodbica (je resnična): se pogovarjata sodelavki. Zapleten pogovor. Sodelavka št.1 dvigne glas (zelo pogosto govori zelo agresivno in glasno in ji je povzdigovanje glasu nekaj normalnega) nad sodelavko št. 2. Sodelavka št. 2, ki sicer nikoli ne povzdigne glasu, se točno tisti dan odloči, da ji je tega nasilja s povzdignjenim glasom dovolj in tudi ona nad sodelavko št. 1 povzdigne glas. Sodelavka št. 1 jo gre takoj zatožiti sodelavcem (da je sodelavka št. 2 nad njo kričala). Sodelavka št. 2 ni nikoli imela niti možnosti, da pojasni situacijo in razloži, da je resnica obratna.

Zanimivo, kako različna merila imamo ljudje, kajne.

Tudi Putin je spremenil zakonik, po katerem se ga ne sme za nic kazensko preganjati.

Avtokracija je na hudem pohodu, papki populisticni bi radi po Mussolinijevem vzoru “delali red”, kanclagerji  in hitre sodbe “izdajalcev naroda” so samo se vprašanje casa.

In mi gledamo. Noro.

Replika541, 03.09.2021 ob 09:15

Tudi Putin je spremenil zakonik, po katerem se ga ne sme za nic kazensko preganjati.

Avtokracija je na hudem pohodu, papki populisticni bi radi po Mussolinijevem vzoru “delali red”, kanclagerji  in hitre sodbe “izdajalcev naroda” so samo se vprašanje casa.

In mi gledamo. Noro.

In še tretji del:

‘V primeru zapletenih epidemioloških razmer se vlada lahko odloči, da bo uvedla obvezno cepljenje’ – 24ur.com

wd40713, 03.09.2021 ob 09:21

In še tretji del:

‘V primeru zapletenih epidemioloških razmer se vlada lahko odloči, da bo uvedla obvezno cepljenje’ – 24ur.com

Mah po mojem mnenju je cepljenje nas najmanjsi problem..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close