50 let Katrce! Kaj pa vaš spomini?
Katrco sem imel v obdobju dijaških in študentskih let, torej v času največjega žuranja.
Hvaležen avto, kaj vse je pretrpel, pa me ni nikoli pustil na cedilu. Takrat še kazni niso bile tako visoke in smo z avtom počeli številne neumnosti. Edinstvena ročna in šalthebel.
Spomini seveda najboljši, še vedno me razveseli, ko jo zagledam na cesti.
Pravi avto za užitek, z njo in mojo sedanjo ženo 😉 sva prevozila cel jug Evrope v enem poletju (Sicilja, Korzika, Italija, Španija, Portugalska, Francija, Švica, Avstrija)
Katrina je laufala brez problema, enkrat sva imela počeno gumo, ostalo pa bp 😉 Pa mi danes pokažite en avto, ki bi tako pot prevozil v dveh mesecih, s tem, da je bila stara že skoraj 15 let in vzdrževana bolj tako-tako, ko je bil denar.
če se kdo želi vozit s katrco ima možnost. tu piše o tem http://avto.over.net/aktualno/legendarna_katrca_praznuje_50_let/ !
Katra je bila moj prvi, drugi in tretji avto. Šla je kot šus, povsod, prostorna, nezahtevna, pa še škoda je ni bilo, ker je bila relativno poceni. Še zdaj imam nostalgijo, ko kakšno vidim. S kolegi pa smo ravno s katrami prepotovali po vsej Evropi, delali na tisoče kilometrov … uh, si ne morem mislit, kakšne krave danes vozim proti tistemu listku :_)
lahko rečem, da smo bili družina katrc.Starša imela od leta 1968 naprej temno rdečo, nato tako tirkizno, rjavo metalno in nato rdečo. Brat je imel temno modro. Pri možu so imeli tri – vse bele. Z njo sem tudi sama nekaj časa hodila v službo. Mož je z njo in prikolico začel obrt, bili so časi stiskanja v njej….., skratka lepi spomini. Katro sva zamenjala en mesec po rojstvu hčere.
prvi, drugi, tretji in četrti avto je bila katrca, veliko kilometrov, počitnic, gradnja hiše (v katrci in na prikolici pripeljali kubike materiala), hvaležna, potrpežljiva, zanesljiva, skromna, neverjeten prtljažnik (pralni stroj not in vrata zapret). nobenih resnih težav na poti, vedno prispeli na cilj. redno servisirane. Šalthebel zakon, roka je lepo počivala na njemu. Zadnja katrca je imela celo rikverc lampe in desno ogledalo! Slabe ceste je niso ganile, samo malo se je guncala, pa 100 na uro po Cresu in Lošinju, kar kasneje s kakšnim Oplom ni bilo nikakor več mogoče (no sedaj so popravili cestem vsaj nekatere)
katrca vs. 2 cv 😀 http://avto.over.net/aktualno/najvecji_shod_lastnikov_vozil_citroen_2cv/