Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem 50 let Katrce! Kaj pa vaš spomini?

50 let Katrce! Kaj pa vaš spomini?

Evo, letos mineva 50 let, odkar so izdelali prvo Katrco. Gotovo se je vsaj od nas vsaj kdaj peljal v njej, če ni bil tudi njen lastnik.

Kaki so vaši spomini?

mi je bila vedno anti, prednja šajba kot bi gledal iz ptijčje koče, pa še brisalci prek, pa pozimi si rabil komplet smučarski kombinezon, če si se hotel pelat

Hm…imela sem svojo lepo rdečo katrco kakšnih 15 let nazaj…prostora za s…x res ni bilo veliko, sva se pa tok bolj stiskala. Lepo je delala kar nekaj let, tudi po brezpotjih sva se vozila z njo, na grških mivkastih plažah se pa ni najbolje obnesla.

Katrco sem imel v obdobju dijaških in študentskih let, torej v času največjega žuranja.
Hvaležen avto, kaj vse je pretrpel, pa me ni nikoli pustil na cedilu. Takrat še kazni niso bile tako visoke in smo z avtom počeli številne neumnosti. Edinstvena ročna in šalthebel.
Spomini seveda najboljši, še vedno me razveseli, ko jo zagledam na cesti.

Katrca je bila zakon! Smo jo imeli doma in pozimi smo se prav grebli kdo se bo z njo vozil, saj si lahko z njo prišel v vsak klanec, ker je imela ozke gume.
Skratka še zdaj ko jo vidim na cesti se mi milo stori.

Pravi avto za užitek, z njo in mojo sedanjo ženo 😉 sva prevozila cel jug Evrope v enem poletju (Sicilja, Korzika, Italija, Španija, Portugalska, Francija, Švica, Avstrija)
Katrina je laufala brez problema, enkrat sva imela počeno gumo, ostalo pa bp 😉 Pa mi danes pokažite en avto, ki bi tako pot prevozil v dveh mesecih, s tem, da je bila stara že skoraj 15 let in vzdrževana bolj tako-tako, ko je bil denar.

Imeli doma dve katrci, eno za drugo. Cca 15 let nazaj.

Posrečena avta v vsakem pogledu, smo ju čist “počlovečili”. Za našo družino so katrce imele dušo, nikoli nas niso pustile na cedilu, z njima smo prišli v take “vukojebine”, pa še ponosni smo bili na to.:))

če se kdo želi vozit s katrco ima možnost. tu piše o tem http://avto.over.net/aktualno/legendarna_katrca_praznuje_50_let/ !

Katrca je res zakon! Teta jo je imela. ko sem bila pri jej na počitnicah je z njop vozila ko vrag po ovinkih. Katerca pa tud v ovinke s superfedrungu. Gunca-gunc! :-))

Pred par leti smo našo staro belo katro odpeljali na odpad, zelo smo žalovali, saj nam je služila, kot nobeden avto do sedaj. Če bi jo izdelovali, bi jo ponovno kupili, no kolega, pa se še vozi z njo v službo….
in koliko stane najem?

jaz sem se enkrat in takrat sem si obljubil, da raje nimam avta kot da sedem še kdaj v katrco

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Katra je bila moj prvi, drugi in tretji avto. Šla je kot šus, povsod, prostorna, nezahtevna, pa še škoda je ni bilo, ker je bila relativno poceni. Še zdaj imam nostalgijo, ko kakšno vidim. S kolegi pa smo ravno s katrami prepotovali po vsej Evropi, delali na tisoče kilometrov … uh, si ne morem mislit, kakšne krave danes vozim proti tistemu listku :_)

He he cist fajn avto. 🙂

O moj bog. Sami lepi spomini, “šla je, šla je, šla je” 160 km dnevno, v službo in nazaj, iz države v državo. Leta. Skoraj si upam trditi, da so redki tisti, ki bi jo toliko prevozili kot jaz. Dobro je služila.

Vsa čast ji in slava.

Doma smo najprej imeli belo – NOVO. Pričakovali smo jo kot dojenčka. Ene pol leta je bila čakalna doba – če ne več.

Naslednja je pa bila prva izmed metalnih barv. Rjava.

Obe sta šle zasluženo v penzijo in je prav da ohranimo spomin na njihovo dolgoletno služenje.

Zaradi tega gunca gunc, se jaz nisem marala vozit v katri. Vedno sem imela občutek, da bom jaz pred njo na cilju, čeprav sva se skupaj vozili.

Pa tista kljuka od marele, bljah

Isto Diana al pa spaček, vse je blo na fedrih
(Že od nekdaj nisem marala mehkih stvari)

lahko rečem, da smo bili družina katrc.Starša imela od leta 1968 naprej temno rdečo, nato tako tirkizno, rjavo metalno in nato rdečo. Brat je imel temno modro. Pri možu so imeli tri – vse bele. Z njo sem tudi sama nekaj časa hodila v službo. Mož je z njo in prikolico začel obrt, bili so časi stiskanja v njej….., skratka lepi spomini. Katro sva zamenjala en mesec po rojstvu hčere.

prvi, drugi, tretji in četrti avto je bila katrca, veliko kilometrov, počitnic, gradnja hiše (v katrci in na prikolici pripeljali kubike materiala), hvaležna, potrpežljiva, zanesljiva, skromna, neverjeten prtljažnik (pralni stroj not in vrata zapret). nobenih resnih težav na poti, vedno prispeli na cilj. redno servisirane. Šalthebel zakon, roka je lepo počivala na njemu. Zadnja katrca je imela celo rikverc lampe in desno ogledalo! Slabe ceste je niso ganile, samo malo se je guncala, pa 100 na uro po Cresu in Lošinju, kar kasneje s kakšnim Oplom ni bilo nikakor več mogoče (no sedaj so popravili cestem vsaj nekatere)

katrca vs. 2 cv 😀 http://avto.over.net/aktualno/najvecji_shod_lastnikov_vozil_citroen_2cv/

Moj prvi avto. Sami lepi spomini nanjo. Za tiste čase zelo dober avto – tudi ne potraten. Mislim, a bi še sedaj šaltal prestave brez problema…

a je bilo res tak težko šaltat to katrco?

New Report

Close