50 let – darilo
Mene pa zanima kaj ste dali za darilo svojim mamam oziroma taščam za 50 let. Namreč pri nas doma je že pravo vojno stanje ker smo eni za klasična ( bolj poceni) darila drugi pa bi to na veliko ( dražje recimo od 80 do 150 tisoč sit). Ali res “ne zgleda” recimo da za 50 let ženski podariš lepo jutranjo haljo in še kakšno malenkost zraven? Saj lahko da jest sekam mimo. Pomoč prosim
pogledi na to kolk das za darilo ob okrogli obletnici, je v veliki meri odvisen al si student, kaksno sluzbo mas itd. glede na to da sem se student s sestro sva kupili mamici in ockatu bolj pocen darila (tam nekje do 20 jurjev). ja men se zdi kaksna dobra jutranja halja cist lepo darilo. kul mi je tud da se slikas (ce je darilo za domace) in das sliko v okvir al pa natisnes sliko na kozarc, majico ipd. nasa dva sta bla tacga darila zelo vesela.
kupi darilo po svojih zmoznostih. vazno je da je iz srca!!!
Najslabše se mi zdijo pa pripetije okoli zbiranja darila/denarja…nikoli ne bodo vsi zadovoljni. Načeloma sem čisto proti dragim darilom…pomembno je da so izbrana za podarjenca z okusom in veseljem.
Izjemoma bi se strinjala, če bi vedela, da si bodoča obdarjena oseba močno želi neko dražjo stvar, ki je zanjo velikega pomena in šele takrat bi šla v zbiranje denarja in nakup presenečenja. Če še ne bi šlo, da je res prevelika vsota, bi ji zbrani denar podarila za v namen lažje izpolnitve želje ki jo ima.
Saj ravno to je, sploh nima želja po velikih oziroma dragih darilih vendar, ker bo naredila kosilo za ožje sorodstvo mojega dragega skrbi da on kot sin že ne more dati “majhno” darilo ( kaj bojo pa rekli) Glede na to da sva se ravno dobro preselila v svojo hišo sva v kreditih do zadnjega prostega tolarja.
Pri nas doma pa nismo nikoli dajali velikih oziroma dragih daril, zato sva prišla malo “navzkriž”, ker se mi zdi trapasto nekaj velikega oziroma dragega kupovati samo zato da bo mir.
Sama ne bo šla mož pa ne mara toplic. imeli so že v planu tudi počitnice v grčiji pa je na srečo tast rekel da na letalo sigurno ne bo šla in je škoda ker ne bo prijetno presenečenje. V glavnem hotela sem samo da vidim kaj drugi kej kupujete za 50 let. Midva sva s tastom imela bistveno manj težav kupila sva mu sod za vino na katerem je bilo vgravirano 50 let pa je bilo mir. Tukaj pa se je nekaj zakompiciralo, še sama ne vem zakaj, zato me malo zanimajo mnenja.
No, pri nas je bilo tako:
1. Oče je za svojih 50 let od nas dobil 50 parov nogavic (za vsako leto življenja 1 par) in vsak par je bil zavit v posebej paketek. Vse paketke je dobil v veliki pleteni košari.
2. Stric pa je od moje mame (njegova sestra) dobil 50 bonbonov, s tem da smo bonbone mi pojedli, v papirčke (pri nas od bonbonov softi) pa smo zavili v vsakega po 1000sit. Seveda pa ko je darilo dobil, smo mu rekli naj nikar ne deli bonbonov okrog, preden sam enega ne “poje”. Drugače pa je to darilo bolj primerno, če oseba kateri je namenjeno, potrebuje bolj denar kot pa razne “praholovce”.
LP Elya
Moja mami praznuje 50 letnico avgusta. Ravno sprašujem kje ji lahko kupim pregrinjalo za posteljo. Mi doma nismo obremenjeni koliko stane darilo. Brat zasluži zelo lepo, jima je skupaj z očetom plačal tri tedne morja.
Jaz jima pomagam kupovati novo pohištvo, skakati na okrog, zbirati predračune kdo bo polagal laminat in kdo ne,… Pa mi skoz pravita da naj nič ne kupujem, da jima že toliko pomagam, da ne vesta kaj bi brez mene :)))))))
Bratu za 30 letnico sem kupila Labodovo srajco in jo je bil zeleo vesel. Očetu za rosjtni dan sem plačala privat zdravnika v Ljuubljani. Enostvano ne kompliciramo.
Za te okrogle obetnice pa mi nimamo pravil, da mora biti darilo še večje. Vedno skupaj nazdravimo, da drugo leto isti čas in kraj spet skupaj!
M
No Mojca vidiš podoben primer je tudi pri nas. Svak zelo lepo zasluži in midva pa nekaj srednje in ker imava kredite za hišo dostikrat komaj poveževa konec s koncem. Zato me je zanimalo mnenje kako drugje to “pelje”. Saj mogoče jaz preveč kompliceram vendar ne bi rada vse reševala zadnjo minuto, rojstni damn ima namreč konec julija.
Forum je zaprt za komentiranje.