40 letniki in alternativna glasba
Zdravo,
Sem 40-letni samski moški, in me je zelo sram to prašati ampak hočem vedeti ali sem samo jaz čuden ali pa se to dogaja še komu.
Po srcu sem ubistvu najstnik in to se mi zelo kaže po izbiri glasbenih žanrov, sicer pa poslušam emo glasbo iz zgodnjih 2000-ih, vsi okoli mene poslušajo le te komercialne zadeve zato me zanima, a sem samo čuden, da uživam v taki žanri ali kaj?
Vem, da je stereotipično namenjena le ta za najstnike, ki gredo skozi fazo diskriminacije proti samih sebi in od drugih, a meni odgovarja še danes čeprav nimam nobenih mentalnih bolezni, za katere bi sam vedel.
Nočem povedati kaj takega svojim bližnjim čeprav bi hotel, kaj naj naredim?
hvala za odgovor in lp
Jaz imam tudi od nekdaj rada nenavadno muziko in ne bo nikoli drugače. Ne maram banalne glasbe, ki se vrti po večino radijskih postajah. Recimo Aktual, Salomon, Center. Celo Rock radio, ki ga imate najbrž za utra alternativnega, mi je dolgočasen in banalen. Vrtijo samo ene in iste oguljene uspešnice. Najraje imam Val 202, ki postreže z različnimi žanri in me vedno znova preseneti s pravimi glasbenimi poslasticami.
jaz sem plesalka po duši tak da meni je marsikatera muska všeč (od roka do elektronske, pop, hip hop, balade nežne…) – poslušam glasbo skozi melodijo, besedilo mi niti ni pomembno… no zadnje dni mi sede tale komad takole rokovsko obarvan, dobri muvi.. . https://youtu.be/xNH1lv4XCQ0
Tudi jaz sem stara čudakinja pred penzijo, ki sem gor zrastla z Umekom, poslušam trance, dubstep, techno, schranz in skoraj vse druge oblike elektronske glasbe. Moji famiji, vključno z otroki je to obupno, sploh, ker se ta muzika ne posluša na srednji jakosti visokotoncev. In ker doma ne gre, ker v klube ne hodim, imam spodobno fršerkerijo v avtu in včasih se grem peljat sam zaradi muzike. Ja, an oldie v letečem juboxu sem jaz…
Kojci, 06.12.2021 ob 21:19
Mladina posluša čefurski stil. Ala kitići, šabani, cece, mace…in to slovenska mladina, ker je obkrožena s ćefurji. Povsod z zvočniki cigu migu, za kozlat
Mladina posluša…
Odvisno katera mladina… tisti okrog mene in družbe niti ne; En je pravkar ugotovil, da je Metallica zakon in zdaj nažiga iz njegove sobe… pa čeprav je večinoma na slušalkah.
dokazano je, da ljudje večinoma najraje poslušajo glasbo, ki se je vrtela, ali so jo radi poslušali, ko so bili najstniki, nekje do začetka dvajsetih let. zato imaš glasbene postaje, ki prisegajo na ’80 leta, ker imajo pač glasbenega urednika, ki je že malo prek 50…
kar tudi pomeni, da če nenehno poslušaš svojo glasbo doma, boš s tem okužil tudi svoje otroke.
Forum je zaprt za komentiranje.