+40, kje najti partnerja?
Punce, 40+, kje si iščete potencialne nove partnerje? Sem samska več kot 1 leto po dolgoletni vezi. Rada bi spoznala primernega partnerja zase, pa ne vem točno, kje naj iščem. Disko odpade, na izlete po Evropi hodim z agencijami (se ne zapiram med štiri stene), hodim na morje s kolegico, ampak do sedaj nisem srečala nič pametnega. Če pa že srečam kakšnega tipa je pa vse skupaj ena žalost. So kakšni pametni samski moški sploh še na razpolago? Zase mislim, da sem urejena, komunikativna, rada se smejem, pa tudi zgledam ne slabo. Človek bi si mislil, da bo šlo lažje. Nisem za avanture, ker se mi to enostavno več ne da in se mi zdi izguba časa. Kako ve rešujete takšno situacijo? Vem, da je recesija, ampak na tem področju pa menda ni čista tema. Sem iz okolice Celja.
Čisto nikjer. Tisti, ki so v redu, ki bi jih tudi ti imela, so že tam, kjer spadajo in skrbijo za svojo družino. Tisti, ki pa brez cilja lutajo okoli in bi se ti obesili na grbo in jih doslej nobena ni marala, ali pa so se jih partnerice znebile (kar sicer zlepa ne naredijo), teh pa najbrž tudi ti nočeš. Saj moški so, ampak kvalitetnih pa ni dosegljivih. Lahko ga sicer izpuliš kakšni ženski, samo potem tak tip tudi ni neka kvaliteta in si bo naslednjič poiskal spet drugo. Mogoče kakšni vdovci okoli 50, ampak tudi z njimi je težko. Če se človek pravočasno ne pospravi na svojo pozicijo, je potem štala. Pri 40+ (kljub vsej urejenosti in lepoti) še posebej. Za seks jih dobiš vsak dan kolikor hočeš, za kaj resnega pa nikakor ne. Čas pa zelo hitro teče…
Svojega partnerja sem našla preko znanstva na netu. Res je bilo le znanstvo, pa sva šla parkrat skupaj kam, recimo v hribe, in potem je sčasoma iz tega znanstva nastala zveza. Ki traja pet let. Ko sem ga spoznala, sem bila stara 38 let, kar ni kaj bistveno drugače od vaše starosti. Je pa res, da je bil doma 100 km stran, pa je trajalo skoraj dve leti, da sva se preselila skupaj.
Dokler gojiš idejo, da dobrih tipov itak ni, da so vsi ali poročeni ali pa so zanič, potem se ti bo tako tudi dogajalo. Jasno, da je v teh letih težje srečati v redu moškega, ker jih je malo nevezanih. Ni pa res, da ni nikjer nobenega za družbo. Meni je bilo dolgčas, pa sem zato hodila klepetat na internet z neznanci. Spoznala sem ogromno brezveznikov, ogromno fukfehtarjev, ogromno moških, ki niso bili primerni niti za iti skupaj na kavo. Spoznala sem pa tudi nekaj zelo v redu ljudi. Z nekaterimi smo še vedno v stikih. Če si razširiš krog znancev, potem je tudi več možnosti, da ti je izmed znancev kdo všeč. Res je, da je v teh letih veliko poročenih, je pa tudi res, da zveze razpadajo in da se nevezani moški pojavljajo v vseh starostnih obdobjih. Moj dragi je bil takrat, ko sem ga spoznala na netu, dobro leto samski, po razpadli zvezi. In se mu je tudi zdelo, da ni šans, da bo spoznal kakšno v redu žensko.
verjetno je za ženske bolje da kar obdržijo kriterije, da jih ne bi prenizko spuščale. Poznam primer, ko je bivša soseda blizu 50 spoznavala same ex prevarante – ločence, niti eden normalen, res katastrofa. In takih je veliko pri teh letih, na žalost. Moje mnenje je, da moški, ki ne more biti zvest, naj ne išče življenjske sopotnice in se pretvarja.
Ma, to je itak že zano, da so najboljši moški že poročeni in žene fanj skrbijo zanje, saj one dobro vedo zakaj.
Ampak, ali ste vedele, drage dame, da vam pri izbiri sanjskega moškega, torej onega za celo življenje, lahko pomaga fs modrost? Uf, koliko sem jih že poročil in so še skupaj.
Modrost, vam povem, pomaga. Treba je “nekaj” narediti!
To se meni zdi eno samo nategovanje. Feng shui, vedeževanje – da ne naštevam. Pravi “vidci” oz. kakorkoli se že imenujete, se sami ne hvalijo, še manj pa si sami sebi delajo reklamo. Zato ne nategujte folk 40+.[/quote]
Kaj je, a dežuraš?
HA HA ma kaj vse prebereš tu :)))
Itak da je tko. To, da se marsikateri vredu moški znebi kakšne kače ali čarovnice :))) pa seveda ni možno.
ok resno:)
Veliko je parov, družin, ki razpade pa sta oba čisto fajn človeka le skupaj ne pašeta. Eni se prehitro poročijo, drugi premladi, eni zaradi nosečnosti, tretji se zadovoljijo…vse veze iz napačnega razloga, ki sčasoma zelo verjetno razpadejo.
Fajn moških je čisto dovolj naokoli. Večji problem je ob vsakdanjih obveznostih spoznavat nove ljudi. Če pogledam sebe. 180 ur na mesec v službi, ko sem fraj skušam biti čimveč s sinom. Potem so pa tu še obvezni opravki, pospravljanje, druženje s prijatli itd. Je kr težko najt čas še za nova poznanstva. Jaz trenutno ne pospravljam in ta čas izkoristim drugače :))) Ma prej ali slej bo tudi likat treba 🙁
Ne vem, zakaj bi bili vdovci “okoli 50”? Vem za dva, ki sta precej prej (eden pri 40, drugi pa še prej) izgubila ženi. In konec koncev so tudi taki, ki so ločeni, pa znajo bit čisto OK ljudje, samo taprave partnerke niso našli v 1. poskusu.
Je pa res, da je take težko najt/srečat/spoznat.
Mogoče preko kakšne agencije, ki se ukvarja s takimi zadevami?
HA HA ma kaj vse prebereš tu :)))
Itak da je tko. To, da se marsikateri vredu moški znebi kakšne kače ali čarovnice :))) pa seveda ni možno.
ok resno:)
Veliko je parov, družin, ki razpade pa sta oba čisto fajn človeka le skupaj ne pašeta. Eni se prehitro poročijo, drugi premladi, eni zaradi nosečnosti, tretji se zadovoljijo…vse veze iz napačnega razloga, ki sčasoma zelo verjetno razpadejo.
Fajn moških je čisto dovolj naokoli. Večji problem je ob vsakdanjih obveznostih spoznavat nove ljudi. Če pogledam sebe. 180 ur na mesec v službi, ko sem fraj skušam biti čimveč s sinom. Potem so pa tu še obvezni opravki, pospravljanje, druženje s prijatli itd. Je kr težko najt čas še za nova poznanstva. Jaz trenutno ne pospravljam in ta čas izkoristim drugače :))) Ma prej ali slej bo tudi likat treba :([/quote]
Se strinjam s tabo Kitty. Jaz itak pravim, da obstajajo čisto v redu samski moški v vsakem starostnem obdobju. Samo malo potrpljenja je treba, da jih najdeš. In ne smeš se zadovoljit s prvim, ki pokaže malo interesa. Seveda je predpogoj, da ne čepiš doma. Na dom redki pridejo. 😉
tema je zato, ker živiš v sloveniji… smo tako majhen narod, da je enostavno premalo folka, kjerkoli že. najlažje je spoznat na področju kje na področju družabnega življenja, to pa še v ljubljani bolj šepa kot ne, za ljudi nad 30. v katerekoli velemestu npr. po velemestih v evropi imaš srečanja, na katerih se spoznavajo samski, ločeni itd, vseh starosti. ampak pač procentualno se jih seveda več nabere v nekem miljonskem mestu, kot pa v bogi ljubljani, da ne govorim v celju.
klišejevske trditve – najboljši dobri moški so poročeni, samski so pa bedni, je naravnost smešen. na prste lahko preštejem poročene pare okoli sebe, ki jim zavidam partnerstvo, vse ostalo je pa neka srednja žalost in sem jasno raje samska, kot pa životarim v takih zvezah. sploh ko vidiš, da se tile krasni oddani moški zelo radi slinijo še kje drugje.
samski moški so in vedno bodo, vseh starosti. ločeni razvezani, pač samski iz kateregakoli razloga… sam ne vem kaj je, a so slovenci preveč taki, da se v takšnih situacijah, enostavno zaprejo med 4 stene in smilijo sami sebi in čakajo in kvečjemu samo mal tarnajo. in potem pač je, tako kot je… če bi se spravili kdaj kam družit med sabo, zvečer ven (in ne enačili tega z obiskom “diska”, besede se by the way ne uporablja več od 80-ih… haha, no mal heca), potem bi bilo mal drugače in lažje.
drugače se pa na ona-on portalu kar dogaja in menda kar velik ljudi zajubi, tudi srečanja organizirajo. za probat je, tko mimogrede. ali pa facebook, ki je sicer usmerjen bolj na kontakte, ampak nikoli ne veš, kam te ti kontakti pripeljejo…
jaz bi se osredotočila predvsem na to, da bi se sama (v duši in navzven) počutila spet oz. še bolj mladostno, ženstveno, privlačno, zaželjeno… privoščila kakšen make-over, se spravila tudi kdaj zvečer ven, med mlajše (pa ne mislim 20-letnike), si izbrala eno dobro destinacijo za potovanje, kjer je bolj poudarek na stiku z ljudmi… skratka, ti se morš sama pri sebi počutit, da si sedaj spet na trgu, samozavestno, ženstveno… ko se tako počutiš, tudi zaznavaš enake signale pri ljudeh okoli sebe. karkoli drugega je “krneki” na silo in se po vsej verjetnosti bedno konča.
Očitno se moram malo zamislit nad svojim življenjem in svojo izbiro.
Sem bila 40 +, ko sem naletela na njega, ki je tudi bil 40 +. Ampak očitno je z napako, kar doslej nisem vedela. Bivša se ga je namreč znebila, ker si je našla mlajšega.
Kaj naj zdaj? Se ga naj še jaz znebim, saj očitno ni kvaliteten? Pa še premlad zame, ki bi morala najti 50+?
Imate kakšen nasvet zame?
Jaz sem bila pred leti v Belgiji in sem bila čisto šokirana, ker so imeli ljudje 40+ in 50+ družabno življenje! Ne v družinskem krogu, pač pa je bilo ogromno samskih, ki so si iskali nove partnerje, jih menjali vsakih pet let in ogromno hodili ven.
Pri nas je to narobe svet. Če pri 40 nisi zakoličen, je s tabo očitno nekaj narobe?
Hvalabogu, da so zveze postale bolj ohlapne, da se ne ostaja skupaj za vsako ceno in da znajo ljudje živeti tudi sami, ne samo v paru.
Tudi jaz sem dobila enega ‘škart’ ločenca. Sicer sva oba mlajša, ampak vseeno. Ga ne dam!
Forum je zaprt za komentiranje.