3D torta – vaše izkušnje – babji firbec 2
Hja, šele sedaj sem opazila, kako globoko je že ta tema. Nič, moja torta je tako lepa, da si zasluži, da priplava na vrh. :-))) Originalna tema je skoraj dve strani nazaj.
Še enkrat lp, Mimi
Re: 3D torta – vaše izkušnje – babji firbec
Avtor: Mimi N.
Datum: 18-05-05 14:44
Ja, res sem jo naredila, in sicer si je naša princeska zaželela muco. Meni ni najbolj prav, ker je vedno nerodno zarezati v nekaj, kar je kot živo, a… njen rojstni dan, njena torta. Jaz sem tudi hotela narediti tistega mucka, za katerega je načrt na internetu, ko spečeš 2 okrogli torti in nato eno tako fino obrežeš. Sama sem se zafrknila, ko sem ji iz interneta sprintala nabor tort, izbrala je čisto po svoje.
Spodaj je punčeva torta (ja, Nika, “tvoja”), gor je iz moče narejen mucek (no, brez breskev, ker so že spodaj, samo čokolada), prekrit je s pariško čokoladno kremo. Očke, smrček, jeziček so iz obarvanega marcipana, za brke in sedmice sem se trudila z risanjem s čokolado po peki papirju, v hladilniku se je lepo strdilo (le predebeli brki so, vendar nisem imela več časa nabaviti kaj drugega).
Tako, glede na to, da sem marsikaj delala prvič, je kar v redu. Zelo me je zanimala punčeva torta in tisti sladkorni preliv. Res je divja barva, fotoaparat jo je naredil še bolj divjo. V resnici je bila kar lepa roza, ne premočna. In lepo se razliva, res. Edino – pri temu mucku je bilo to odveč in brezveze, saj sem preliv čisto uničila, ko sem gor pacala telo, glavo in rep. Bo pa za drugič, tokrat samo za vajo. Drugače punčeva torta ni najbolj za te umetnije, vendar jaz sem jo hotela na vsak način probati, ko jo je Nika tako navdušeno opisala. Stvar je v tem, da je mucek težek, v punčevi torti pa ni neke trdne kreme (jaz sem še prav fino namočila), tako se mi je malo pogreznilo oz. torta je malo počila. Hitro sem zgrabila fotoaparat, za slučaj, če bi se do konca vgreznila. No, saj se ni. Otroci pa so potem tako hitro vse razkopali.
Moča je bila zelo dobra tudi za jest, sploh za otroke, punčev del je bil bolj za odrasle. Res zelo sočna torta, nič mastno-kremasta, zato pa zelo sladka. Glede na rojstni dan nisem nič zmanjševala sladkorja in šele na koncu videla, koliko dag sladkorja je skupno noter. Psst, rojstni dan je samo enkrat v letu.
Tako, še link, ali ne? Poleg tega ga imate tudi na mojem profilu.
LP Mimi
Bravo Mimi,tortica je krasna.
Ker tako hvališ to punčevo torto bom morala še jaz poskusit.Mogoče zdaj v kratkem,moča bi prišla super za oblikovanje hriba-gore,kaj? Spodaj pa naredim “podstavek” in pravokotnika (s klasičnim nadevom – sadnim,ki ga vsi “zahtevajo”)…
Super!
Hm, nič se ne počutim mojstrico, to je vse, kar sem naredila. Še to je po vogalih vegasto, vendar… je naše, saj veste.
Natasa, mucek je res narejen z močo, tudi tisto drugo, kar je nekaj vmes med kužkom, medvedkom in pujskom :-))) Lepo gre. Če te skrbi, z otrokom vred sedi k plastelinu ali glini, pa poskusi. Saj niti ne bo vedel, da mami “vadi” za torto, preživeli pa boste krasen popoldan…
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.