35 letni samec brezposeln
Mal si preberi, kaj oni delajo! Ja, oni delajo, garajo. Enim pa res ni jasno.[/quote]
BOlj vem kot ti. Moj bivši je bil tak primer. Vem kako je delal in koliko je delal. Tako nekak kot avtor. Kar je zaslužil je šlo za odprave. Redne službe ni želel, ker bi bil ob prosti čas, zato je delal tu in tam. Ne glede na to, da je bivši, je vseeno fajn človek. Isti stil ima pa je starejši od avtorja.
Res pa je, da to niso družinski očetje.
Sej ni lenuh in tudi nerad uporabljam ta izraz, samo razmišlja pa tako-tako..zakaj bi imel redno sluzbo se sprašuje, ker potem moraš vzet kredit in moraš samo garat? To so izgovori 🙂
Naj se zamisli, nobena ga ne bo hotela, enkrat bo moral sebe prezivljat, ker roko na srce, posredno ga drugi zivijo, kljub temu da plačuje svoj delež. Ko boš lastnik hiše, in morda edini lastnik, boš moral plačevati davke in prispevke v isti meri. Hrana, ogrevanje, elektrika, voda, avto, kanalizacija, tv, internet, mobitel, davek na napremičnino, popravila v hiši(počena vodovodna cev- poplava), zavarovanje, prispevki za zdrv. zavarovanje, pokojnino….:)
Ko ne bo denarja za položnico, bo država rekla, ti bomo pa vzeli kar imaš(hišo), ki so jo naredili starši, ker ne moreš plačati položnic.
Zanimivo, kako drugače dojemamo ljudi, jaz ga nikoli ne bi upala označiti za lenuha, če je tip uradno brezposeln in živi nekoliko izven družbenih norm..
Če nima stalne službe in s tem “lagodnega življenja”, ima pa lasten čas (ki ga, mimogrede, lahko izjemno koristno porablja!), je to res tako malo cenjeno v primerjavi z redno službo, ki jo po možnosti še sovražiš? :)[/quote]
Jaz sem izkusila takšen način življenja in v tem ne vidim (več) nobene romantike.
To je za dvajsetletnice. Pa še te so danes zelo zahtevne. 🙂
Včasih se mora človek začet svojim letom primerno obnašat, če hoče, da ga ljudje normalno dojemajo. Če hoče živet po neustaljenih družbenih normah, potem pa niti ne vem kaj tukaj sprašuje koga za mnenje.[/quote]
Bikini, kaj pa je normalno obnašanje za ta leta? Služba, svoje stanovanje, partner? Ni ta “normalnost” ravno ena izmed norm, ki jo je postavila družba? In čim štrliš iz povprečja, si za marsikoga čuden, nenormalen, nezaželen, jasno. Pa živimo zase ali za druge?
Si kdaj razmišljala, da je mogoče živeti drugače oz. so ljudje, ki so tega zares tudi želijo?
Jaz si ničesar v življenju ne želim bolj kot lastnega časa… Kar pa niti najmanj ne pomeni, da se leno prepuščam dolgočasju.
100-tič. Ni stvar v tem, kako nekdo živi. Problem nastane, ko si poleg svojega nekonvencionalnega načina življenja želi še družinskega življenja z resno zvezo v hiši , po slovensko.
Tukaj mora vsak sam pri sebi razčistiti, kaj so mu prioritete v življenju. Ko smo kot otroci zlagali zlaganko, smo kmalu ugotovili, da tja, kamor paše krogec, ne moreš dati kvadratka.
nope … nima “problema” … ga ni izrazil (spet kar nekaj podtikaš)
ima samo vprašanje.
In še nobena ni odgovorila ne za Da, ne z Ne, niti ga ni pozvala na predstavitev, da se odloči
kje si pa to prebral v tej temi
nehaj si domišljati, da kdo misli tako, kot ti želiš razumeti ☺☺☺ bu.tl. zagoveden, ki podtika svoja gnila kukavičja jajca
Zanimivo, kako drugače dojemamo ljudi, jaz ga nikoli ne bi upala označiti za lenuha, če je tip uradno brezposeln in živi nekoliko izven družbenih norm..
Če nima stalne službe in s tem “lagodnega življenja”, ima pa lasten čas (ki ga, mimogrede, lahko izjemno koristno porablja!), je to res tako malo cenjeno v primerjavi z redno službo, ki jo po možnosti še sovražiš? :)[/quote]
SVN foušija ☺☺☺[/quote]
to pa se strinjam!
Jaz sem izkusila takšen način življenja in v tem ne vidim (več) nobene romantike.
To je za dvajsetletnice. Pa še te so danes zelo zahtevne. 🙂
Včasih se mora človek začet svojim letom primerno obnašat, če hoče, da ga ljudje normalno dojemajo. Če hoče živet po neustaljenih družbenih normah, potem pa niti ne vem kaj tukaj sprašuje koga za mnenje.[/quote]
Bikini, kaj pa je normalno obnašanje za ta leta? Služba, svoje stanovanje, partner? Ni ta “normalnost” ravno ena izmed norm, ki jo je postavila družba? In čim štrliš iz povprečja, si za marsikoga čuden, nenormalen, nezaželen, jasno. Pa živimo zase ali za druge?
Si kdaj razmišljala, da je mogoče živeti drugače oz. so ljudje, ki so tega zares tudi želijo?
Jaz si ničesar v življenju ne želim bolj kot lastnega časa… Kar pa niti najmanj ne pomeni, da se leno prepuščam dolgočasju.[/quote]
Pri teh letih za ženske manjkajo še “pridni otroci”, tako da so obvezno mamice, in prikupen mešanček. :)))
Sicer pa imam občutek, da je avtor oseba z izmišljeno zgodbo 1x moškega spola, drugič pa se potem tu še pojavlja ta ista oseba kot ženskega spola, ki si na nek način tudi sam dopisuje. :)))
Poglej jaz bom tak napisal… brezposeln 35 letnik….
Za mene osebno je brezposelni 35 letnik problem ČE:
– nima vsaj 5 let delovne dobe ali 2 KORISTNIH diplom (6 ali 7 stopnja)
ALI:
– nima vsaj 8 let delovne dobe (in nižjo izobrazbo se pravi Srednja šola ali še to ne)
Torej ja problem je če si star 35 in si delal prek študentskega in maš za povrh še BEDNO diplomo… Če imaš vsaj par let delovne dobe (5+) potem je ok…
pa kaj za vraga vam je to za ena preokupacija z delovno dobo???
kdor je dober, da skrbi za sebe, je ne rabi ☺ … itak bo pa čez 20, 25 let brezsmiselna, ker bo maksimalna penzija največ (današnjih) 100€ — celo manj kot pa “univerzalni državljanski prihodek”
imaš SVN ljudi, ki imajo v tujini firmo, živijo od profita te firme, tukaj pa so prijavljeni samo kot državljani … niti ne kot “brezposelni” na zavodu … svet je vendar velik ☺
Ko bo pa ta 35 letni brezposelnik prišel v 65 leta pa bom njemu plačeval jaz vse njegove operacije pa kaj jaz vem kaj še vse…
UTD pa je prava utopija ja 😀
Se ti blede?
Ko bo pa ta 35 letni brezposelnik prišel v 65 leta pa bom njemu plačeval jaz vse njegove operacije pa kaj jaz vem kaj še vse…
UTD pa je prava utopija ja 😀
Se ti blede?[/quote]
da, ker v ustavi piše, da smo socialna država
če bo to zdržalo še 30 let ☺
Jaz si ničesar v življenju ne želim bolj kot lastnega časa… Kar pa niti najmanj ne pomeni, da se leno prepuščam dolgočasju.[/quote]
Pri teh letih za ženske manjkajo še “pridni otroci”, tako da so obvezno mamice, in prikupen mešanček. :)))
Sicer pa imam občutek, da je avtor oseba z izmišljeno zgodbo 1x moškega spola, drugič pa se potem tu še pojavlja ta ista oseba kot ženskega spola, ki si na nek način tudi sam dopisuje. :)))[/quote]
Jaz bi vaju (Notto in Matjažkota) dopolnila samo še z “poroka”.
Popravi me, če se motim, Bikinka :))
Forum je zaprt za komentiranje.