Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek 35 letni samec brezposeln

35 letni samec brezposeln

Meni se matkicev primer ne zdi toliko problematičen. On je še mlad, hodi v službo, nima partnerke in torej živi doma in špara denar. To je ok. Če ne bo v tem stilu nadaljeval še 15 let. 🙂

Kar se pa tega modela tukaj tiče, pa mu očitno to uspeva in dokler mu uspeva ni potrebe po čem drugem. Poznam podobne primere, ki so že blizu 40, neki kvaziumetniki, seveda s končanim faksom ali akademijo, nekateri celo magisterijem, ki že cel lajf živijo na račun svojih premožnih staršev. vsake toliko anredijo kakšen “projekt”, redne službe pa niso nikoli imeli niti je ne nameravajo imet. Ženske želijo impresionirat tako, da jim pripovedujejo kam vse jih bodo peljali, pa še na ogled vile svojih staršev jih pripeljejo. In potem nikakor ne razumejo, ko katera od njih nad vsem skupaj ni niti malo navdušena.
Dejstvo, da so nekateri do njih na seznamu davčnih neplačnikov, je samo naključje. Saj bodo nekega dne ta stari tudi ta dolg pokrili.

Pa kdo je ta Ronka? Enkrat zenska enkrat moski haha : )))

Njene hipotetične situacije in zgodbe nekih X-oseb niso toliko moteče, čeprav neresnične, ampak recimo zamisljive, če le niso preveč nerealno zastavljene in dokler se ne začne ponavljati (tudi na drugih forumih) in klasično povprek prerekati z ostalimi uporabniki…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Njene hipotetične situacije in zgodbe nekih X-oseb niso toliko moteče, čeprav neresnične, ampak recimo zamisljive, če le niso preveč nerealno zastavljene in dokler se ne začne ponavljati (tudi na drugih forumih) in klasično povprek prerekati z ostalimi uporabniki…[/quote]

A je plačanka ali ji je samo dolgčas? 🙂

Sumim, da je na mon-ovi plačilni listi ali pa vsake toliko pride sem na dopust iz kake ustanove….. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

To je pa legenda MONa. Bojda je to ena ultro super ženska.

Njene hipotetične situacije in zgodbe nekih X-oseb niso toliko moteče, čeprav neresnične, ampak recimo zamisljive, če le niso preveč nerealno zastavljene in dokler se ne začne ponavljati (tudi na drugih forumih) in klasično povprek prerekati z ostalimi uporabniki…[/quote]

To je tista hiperaktivna ženska, ki je ultra sposobna, ultra izobražena, ultra oh in sploh, cele dneve je na tisoč različnih forumih.

Saj nikjer ne pravi, da živi NA RAČUN staršev, beri bolj pozorno! Pač ne zdi se mu smiselno dajat 300e mesečno za najemnino v mestu, če imajo doma veliko hišo in je lahko na svojem, čeprav pod isto streho s starši. Prispeva tudi za stroške.
Poznam nekaj takih, pa sploh nimajo bogatih staršev in niso taki, kot jih opisuješ zgoraj. Predsodki, predsodki. In metanje vse v isti koš.

A je plačanka ali ji je samo dolgčas? :)[/quote]

….dolgčas po moškem. 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Tisti, ki tako pljuvate po avtorju.
Kako pa mislite, da Šeruga preživi? Saj ste že slišaali za Zvoneta Šerugo?
Benka Pulka mi je pa itak super carica. Ženska, da daš kapo dol pred njo.

Saj nikjer ne pravi, da živi NA RAČUN staršev, beri bolj pozorno! Pač ne zdi se mu smiselno dajat 300e mesečno za najemnino v mestu, če imajo doma veliko hišo in je lahko na svojem, čeprav pod isto streho s starši. Prispeva tudi za stroške.
Poznam nekaj takih, pa sploh nimajo bogatih staršev in niso taki, kot jih opisuješ zgoraj. Predsodki, predsodki. In metanje vse v isti koš.[/quote]

Vem. To pravim jaz. 🙂
Tako pač je, če nimaš redne službe in rednih prilivov. Najbrž prispeva, ja, tu pa tam. Še rajši pa kaj prišpara za potovanja.
Pa saj lahko živi kakor hoče, kdo mu brani. On sprašuje za mnenje ženske, ali bi živele pri njem oziroma njegovi mami. Jaz ne bi. Jaz še pri sovji mami v veliki hiši nisem hotela živet. 🙂

Zanimivo, da je enkrat zenski enkrat moski lik. Res je, da so njene zgodbe podobne : )

Zarek, ti bom jaz povedal kaj mislim.

Mislim, da ti je preveč lepo, da tako govoriš. Očitno imaš nekaj prihrankov, potuješ, fajn. Prihranki ti dajo samozavest. Dokler jih ne zmanjka. Me prav zanima koliko plačuješ doma za stroške, ker stroški malo večjega stanovanja/hiše niso poceni. Plačevanje nekaj 10 eur za položnico za internet ni nek velik doprinos k zmanjševanju stroškov v stanovanju:)

Jasno če imaš doma prazno stanovanje, si ga lahko urediš ali celo narediš prizidek(če imaš seveda denar). Nevem tudi kaj misliš s tem da se da denar zasluzit drugače kot z redno sluzbo? Ker denar se da zasluzit tako, da nekaj ustvarjas, ne pa da ti denar dela denar.

Probaj dobiti sluzbo, karkoli ali se izuči za kaj, da boš nekaj znal, da boš kakšen evro zasluzil.

Razumela (da bi bila s tabo) te bo načeloma tista, ki tudi nima sluzbe ali morda kakšna ki ima rada potovanja. Moti me, da se ti nekako zdi sluzba odveč, ne pa to da si brezposelen.

Pa koliko časa imate eni, da preberete vse teme, preštudirate tako v detajle, da lahko ugotovite kdo kaj piše?
Jaz niti registriranih ne sledim. Vi pa vse neregistriane popredalčkate?

Vidiš. NImaš idej. Greš v Avstralijo in tam delaš en mesec, en mesec potuješ.
Doma se da fajn zaslužit s predavanji, s članki, tudi z vodenjem turistov, s prevajanjem. Vodnikov, ki znajo več jezikov, ni ravno veliko.
Plačujem 1/3 stroškov. Smo štirje pri hiši.

Ja če imaš denar in da fajn zasluziš potem res nimam več idej. Nevem potem kaj te skrbi, da morda katera ne bi bila s tabo, tudi če si formalno brezposelen:)

končno še ena sorodna “duša” tukaj ☺
zdej pa vsi, ki menite, da človek lahko živi in služi samo, če ima staus “zaposlen”,, študent, … na koruzo klečat ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Doma se da fajn zaslužit s predavanji, s članki, tudi z vodenjem turistov, s prevajanjem. Vodnikov, ki znajo več jezikov, ni ravno veliko.
Plačujem 1/3 stroškov. Smo štirje pri hiši.[/quote]

In kako vse to počneš, na črno, ne plačuješ prispevkov, nimaš registrirane dejavnosti? Če si končal faks študentska napotnica ne pride v poštev.
Drugače pa, hvala lepa za takšne ideje. Pri meni so bile aktualne, ko sem bila stara 19 in začela delat prek študentskega servisa. Potem sem pa prišla do boljših. 🙂

Nm, ti si car :).
Bikinka, saj se mi ne da razlagat nekih osnovih pojmov, ki bi lahko vsak odrasel vsaj približno poznal. Kaj res misliš, da turistična agencija plača vodniku na črno? Daj uporabi no malo možgane. Ali pa misliš, da ima vsaka agencija vodnike zaposlene? Si mogoče opazila, da en vodnik dela za več agencij? Misliš, da časopis plača honorar na črno na roko?

Plačujem 1/3 stroškov. Smo štirje pri hiši.[/quote]

In kako vse to počneš, na črno, ne plačuješ prispevkov, nimaš registrirane dejavnosti? Če si končal faks študentska napotnica ne pride v poštev.
Drugače pa, hvala lepa za takšne ideje. Pri meni so bile aktualne, ko sem bila stara 19 in začela delat prek študentskega servisa. Potem sem pa prišla do boljših. :)[/quote]

a za pogodbe o delu, avtorske pogodbe … še nisi slišala
in ja – vse je obdavčeno, legalno, DURS ve in odmeri dohodnino …

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Jaz mislim, da se je žarek počutil malce napaden s to temo in se sedaj malce brani. Iz brezposelnega se je prelevil v študenta. Sedaj pravi da celo fajn zasluzi..sprašujem se kje je sedaj problem? Prispevke si očitno lahko plača.. torej delovna doba mu teče..nevem res.

Če imaš denar ( ti ga očitno imaš) in nekaj znaš(kar očitno tudi) ne vidim problema, dobil boš žensko, če boš le hotel.

Ja delo na crno je gotovo ena resilna bilka, ker bi rad videl junaka ki te bo danes zaposlil pri teh prispevkih za zaposlene.

Drugače pa, hvala lepa za takšne ideje. Pri meni so bile aktualne, ko sem bila stara 19 in začela delat prek študentskega servisa. Potem sem pa prišla do boljših. :)[/quote]

in ja – vse je obdavčeno, legalno, DURS ve in odmeri dohodnino …[/quote]

Ne me učit mojega posla, prosim. 🙂
Zelo dobro vem kako se te stvari plačujejo in kakšen je status tistih, ki tako delajo. Če so to kolikor toliko spodobni zaslužki, ne samo občasni honorarji, ki uletijo trikrat na leto, da torej lahko od tega živiš, bi moral za to registrirat dejavnost in plačevat prispevke. To je tistih vsaj 300 evrov na mesec. To določa zakon. In potem je to na koncu isti šmorn kot če bi bil v redni službi. Saj jaz tudi ne hodim na šiht ob 7 zjutraj in ob 15 domov, ampak ne delam niti na črno.
Če se od tvojega honorarja odvaja samo tistih 25% za davek, to ni dovolj. Je marsikdo tako delal v različnih poklicih, od lektorjev, prevajalcev, novinarjev, tudi turističnih vodnikov in jih je država “stisnila”, da tako pač ne gre, da so dolžni registrirat dejavnost. DURS je takšnim pošiljal domov obvestila in grožnje, da morajo uredit svoj status, sicer je zagrožena takšna in takšna kazen. Seveda tega niso poslali vsem, smao tistim, ki so jih “zaznali”. Tako da ne se preveč hvalit s tem,d a si star 35, da delaš na pol legalno in da očitno pri teh letih nimaš niti 5 let delovne dobe. Če bi jo imel, bi plačeval prispevke. Denar mogoče imaš, hišo tudi, socialna varnost je pa bolj boga tukaj. Nič stabilnega, nič konkretnega. Nič kar bi žensko, ki bi si želela ustvarit resno razmerje, zanimalo.
Kako delajo pri nas razne agencije in druge hiše za katere delaš, mi pa ni treba razlagat. Jih zelo dobro poznam in tudi njihovo poslovno logiko.

in ja – vse je obdavčeno, legalno, DURS ve in odmeri dohodnino …[/quote]

Ne me učit mojega posla, prosim. 🙂
Zelo dobro vem kako se te stvari plačujejo in kakšen je status tistih, ki tako delajo. Če so to kolikor toliko spodobni zaslužki, ne samo občasni honorarji, ki uletijo trikrat na leto, da torej lahko od tega živiš, bi moral za to registrirat dejavnost in plačevat prispevke. To je tistih vsaj 300 evrov na mesec. To določa zakon. In potem je to na koncu isti šmorn kot če bi bil v redni službi. Saj jaz tudi ne hodim na šiht ob 7 zjutraj in ob 15 domov, ampak ne delam niti na črno.
Če se od tvojega honorarja odvaja samo tistih 25% za davek, to ni dovolj. Je marsikdo tako delal v različnih poklicih, od lektorjev, prevajalcev, novinarjev, tudi turističnih vodnikov in jih je država “stisnila”, da tako pač ne gre, da so dolžni registrirat dejavnost. DURS je takšnim pošiljal domov obvestila in grožnje, da morajo uredit svoj status, sicer je zagrožena takšna in takšna kazen. Seveda tega niso poslali vsem, smao tistim, ki so jih “zaznali”. Tako da ne se preveč hvalit s tem,d a si star 35, da delaš na pol legalno in da očitno pri teh letih nimaš niti 5 let delovne dobe. Če bi jo imel, bi plačeval prispevke. Denar mogoče imaš, hišo tudi, socialna varnost je pa bolj boga tukaj. Nič stabilnega, nič konkretnega. Nič kar bi žensko, ki bi si želela ustvarit resno razmerje, zanimalo.
Kako delajo pri nas razne agencije in druge hiše za katere delaš, mi pa ni treba razlagat. Jih zelo dobro poznam in tudi njihovo poslovno logiko.[/quote]
pst … tipo dela/ služi v Avstraliji ☺

Kako ste eni nepismeni. NIsem študent. Napisal sem, da sem bil, sedaj nisem več. To je razlika.
Potem nikjer ne pišem, da fajn zaslužim. Le kje ste to eni prebrali?
Tu in tam kaj zaslužim in to je to. Veliko ne rabim. Če nimaš najeminine, če nimaš kreditov, če nimaš bemfla, če več mesecev preživiš v tujini, preprosto ne rabiš veliko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close