3 trapasta vprašanja
Upam, da ne bom izpadla bedasto tukaj, kjer ste sami računalniški stručkoti.
Že nekaj časa me mučita dve “cvetki” nekega računalničarja pri nas v službi, katerima sem sprva še oporekala, potem pa zavoljo ljubega miru modro utihnila.
– Nagajal mi je printer – ni hotel printat. Takrat sem ravno delala neko razpredelnico na 2 straneh, v Wordu. In naš računalničar je rekel, da printer ne printa zato, ker razpredelnica na 1. strani ni zaključena z vodoravno črto, ampak se kar nadaljuje na 2. stran dokumenta. Češ, da je to “neveljavna operacija”. Naj omenim, da take tabele pogosto delam in mi printer vedno normalno dela.
– Sodelavki je ta isti računalničar rekel, da NE SME ugašati računalnika, ko gre domov, ker če je računalnik ugasnjen, lahko vanj vdrejo hekerji, v prižganega pa ne morejo.
Kakšen komentar?
Moje tretje vprašanje pa je:
Ali lahko lastnik/skrbnik spletne strani “vidi”, kdo brska po njegovi spletni strani? Gre za čisto navadno domačo stran, nič posebnega, bi rekla.
Hvala za odgovore in lep pozdrav!
Nagajal mi je printer – ni hotel printat. Takrat sem ravno delala neko razpredelnico na 2 straneh, v Wordu. In naš računalničar je rekel, da printer ne printa zato, ker razpredelnica na 1. strani ni zaključena z vodoravno črto, ampak se kar nadaljuje na 2. stran dokumenta. Češ, da je to “neveljavna operacija”. Naj omenim, da take tabele pogosto delam in mi printer vedno normalno dela.
———————————————————————————————
Najbrž je bila kakšna napaka pri definiranjui lastnosti lista, lahko je pa
kakšen dokument še čakal na obdelavo (izpis) in kaj podobnega.
V takšnem slučaju, pač ugasneš tiskalnik in ponovno zaženeš računalo.
Običajno pomaga.
– Sodelavki je ta isti računalničar rekel, da NE SME ugašati računalnika, ko gre domov, ker če je računalnik ugasnjen, lahko vanj vdrejo hekerji, v prižganega pa ne morejo.
Kakšen komentar?
Kera logika. Kako ti lahko npr. startaš word, če je računalnik ugasnjen.
Da ni mogoče mislil obratno, pa si ti narobe razumela. 🙂
Moje tretje vprašanje pa je:
Ali lahko lastnik/skrbnik spletne strani “vidi”, kdo brska po njegovi spletni strani? Gre za čisto navadno domačo stran, nič posebnega, bi rekla.
Vska spletni stežnik ima (vodi) neko logiranje, kjer se vidi
točno iz katerega naslova je kdo prišel na tvojo spletno stran,
kakšen ip naslov ima, kakšne windows-e ima in še kar nekaj informacij.
Seveda pa moraš imeti vse potrebne pravice, za dostop do teh sistemskih
datotek.
če je vaš računalničar dejansko takšen, kot si ga odpisala, ti bom
dal nasvet:
– odpustite ga – na cesto z njim, ali ga pa naterajte naj hodi na seminarje,
ter naredi v nekih rokih neke splošne izpite, kjer dobi tudi potrdilo.
Namreč od slabih računalničarjev ima podjetje prekleto veliko škode,
namesto da bi informacijski sistem tekel nemoteno in bi se uporabniki
ukvarjali s svojim delom, se ukvarjajo z “računalniškimi brezveznjaki – oz.
z ljubitelji igric :))))
lp
Samo da lonček pristavim k prvemu vprašanju: zdi se mi da je šlo za to foro, ko imaš tabelo in ne želiš da ti celico v tabeli preseka na pol, če je celica ali vrstica daljša od nekaj vrstic in pride ravno na kones strani – ajd, da ne kompliciram: pojdi v meni tabela (table) in izberi lasnosti tabele (table properties), tam pa v zavihku Vrstica (Line) Razkljukaj “dovoli prelom vrstice” (pojma nimam, kako gre v angleščini, ampak saj boš vedla).
Tako se bo tabela vedno prelomila na naslednjo stran tam kjer se konča “okvir” ne pa tekst.
Če je tole zgoraj res rešitev in nisem kaj narobe razumel, potem res prosim, da upoštevate klemenxxov nasvet in nogirate skrbnika računalnikov. Si sploh ne predstavljam, kako je šele z varnostjo vašega sistema, saj gre za tipičnega bleferja.
Hvala vsem trem za odgovore.
Klemenxx, tiskalnik sem ugasnila in počakala, da se je “naštimal” nazaj, ampak še vedno ni printal. Zato sem pa tudi poklicala računalničarja, ki je ravno takrat nekaj po firmi letal.
Kar se druge točke tiče, ga pa sigurno nisem narobe razumela, saj smo bile v tistem času 3 sodelavke v pisarni in smo se ob njegovih izjavah samo debelo gledale. Je pa tip živi kolerik, in se je ful razburil, tako da sem bila potem raje tiho.
No, zdaj vsaj vem, da nisem jaz trapasta, ampak on. :))
Sta pa to samo dve od mnogih njegovih cvetk. Na žalost zaspoleni že dlje časa pritiskamo na direktorja, naj ga zamenja, pa nič. V nekaj konkurenčnih podjetjih so ga že odpustili, ker je špijoniral in poslovne informacije razglašal naokrog…. ampak to je že druga zgodba…. očitno bo že držalo, da roka roko umije….
Hvala in lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.