Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 28 urni dobrodelni maraton na radiu in REVEŽI- zloraba

28 urni dobrodelni maraton na radiu in REVEŽI- zloraba

Danes sem poslušala te zgodbe. Pri nekaterih sem se vprašala, kje je socialna?!

Hiša s slamnato streho, not teče, radiatorji so zmrznili, vode zaradi zmrznjenih cevi nimajo. Mama ima shizofrenijo, oče je slišat skrben, ampak “zaradi kolen” brez službe. Otroci so stari 14 in 16 let. Kako lahko socialna pusti otroke v takšnem okolju?

In s tem na radiu delajo reklamo?!

Imaš pa dobro mnenje o socialnih službah …..

Sociala, sistem zataji, koliko je tega. Tej zbirajo denar, da bojo taki dobli vsaj nekaj pomoči, ker državi se jebe.

A ni blo ta teden na tedniku al preverjeno? Mama je pustila dve najstnici sami, je šla na HR k frajerju. Vsi so vedli da sta punci zlorabljeni doma, pa ne CSD ne šola, noben ..  nč niso nardil. Sami izgovori so bli. Ok, vsaj stanovanje je zgledalo  normalno.

Očitno se res dogajajo take stvari, čeprav se v sistemu kot ga imamo in v z ustavi jamčeno socialno državo, to ne bi smel dogajat.

Kako zlorabljeni? Nič ni bilo povedano, da so ju zlorabili. In kdo? A fotr?

Meni sta delovali zmešani.

CSD imajo zelo temačna ozadja, ni samo sistem kriv. Delavke tihotapijo in zlorabljajo podatke ljudi ki so v hudih stiskah. Zakaj to delajo bi bilo treba vprašat policijo in ministrstva

Csd je treba ukinit in vse pisarniške fikusi z njim.

Skrb za socjalno sibke pa naj prevzame nova ogarnizacija, ki bo privatna.

Odgovor na objavo uporabnika
jaojaojao156, 22.12.2021 ob 17:21

Danes sem poslušala te zgodbe. Pri nekaterih sem se vprašala, kje je socialna?!

Hiša s slamnato streho, not teče, radiatorji so zmrznili, vode zaradi zmrznjenih cevi nimajo. Mama ima shizofrenijo, oče je slišat skrben, ampak “zaradi kolen” brez službe. Otroci so stari 14 in 16 let. Kako lahko socialna pusti otroke v takšnem okolju?

In s tem na radiu delajo reklamo?!

zloooba si zakaj bi otroke vzeli skrbnemu starsu, raje jim naj pomagajo zagotoviti topel dom… ne pa da bi otroke ti iz druzine jemala in povzročala se dodatne rane, nepopeavljive.

Sistem, bi lahko bil boljši, vendar ni vse v tem. Ljudje so tudi neodgovorni. To, da imaš službo in neko staro stavbo, še ne pomeni, da imaš lahko otroke in zanje lahko normalno skrbiš.

Celotna detaljna obnova neke hiše pride krepko preko 130.000 eur. Potem imaš pa, da nekdo vse to naredi pa potem tudi težko shaja, ker je vse vložil v hišo. Nekateri pa pač ne morejo in živijo z dneva v dan. Po tej logiki, komu bomo pomagali. Tisti, ki pokaže kaj interesa ali vsem, ki ne. Službo lahko pa izgubi vsak iz različnih razlogov.

Sploh mi ne omenjajte socialne. Poden od podna, ta služba dela samo še za albance in njihove dodatke. Smo imeli v žlahti primer zlorabe mladoletnice – kar so počeli na CSD s to punco in njenimi starši je bilo za kozlat. Kot bi bila ona kriva zlorabe, fanta, ki jo je zlorabil se skoraj niso dotaknili, samo odstranili so ga v drugo rejniško družino. Odnehali so šele, ko smo se konkretno “opremili” z odvetniki. Vider ne morem CSD golazni več.

Ko pa komu otroka vzamejo zaradi ekstremnih razmer, ste pa spet vsi v luftu, samo da tista, ki ga je rodila malo pojamra, ji vsi vse verjamete.

Zaposleni na csd so v glavnem same cvetke, redko se odločijo za odhod na teren. Če pa se odločijo, je to takrat ko je že vse zavoženo, in potrebujejo spremstvo plavcev. V času covida, pa se še bolj tiščijo, v svojih pisarnicah. Ne moreš poznati realnih razmer, iz udobja svoje pisarne.Ravno zaradi tega, se tudi dogajajo napačne odločitve, in posledično tragedije.

325, 23.12.2021 ob 08:58

Sploh mi ne omenjajte socialne. Poden od podna, ta služba dela samo še za albance in njihove dodatke. Smo imeli v žlahti primer zlorabe mladoletnice – kar so počeli na CSD s to punco in njenimi starši je bilo za kozlat. Kot bi bila ona kriva zlorabe, fanta, ki jo je zlorabil se skoraj niso dotaknili, samo odstranili so ga v drugo rejniško družino. Odnehali so šele, ko smo se konkretno “opremili” z odvetniki. Vider ne morem CSD golazni več.

podpiiiis pod to… to so goli birokrati, brez empatije… ki delujejo zal tudi povezah in poznanstvih nepošteno in ja vcasih zato scitijo tudi nasilneze, za zrtev jih boli briga.

Ne da so nepotrebni, se vec, skodo delajo.

Še dobro, da je Janša sprejel zakon kjer se sedaj lahko višjih socialnih transferjev razveselijo tudi s.p.jevci s prikazanim minimalcem, doma pa dvonadstropna hiša z garažo in avti za vsak letni čas.

To je še en korak bližje drugi švici in pa splošni ureditvi blaginje za vse državljane.

CSD je samo biro za štempljanje obrazcev socialnih transferjev, ker imamo tako fajn zakonodajo. Bog ne daj, da so zraven še zlorabe, ker potem tudi policija ali sodišče ne smejo nič narediti, spet ker imamo tako fajn zakonodajo in se na njej nič ne dela.

Problem je tudi v tem, ker so menda 4 (štirje) inšpektorji za celo slovenijo, ki pregledujejo delovanje CSD-jev.

To sem pač slišal, ne me držat za besedo, a je res ali ne.

MIHAc534, 23.12.2021 ob 15:45

Problem je tudi v tem, ker so menda 4 (štirje) inšpektorji za celo slovenijo, ki pregledujejo delovanje CSD-jev.

To sem pač slišal, ne me držat za besedo, a je res ali ne.

In koliko inšpektorjev je za preverjanje fašističnega PCT ?

CSD so leglo tolstih južnakinj. Take Slovencem ne bodo pomagale. Samo svojim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close