Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem 206, C3, polo

206, C3, polo

Kaj bi vi vzeli na mojem mestu? Peugeot 206, POLO ali C3.
Kupit mislim dizla, ker vsak dan naredim zelo veliko km – prevozim 200 km na dan.

Kateri avto bi bil po vašem mnenju glede na to, da sem toliko na cesti, najbolj primeren zame. Imate ša kakšen drug predlog?

Avto naj ne bo dražje kot 3 milijone.

Vsak nasvet bo dobrodošel. Hvala

Glede na to, da si veliko časa na cesti bi vzel večji avto in četudi rabljen. Kakšna škoda octavia 1,9TDI ali pa Seat Toledo z istim motorjem se že dobi. Prav tako alfa 156 1,9 JTD. Seveda vsi kakšno leto rabljeni. Mislim, da bi za ta denar dobila tudi novega 3 ali 5 vratnega Fiat Stilo z (verjetno) enim najboljših dizelskih motorjev v tem razredu. In če pogledaš malo kritike glede tega avta, so vse zelo dobre, tako da vsaj razmisli o njem. Dobiš veliko.
Od naštetih bi se pa verjetno odločil za C3. Ampak to je subjektivna odločitev.

Niti slučajno ne kupuj italijanskih jajc tipa Alfa Romeo !

Jaz sem imel AR 156 in morem povedat da je avto obupna katastrofa – nekvalitetna izdelava, odznotri ful plastičen, pije bencin in olje kot zmešan, vsak mesec ti nekaj crkne……totalna jajca……

Glede na to, da se boš vozil/a kar precej (200km na dan), je najbolj važno, kakšne vozne lastnosti bo imel avto. Zato bi ti tudi jaz priporočal, da vzameš večji avto, ker imajo (običajno) avti v višjih razredih boljše sedeže, podvozje, itd.

Skratka, vožnja mora biti čimbolj udobna oz. prijetna in majhni avtomobili tega ne zagotavljajo v taki meri kot večji.

Vidim, da mi bolj kot ne priporočate velik avto, ampak jaz se nekako bolj navdušujem nad manjšimi, saj je v LJ problem z parkirplatzi in če je avto majhen, ga lahko postavim v vsako lukno.

Kateri avto pa mi priporočate glede na porabo goriva? – veliko vozim po avtocesti.
Hvala!

Huh, če veliko voziš po avtocesti, potem pa velik avto vsekakor še bolj priporočam. Daljša medosna razdalja pomeni večjo stabilnost in torej varnost pri večjih hitrostih. Ampak glede na to, da ima veliko avtomobilov srednjega razreda enako podvozje, poišči tak avto, ki je v celoti krajši. Torej, ker imajo WV Golf, Audi A3 ali Škoda Octavia isto platformo je načeloma pravzaprav vseeno katerega izbereš. Pač izberi krajšega. Oziroma takega, ki je cenovno dostopnejši. Res je, da je majhen avto lažje parkirati, vendar se tudi velikega dosti hitro navadiš. Vsekakor pa obvezno vzemi dizla.

New Report

Close