2 mil. ljudi in 530 v bolnišnici zaradi covida to je 0,03%
mah no ja, 27.10.2021 ob 19:50
bedarija333, 27.10.2021 ob 19:17
Gripe in prehladov ni več.
Še ena od niza bedarij. Če dnevno naredi PCR test 6000 ljudi (ki imajo vsi neke znake bolezni in so bili poslani od strani zdravnika), pozitivnih na kovid je cca 2000, ti zdrava kmečka pamet pove, da ima ostalih 4000 ljudi neko drugo prehladno obolenje, ane? BTW, moja mama ravno preboleva gripo, moj mož je prehlajen, oba PCR delala, negativna.
Za tistega, ki telebani, da grip in prehladov ni več.
Robi650, 27.10.2021 ob 20:01
Da grip in prehladov ni več, ni mišljeno dobesedno.
Debilno.
Kako pa je mišljeno? Metaforično?
Pritrjujem tistemu, ki pravi, da so glavni problem sestre. Res je, ogromno jih je med poletjem dalo odpoved, šle so v tujino, privat ambulante itd. Boljše plače, boljši urniki, lažje delo. Za pravi denar bi marsikatera prišla nazaj, a se o tem ne govori. Potem pa novačijo uboge dijake in študente, da pridejo pomagat za pest riža…
Huhhh, 27.10.2021 ob 20:11
Kako pa je mišljeno? Metaforično?
Pritrjujem tistemu, ki pravi, da so glavni problem sestre. Res je, ogromno jih je med poletjem dalo odpoved, šle so v tujino, privat ambulante itd. Boljše plače, boljši urniki, lažje delo. Za pravi denar bi marsikatera prišla nazaj, a se o tem ne govori. Potem pa novačijo uboge dijake in študente, da pridejo pomagat za pest riža…
hahahaha, ja, metaforično je mišljeno, da grip in prehladov ni več. Očtino ne dojemamo subtilnosti in prenesenega pomena te izjave.:)) Če je s tem mišljeno, da se o gripi in prehladih več ne govori, potem naj tako povedo. Pa tudi to ni res, saj so ravno pred dnevi govorili o gripi in o tem, da je začelo cepljenje proti gripi ter da se že pojavljajo prvi, ki jih v ZD obravnavajo zaradi gripe.
Se pa tudi jaz strinjam, ne gre toliko za število postelj, kot je problem zaradi primanjkljaja medicinskih sester. Zaradi odpovedi in zaradi bolniških odsotnosti. Samo ne razumem, zakaj ne usposobijo tistih sester, ki bodo zdaj ostale brez dela, če bodo omejevali vse ostale programe. Ja, tisti gor pravi, da se otepajo premestitev, bi kar verjela. Potem pa študente najemajo za dva črna, dva bela.
Forum je zaprt za komentiranje.