16 letnica
Veselica, 24.08.2025 ob 15:42
Bi pustili na veselico s prijateljicami 3, sosolke 16 let. Prude jih iskat mami od ene a jaz sem moji rekla, da je lahko do 11 zvecer potem jo pridem iskat. Baje odtali 2 lahko ostaneta do 2 jaz ne pustum.
Pivejte do kdaj je lahko zunsj otrok star 16 let
Men niso težili glede ure. Sosošlki pa vedno. Ta je potem pogosto “ušla” in se prva zgonila in vse, ker je pč drvela v vse zrt omejitu al kaj nvem. Medtem, ko sm js non stop študirala, da morm kmal domov, da bodo ponosni kk odgovorna sm itd. Nvem kak bom pr moji. Sam bi blo dobro, da se spomnem na to ko mi odraste tamala..?
Ja, zakaj pa ne? Se mi zdi, da veselica je le veselica. Glasba, ples, hihitanje, spogledovanje, … in vendar vsem na očeh in znajo tudi poskrbeti za mladino. Meni so starši vedno rekli, da ne smem nikoli pustiti kozarca na šanku ali mizi, ne da bi bil pod kontrolo pa jih imam že 60. Sem se tega držala. Ji pač daš navodila. Ko pa ti zaide v kakšen klub pa četudi samo za 1h, lahko dobi v pijačo kakšno mamilo. Moraš ji zaupati. Ko boš videla, kakšna bo prišla domov, se boš pa odločila za naslednjič. Mene je bilo najbolj strah klubov, ko so hodili v Lj. Resnično nisem spala, dokler niso prišli domov. Pa so bili že polnoletni, a vendar.
Oh ja, to so te radosti starsevstva ?
Kako pa imate sedaj dogovorjeno, da hodi domov? Kaksne imas izkusnje, zaupanje, koliko je odgovorna …?
Do dveh se mi zdi dolga za 16-letnico. Pa tudi v bodoce bo zelela vsaj do dveh, „saj takrat si mi pa dovolila”. Raje postavi max polnoc. Z leti lazje podaljsujes kot skrajsujes nocne izhode.
Odvisno od punce ane. Sej ne gre prvič ven? Pa ti jo najbolj poznaš, kako odgovorna je in kako se sicer drži dogovorov. Pri meni je bilo podobno kot pri žabi gor, nikol me noben ni omejeval, mi prepovedoval, me nadziral, samo fotr mi je rekel, da naj ne delam sramote familiji in to sem mela v glavi vedno skos. Enako sem bila dogovorjena s svojimi sinovi, ko so bili v teh letih. Vsi smo odrasli v odgovorne, zrele ljudi. Če pomislim na sošolke, ki so jih doma omejevali in jim niso pustili prav veliko … večina njih je zabluzila.
ne pametuj, 24.08.2025 ob 18:52
Ne pametuj s starostno razliko, to je na tvojem “pametnem” zeljniku zrastlo. Poglej si 173. člen pa potem pametuj.
(5) Dejanje iz prvega odstavka tega člena ni protipravno, če je bilo storjeno z osebo primerljive starosti in če ustreza stopnji njene duševne in telesne zrelosti.
Zelo odvisno od otroka.
Ti jo najbolje poznaš, tudi družbo, s katero gre.
Naša 16letnica je bila letos 5 dni na morju z dvema sošolkama v enem družinskem stanovanju.
Dekleta poznam od plenic, mirne duše sva ji pustila iti, ne bom razlagala okoliščin, ampak ja, vse bilo bp. Dejansko naše dekle.doma prepovedi nima, ker tudi zahteve/želje niso takšne, da bi vodile do tega.
Če bi jo morala doma držati vsak vikend in postavljati ure, jo dobila z alkoholom ali še čem drugim, zagotovo na morje še ne bi šla sama, ker bi verjetno prežurale vse noči, tam pa ni vse odvisno od njih.
Ti nisem pomagala, ampak ne oziraj se toliko na na druge in se usedita s hčerko ter dogovorita.
Mami štirih žverc, 25.08.2025 ob 14:46
Zelo odvisno od otroka.
Ti jo najbolje poznaš, tudi družbo, s katero gre.
Naša 16letnica je bila letos 5 dni na morju z dvema sošolkama v enem družinskem stanovanju.
Dekleta poznam od plenic, mirne duše sva ji pustila iti, ne bom razlagala okoliščin, ampak ja, vse bilo bp. Dejansko naše dekle.doma prepovedi nima, ker tudi zahteve/želje niso takšne, da bi vodile do tega.
Če bi jo morala doma držati vsak vikend in postavljati ure, jo dobila z alkoholom ali še čem drugim, zagotovo na morje še ne bi šla sama, ker bi verjetno prežurale vse noči, tam pa ni vse odvisno od njih.
Ti nisem pomagala, ampak ne oziraj se toliko na na druge in se usedita s hčerko ter dogovorita.
A misliš, da so punce hodile ob osmih spat in niso nič žurale ? Sem skoraj 100 %, da so vse tri prišle domov z lepo razdelanimi in prebodenimi miškami.. ??
vesna 38, 25.08.2025 ob 15:19
A misliš, da so punce hodile ob osmih spat in niso nič žurale ? Sem skoraj 100 %, da so vse tri prišle domov z lepo razdelanimi in prebodenimi miškami.. ??
Ker kreten resno si ti? Če si ti mentalno prizadet ne pomeni da so vsi, še sploh pa ne mlade dame, ki marsikatera pri 16tih bolj ve kaj je in kaj želi, kot vi stari potrebni deci, ki vam še na stara leta ni jasno kdo ste in kje na svetu je vaše mesto, zato je edina stvr ki vam hodi po gnili betici seks in mladoletnice. Fuj.
Ta tekst: 5) Dejanje iz prvega odstavka tega člena ni protipravno, če je bilo storjeno z osebo primerljive starosti in če ustreza stopnji njene duševne in telesne zrelosti.
se nanaša, če kdo spolno občuje z osebo mlajšo od 15 let. Npr. z 12-letnico. Kokr je bejba enkrat stara 15, jo lahko pofuka čist vsak, ki jo pač lohk dobi.
mateja278, 25.08.2025 ob 10:59
Enako so moji starši mislil, da sem pri 16 še pridna mala punčka, v resnici sem pa bila že dve leti razdevičena v obe luknjici, fafala sem pa tudi že kot kakšna izkušena 30-letnica.
Samo v razmislek, da je lahko tudi tvoja hčerkica podobna…
fafa in fuka lahko tudi v šoli.
Pri takšnih letih smo hodili na morje. Skupina 16-20 let z dvema avtoma za 10 dni. Domov smo samo poklicali prvi dan, da smo uspešno prispeli in zadnji dan da se vračamo. Takrat še ni bilo mobitelov.
Forum je zaprt za komentiranje.