1000 evrov na leto manj pri el. avtu!
1000 evrov manj naj bi odšteli za gorivo pri električnemu avtomobilu, kot je danes predstavljena Opel Ampera. Več: http://avto.over.net/aktualno/novosti/novo-doma-opel-ampera/
Seveda pa bodo to razliko občutili predvsem tisti, ki kilometre nabirajo po mestu.
Me zanima, če se kdo na našem forumu zanima za ta avtomobil?
Predvidevam, da so to kupci premium vozil, ki si želijo nekaj novega, svežega in ekološkega.
SIcer članka nisem brala, a kolikor vem, so pri električnem avtu največji strošek baterije, ki jih je treba dovolj pogosto menjati. Strošek elektrike je praktično zanemarljiv.
No, sicer pa jaz na leto porabim za gorivo komaj kakšnih 400 EUR, tako da toliko kot ti obljubljaš, v nobenem primeru ne bi mogla prihraniti:)
Tu je garancija na baterije 8 let oz. do 160.000 km. Hkrati naj dodam da bi morale baterije zdržati vsaj 10 ali več let. Torej tisti, ki bodo sedaj kupili tak drag in res lepo opremljen avtomobil, ga bodo najverjetneje po 6-8 letih že zamenjali z novim primerkom.
Tu je garancija na baterije 8 let oz. do 160.000 km. Hkrati naj dodam da bi morale baterije zdržati vsaj 10 ali več let. Torej tisti, ki bodo sedaj kupili tak drag in res lepo opremljen avtomobil, ga bodo najverjetneje po 6-8 letih že zamenjali z novim primerkom.[/quote]
In čez 6 let novega plačal še 20.000€ več kot je tale, poleg tega , starega nihče ne bo hotel, ker bo vsak trdil, da so baterije istrošene, nove pa obupno drage, torej je nakup tega , ne takega temveč konkretno tega avtomobila, nepremičnina , ne moreš se ga znebit .
No pa da se še sam oglasim. Imam dovolj denarja za nakup takega avtomobila. Za svojega trenutnega dobim 15000€ dodam še dobrih 25000 in imam tak avto.
Na mesec dam za stroške prevoza na delo 400€. Kar znese letno nekje 6000€ če prištejem še stroške potovanj na leto.
Avto je pa rečte kar čte bombastik. Sploh ne vem zakaj vas moti blagovna znamka. Imel dva opla, ki sta mi služila odlično. Z Vectro sem naredil celo 470.000 km in je avto še vedno služil namenu.
Avto je lep, atraktiven in varčen. Čez deset let, ga pa ne bi prodajal, ampak zamenjal baterijo in se vozil naprej. Zakaj bi prodajal avto, ki je na elektriko, ima vso potrebno opremo in je drugače Ok.
Pa lep dan