100 evrov na dan za na HRVAŠKO
Hrvaška vlada je sprejela zakonodajo, da vsak, ki bo po 1.6.2004 vstopil za ozemlje Hrvaške mora imeti pri sebi 100 evrov za dan načrtovanega bivanja v tej državi.
Pa me zanima, če kdo kaj več ve o tem.
LP Marjana
Članek je bil objavljen na http://www.rtvslo.si ( na Hrvaško le z denarjem)
Mi smo pred leti prišli na slovaško mejo, kjer so ravno tako uvedli podoben predpis.
Pokazali smo jim vse kartice, vključno s kartico knjižnice in ZZZS, ki je plastična in ima isto obliko kot bančna, ogledali so si jih od daleč in bili zadovoljni.
Domnevam, da bo tudi pri Hrvatih podoben pristop
lp
bv
A kdo slucajno ve, koliko denarja potrebujejo tujci za vstop v Slovenijo?
Edini podatek, ki sem ga jaz nasel je, da lahko nasi policisti tujca zavrnejo, ce nima ustreznih financnih sredstev.
Hrvati trdijo, da s tem svojo zakonodajo prilagajajo pravnemu redu EU. Ce kdo slucajno najde link, do tistega dela pravnega reda EU, ki to doloca (ali kaksne druge strani kjer je to omenjeno), naj mi ga prosim sporoci.
LP
Klemen imaš prav in glede na to kaj večino tu zanima predlagam , da se ta večina preseli na Hrvaško pa naj ne hodi več v Slovenijo , da bo več njihovih tam lahko zaslužilo za preživetje sebe in še koga zdraven . Še malo pa me bo pošteno sram , da sem SLOVENEC (po prednikih in od svojega rojstva naprej)-da ne bo pomote ! Pa nestrpen že tudi ratujem na račun takih slovencev , ki rinejo tja kjer jih nihče ne mara , pa če jim plačaš al pa ne .
Klemen & Srboljub:
Sem Slovenec (preverjeno za par kolen nazaj), hodim na Hrvaško in nisem debil. Tudi to preverjeno!
Jaz pa mislim, da je debil tisti, ki kritizira drugače misleče, sploh, če sam ne prakticira kritiziranega.
Da vama pojasnim, ker sigurno nista razumela: če ne hodiš na morje na Hrvaško, a pljuvaš po tistih, ki hodijo tja, potem si v mojih očeh sam debil !
Nič nimam proti, če te ni na hrvaškem morju, bo vsaj manj nestrpnosti do tistih, ki tam ne delamo problemov in smo tudi vedno lepo sprejeti……kar se tiče nategovanja (visoke cene, slaba ponudba): povsod je tako, tudi v tujini in pri nas……če gre kdo v hotel z miljon zvezdicami, plača kot zamorc, pol se pa pritožuje čez visoke cene, ja, v tem primeru je res debil…..
Ostala raja (nezahtevni in preprosti) pa si najde svoj prostor tudi na hrvaški obali, kjer smo lepo sprejeti, kjer nas NE odirajo z visokimi cenami (res je treba malo poiskati, predvsem tam, kjer NI Italijan lastnik !?!)
Aja, če večina misli tako kot jaz, Srboljub, zakaj pa se ne bi tvoja manjšina kam preselila….?!
LP
Mali kar tam ostani. Kar se pa manjšine tiče smo pa tako ali tako pravi Slovenci že doma manjšina.
Če ostaneš tam te ne bodo na meji vprašali če maš dovolj eurov . Pa prijazni domačini te bodo za tvojim hrbtom v p.m. pošiljali ( seveda z nasmeškom na ustih ).Ko pa boš po petdesetih letnih dopustih imel tega dovolj pa ne hodi jokat v Slovenijo , tudi če si čistokrvni kot praviš . Nimam nič proti kateremu koli okusu imam pa pravico da me moti kar se mi ne zdi prav , tako kot tebe moti pa ti tudi ni prav . A ne
pa še naprej se mej fajn , kjer koli že boš na dopustu.Samo Italjanov se izogibaj,na hrvaškem mislim.
he, he, he,….
brez skrbi, Srboljub, še vsak Lahec, ki me je “pobližje” spoznal, se me je potem izogibal v velikem loku…..kaj čem, takšen pač sem…..he, he, he,….
Veš, nekateri izbirajo svoj nick po svojih lastnostih ali videzu, nekateri pa izberejo ravno nasprotnega….naj te moj nick ne zavede….-:))
Nekateri ljudje znajo pravilno oceniti, kaj si ti resnično misliš o njih. In če se to razlikuje od tvojega odnosa do njih, potem pričakuj težave. Hinavcev nihče ne mara.
Jaz osebno hodim okoli z optimizmom in dobro voljo do vseh. Ko se z nekom pogovarjam, posebej če ga ne poznam, sem izredno prijazen, celo dobrodušen,…..Nekajkrat sem (še pred leti) naletel na frajerčke, ki so me napačno ocenili,…..s problemi (takšnimi in drugačnimi) vedno rad opravim hitro in odločno ! kakšna nežna dušica bi celo rekla, da brutalno,….. Lahko pa res trdim, da sem z domorodci na Hrvaškem v dobrih odnosih,….vedno. Res pa je tudi, da v Istro ne hodim, najbolj severna točka mojega dopustovanja je bil Rt Kamenjak pri Puli…..
Seveda pa dopustujem tudi v Sloveniji, medsebojni odnosi so isti, edino dražje je vse, ponudba pa na istem nivoju….., žal.
LP tudi tebi
Joj kaksna debata se je ze razvila na to temo ;). Prav smesno. No vsekakor mislim
da vas to ne bo prevec oviralo saj je kot je ze nekdo pravilno dejal dovolj da imas seboj
kaksno bancno kartico … to je bolj formalnost vsaj tako so zagotovili bomo pa videli prav
kmalu kako bo to potekalo pa bomo kaj vec povedali takrat.
Smesno je razmisljati da bi nekdo ki gre na hrvasko za 14 dni imel seboj 1400 EUR na
osebo ( torej ce gresta 2 -> 2800 EUR ) ?
Obema rojenima Venetoma predlagam, da si malo ogledata osnove genetike. Potem se vama vajina čistokrvnost kar naenkrat ne bo zdela nobena prednost več, celo ustrašila se je bosta.
Kar se evrov tiče, jih pa lahko Hrvatom nosimo kazat in potem nazaj domov prinesemo. Saj ima vsaka država tako varovalko, samo v praksi jo vsi v blažji obliki izvajajo. Tudi za kakšno vizo je treba prinesti potrdilo o minimalnih sredstvih na bančnem računu (nazadnje se mi je to zgodilo za Indijo in Mehiko). Pa kar nekaj današnjih (ustanovnih) članic EU je še pred kratkim tako kontrolo denarja v praksi izvajalo. Samo “prijetnih” pogovorov z angleškimi cariniki se spomnite….
Ni blema za to…..
kako bodo hrvaški cariniki s spoštovanjem gledali, ko jim bom pod nos pomolil VSE kartice:
poleg BA, Vise, še merkurjevo, pa leclercovo, pa knjižnico, pa baby-center, obi, (staro) metalkino,….pa še kej bi se jih našlo….
Preverjat pa itaq ne morejo/smejo, vsaj brez PIn kode ne,….
Budale !!!
100 evrov gor ali dol, clovek naj gre pac tja, kjer mu je vsec. Zame nikakor ni odlocilna samo narava in take stvari, temvec predvsem tudi pocutje med ljudmi, kjer zelim preziveti dopust. In iskreno povedano, na hrvaski obali se nikakor ne pocutim dobro. In zato tja pac ne hodim vec. Le zakaj bi se moral se na dopustu ukvarjati s temi norostmi, ki jih uprizarjajo Hrvati. Nas pac ne marajo in siliti tja za vsako ceno, je pac slovenski mazohizem in nato tipicno kalimerovstvo.
Forum je zaprt za komentiranje.