Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style 10-letnica in čiščenje obraza

10-letnica in čiščenje obraza

Pri 10-letni hčeri so se začeli pojavljati ogrci in mozoljčki na obrazu. Verjetno se približuje čas, ko bo potrebno misliti na čiščenj obraza. Do zdaj še ni uporabljala drugega kot otroško kremo za obraz (merkatorjev Lumpi) in nekajkrat Nivein piling (za vse tipe kože). Mislim, da to ni primerno zanjo. Koža zaenkrat ni mastna, prej bi rekla, da ima suho kožo.
Ali naj za začeteke uporabi kako kozmetiko za občutljivo kožo in kako pogosto? Ne bi rada povzročila dodatnih težav, ker jih imam že sama dovolj, njej bi rada prihranila vse to.
Kaj predlagate?

na plenetu lepote bo dobila cel kup informacij. na kratko pa -. pomembne so sestavine krem, tonikov itd (ne glejte samo na firme), stran od kakih krem proti mozoljem (so alkoholne bombe) in pri zdravniku prosit za recept za differin ali skinoren.

Meni je naša pediatrinja svetovala, da pri teh letih naj ne uporablja nič, ker je koža še tako nežna.Šele ko bo večji izbruh ogrcev, naj uporablja kakšno nežno milo za obraz.

meni so s takim nasvetom (ker so ga moji starši žal upoštevali) naredili precej škode. Koža je bila v vedno slabšem stanju, kompleksi vedno večji in potem sem začela uporabljati kozmetiko za aknavo kožo – katastrofa! Zdaj se tega ne bi šla več. Mila pa na obraz sploh ne bi dajala!
Tudi mlado kožo je treba negovati, seveda s primernimi izdelki, ampak če se pojavljajo mozolji in ogrci, je nega nujna.

Ravno danes sem hotela dati to vprašanje, hvala.
S čim torej nad ogrce, jih odstranjujete mehansko ali samo s čiščenjem.

lp

pri nas najbolj zaleže to: za čiščenje pa samo voda in občasno gel za čiščenje aknaste kože od vichija (tak zelen).

Ogrce se odstranjuje mehansko, potem pa se s pravilno nego poskrbi, da ne nastajajo več.
kako nad mozolje in ogrce:

čiščenje kože:

resnica o kozmetiki 1. del:

in 2. del:

Članki so zelo poučni in prav pridejo predvsem za tiste, ki jim angleščina malo šepa, nekaj podobnega pa sem našla že pred leti na spletni strani Paule Begoun:
dejstva o kozmetiki:

informacije o sestavinah v kozmetičnih izdelkih:

Hvala, se prebijam skozi članke.

lp

Naša najstnica ne uporablja še ničesar. Za posamezne mozolje pa sav kupile stick s katerim namaže mozolj (suši in ne vidi se tako močno).

LP, Meti

Nemško ne razumem, na angleški strani pa ne najdem, mi prosim pomagaš. Kje pa naročaš te izdelke ?

lp

Ko so se pojavili prvi ogrci in mozoljčki, si je naša najstnica kožo začela negovati s kolekcijo Afrodita, ki je namenjena prav najstnikom z nečisto kožo. Rezlultat – po dveh mesecih uporabe je koža brezhibna in trenutno ne uporablja ničesar. Je pa bila pri negi zelo dosledna – najprej pena za čiščenje, nato losjon in nazadnje še krema, občasno maska za obraz.
Kožo ima zdaj res lepo.

In je ogrce pustila pri miru ( nič stiskanja) ?

Mi ne gre da bi njeno nežno nežno kožo stiskala.

nelina napisal:

> Nemško ne razumem, na angleški strani pa ne najdem, mi prosim
> pomagaš. Kje pa naročaš te izdelke ?

jaz kupim v sanolaborju. kadar nimajo mi naročijo (kar slikco jim pokaži, če ne bodo vedeli kaj je to).
vsebuje olje čajevca in bisabola v alkoholu. flaška ima na koncu gobico in se zelo dobro nanaša in ravno prav dozira.

nikar jih ti ne stiskaj!!!

če že, ji privošči kozmetičarko. meni je mama stiskala ogrce in je naredila več škode kot koristi s tem

Ogrcev ni stiskala, koža se je lepo sama sčistila. Na srečo ne mara, da ji kdor koli šari po koži, kaj šele, da bi ji kdo stiskal ogrce in očitno ima prav!

Hvala in lep dan

Ne bom, ne se bat, niti mi ne bi pustila.

lep dan

DM ima neki super tonik in kremco prav za tako najstnisko kozo, probajte in ni drago!

Saj ne da zamerim moji mami, ampak jaz sem imel ogromno mozoljev, pa mi je vedno kupovala kreme, nikoli pa mi ni znala povedat, da je to od hrane, ki sem jo jedla – seveda, ker ni vedela, katere. Preveč kuhane, slabe hrane, nehrane, premalo sadja in surovih sokov. Koža samo pomaga jetram čistiti strupe iz telesa. V puberteti se to le potencira, ampak v bistvu je isto. Pa ne gre za čokolado, pač pa za vse kaj drugega. Svet je lep.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close