Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem 10 let star avto

10 let star avto

Jaz imam pa Laguno(l.95) z 350.000 km, brat ima pa Alfo 166 z 370.000 km in službeno Laguno (l.2000) z 490.000 km.
Hecno ne, eni morajo pa na mus menjat avto pri 200.000 ker mislijo da lahko še mašina zariba…svašta…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Moj mestni malček (Twingo) bo imel naslednji mesec 10 let:)))
Nimam nobenih problemov in zaenkrat ga še ne mislim zamenjat.

lp

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

imeli, ravno ta mesec pa novega imamo (v resnici starega 5let).

Prejšni brez begov, servo volana, klime, star 16 let. Prodali, ker je postal res premajhen za 5 člansko failijo. In tudi varen ne.

Ravno smo prodali 12 let starega francoza, kupili 2 leti starega francoza in upamo, da bomo z novim vsaj pol toliko zadovoljni, kot smo bili s starim. B.p..

Jaz sem mojga lupčka, twingeca, morala zamenjat, star je bil 12 let, jaz pa sem za prevoz štiri mulčkov nujno rabila še en veliki avto.
Twingija sem pustila pri prodajalcu avtomobilov, pojokcala, me ni brigalo, naj si misli, kar si hoče. Meni je avto služil zelo dobro, zelo dolgo, da ne bi zamenjala, pa sedaj res nisem mogla drugače.
Ga sploh ne upam pogledat, če je že na avto.netu. Sem prodajalca milo prosila, naj ga da kakšni študentki, da bo bo počasi in še dolgo vozila. Hm, pajade….

Spet ta DRRR tuki gor neki serje pa se pavi kot pav…Hitler nemarni…..Folk poglejte mal njegove komentarje o tem DRRR ju.Teži nonstop….Za odstrel

Ti si tle edina, ki mečeš keš z lopato skozi okno….[/quote] sploh ne.samo ne zidam in nimam kreditov.vedno menjam staro za novo,vzamem leasing na 3 leta in imam vedno nov avto.

Se podpišem. Ta drrr je popolnoma negativno nastrojena oseba.

Imamo enega golfa, ki je že polnoleten
pa še enega golfa, ki je star 14 let, in bo upam,zdržal tudi do polnoletnosti

in

sharana, ki bo star 4 leta in upam, da bo pri hiši tudi še vsaj 10 let…

moj španec bo letos 13 in mu tudi še nič omembe vrednega ne manjka (le pri hudem minusu in visoki vlagi mi zamrzne tako, da ne morem not)

Jaz sem prodala svojega Opela za 800 eurov – starega 16 let in kupila drugega za 4.000 eurov. Takrat je bil star 8 let. Pomembno mi je bilo, da je imel klimo. Drugače pa nimam problemov s tem, da vozim 10 let star avto.

Še dve leti nazaj sva oba imela avte stare nad 15 let. Zdaj sta oba skupaj toliko stara :).

Živio, družba!

Da ne bo panike – naš Mitsubishi Magna (karavan) bo tudi dopolnil 15 let starosti, pa čeprav na južni polobli, kjer delujem. Olja gre res malo več, 277.000 km je že nabral, pa še gre ko urca. (Jaz sem 4 leta tam dol.) Grem pa še z njim v Canberro, 300 km je v eno smer od nas, ali še na kakšne krajše proge in nikoli nobenega problema. Serviserja imamo čez cesto. -Klima je seveda notri, ker pri 44 stopinjah zdaj poleti bi zgorel.
Mislimo pa že tudi na kakšno zamenjavo

Lep večer in jutri lep dan,

Darko Ž. (pri nas je že pepelnica zjutraj)

DRRR – tvoje znane avtomobilizma je na nivoju ameriškega poznavanje geografije 🙂

v čem pa BMW serije 3 tok prednjači pred Japonci ???

Japonci so vodilni v avtomobilski industriji.

Bmwji so weč na servisih kot na cesti izjeme so legendarne E30, E36, E38 nenazadne tudi E28. no pa dejva primerjat Lexus vs nemško trojko ( bmw , audi mercedes )

Lexus je imel hybrid ki so še nemci sanjali kako in kaj ( prvi predstavljeni hibrid je bila Toyota Prius leta 1997 … prav tako kakovost je Lexusova največja prednost pred nemškim trojčkom ki je bil izbran za najbolj kakovostno vozilo leta 2008 pred vsemi Bmwji,Mercedesi,Audiji a se sploh zavedate koliko je stara znamka Lexus glede na to da so pri Mercedesu delali avtomobile že leta 1886 a je Lexus s prvim predstavljenim modelom v letu 1989 pravi pionirček ki je že zelo uveljavljen v ZDA po prodaji tudi pred nemci da ne govorim po svetu 🙂

lexus je pojem kvalitete in zanesljivosti generalno v ameriki, pa tudi v evropi to priznavajo tudi nemci, čeprav sklonjene glave
danes je bolj pomembno gledat bolj na ekonomiko kot na dušo, svet je postal preveč surov tako da za nostalgijo ni več prostora 🙂

prav tako Imajo tudi Japonci svojo trojko Infiniti,Acura,Lexus ki je veliko bolj znana po svetu tudi po prodanih številkah je pred nemško trojko kupci že wedo kajne??? 🙂 Lp pa brez vroče krvi 🙂

Lej, po tvojem pisanju sodeč gre pri tebi za poklicno deformacijo in vsako firmo oz. avto gledaš skozi kvarljivost. To pri sofisticiranem okusu ne pride v poštev. Žalostno da ljudje ne dajo več tolk na užitke pri vožnji ampak je razlog nakupa striktno ekonomski…
Res da se gleda danes na ekonomiko ampak kje je tle ekonomika da daš 20.000 eur za novega dizla in si bolj malo na servisih?? Ekonomika je kupit Golf II dizel in se furaš na fritezolje.
Priznam da so zdaj skoraj vse firme tam tam kar se tiče končne izdelave, če pa gledaš 10 let nazaj, je bila pa edino Honda vredna nakupa od japoncev.
Testi tudi govorijo svoje. Zakaj je Quatro pojem 4×4, zakaj pobere BMW največ nagrad vsako leto na področju mašin ? Vsi Bmw-ji so standard tudi pri vodljivosti, zmogljivosti,ergonomiji, kvaliteti izdelave, naprednih tehnologijah,..
Pust ti hibride, itd… Ko bodo hibridi v vseh avtih in bo veja pump za etanol, metanol, štrom, zelo razvejana, potem bomo lahko primerjali firme med seboj. Kaj ti pomeni če je neka firma inovator, če ni backupa…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

To imaš prav da pred 10 leti je bila vredna nakupa Honda ali Subaru pa kkšna Toyota 🙂 pa mogoče kakšen Datsun (Nissan)
samo zakaj??? Japonci majo zadne cca 20 let dobre avtomobile prej so pa samo kopiral ker niso imeli razvitega avtomobilizma kot denimo Evropejci.

glede 4 wd-ja vsak ki malo pozna avtomobile ve da je Subaru kralj in je tud prvi začel v serijski proizvodnji s 4 kolesnim pogonom. plus boxer motor bolša razporeditev teže nižje težišče ki je za vozilo s 4 wdjem še kako pomembna in bistena zadeva daljša življenska doba samega motorja ker ima motor manj treslajev od vrstnega oz. ottovega. Zakaj manj treslajev???

prednost boxer motorja je v tem da nima harmoničnih treslajajev 2 in 3 stopnje.
To so tresljaji ki jih navadno ne čutiš delajo pa pi***rijo na ležajih glavni gredi(nasproti ležeča bata izničita treslajaje kar pomeni da ni protiuteži na glavni gredi)))….itd… Glavna gred je med polovicami bloka kar pomeni zelo trdno strukturo…(manj treslajajev) in “stabilnost” gredi pri visokihh obratih. glave se zelo dobro hladijo že zaradi same postavitve – in motor ima 180 stopinjski kot med valji.

no sedaj je Xdrive bolj napreden od Quattra je pa res da je edina prednost oz. edini argument Audija pred BMWjem njihov Quattro pogon ki je s torsen-C diferencialom ob boku s Q4 res sijajen. Ampak tu se tudi konča…BMWji imajo boljšo razporeditev teže. Vožnja z zadnjim pogonom pa je nekoliko športnejša… Pri BMWju imajo tudi predvsem boljše atmosferske motorje saj Audi predno je kupil Lambota ni imel pojma ki bi vedeli kako se iz 4.2 V8 iztisne 100 konjev na liter. Audi je vedno delal na Turbo tehnologiji zato so tudi vse prejšnje S verzije imele turbopuhalnike.

Kar se pa tiče International Engine of the Year Awards – ta izbor ni nič drugega kot glasovanje novinarjev kaj se jim zdi najboljše…samo je treba povabit novinarje jim plačat dat avto in nekaterim znamkam to ni pomembno in se pač ne grejo tega.

Subaru je dobil nagrado… 2.0-2.5 pa če si pogledal prejšna leta so Japonci weč nagrad dobival – sicer pa to temelji na reklamah kot že 100 krat powedano te nagrade za najboljši motor so brezvezne kaj pomaga če dobi nov motor nagrado če se pa še ni dokazal v praksi!!!!! to bi morali ocenjevat po 5 letih naprimer kako takrat zgledajo ti motorji glede zanesljivosti obrabljenosti porabe olja itd.

Zakaj pol recimo ni ferrarijevih motorjev vmes?? ki so daleč najboljši – najlažji prav tako zmogljivosti Zato ker so to pač subjektivne ocene 😉

če gledamo na garancijo imajo japonske znamke po večini dalšo potem servisni intervali so spet bisvteno dalši od nemcev ki so tako zvišeni samo v Evropi važno je pa po svetu in tukaj so Japonci vodilni. Nemci poleg izdelkov svojih prestižnih znamk najbolj ali še bolj cenijo avtomobile japonskih proizvajalcev le zakaj? prav tako imajo Japonci velik bolj strogo kontrolo kakovosti kot nemci…

Japonska vozila so standard za zanesljivost in vzdržjivost tako tudi kažejo razne raziskave npr. bom izpostavil en primer : Mazda 6 je bila najbolj zanesljiv avto po nemški reviji Avto bild na 100tisoč km brez ene same okvare npr. Bmw 745 – 12okvar. VW 77 sicer pa vse Vse statistike imajo svoje napake – npr…Nemški ADAC zajema samo vozila ki jih je na cesti “pobral” ADAC (nemški AMZS). ). Za vse ostale ki so jih ljudje odvlekli sami ali druge službe seveda nimajo podatkov…

Honda je nardila 15 miljonov VTEC motorjev niti eden ni imel napake v svoji življenski dobi.
Honda je 1 po zadovoljstvo kupcev v nemčiji zakaj ni Bmw saj je vendarle nemški 🙂
Honda je veliko bolj cenjena po svetu kot Bmw po prodanih številkah je tudi pred Bmwjem 🙂

Prav tako je ZAUPANJE v japonske znamke wečje kot v nemške.

pa še ena zanimivost na mojem servisu Honda 🙂 še niti 1 krat ni bila menjana turbina za 2.2CDTI bo pa ena vsak čas kar dela kolega iz civica je nenormalno plus chip avto ima 240 konjev in je pravi čudež da še nič ni riknilo kar za bmwja ne morem trditi v primerjavi s Hondo ki ima neuničljive motorje

Pa prosim ne mi še sedaj tako vneto trdit da so nemški oz. Bmw avtomobili boljši od Japonskih Predaj mi dokaze o tem ne tvoje temveč objektivne s strani specializiranih revij in oseb ki govorijo tebi v prid…

Pred kratkim sem 19-letnega golfa zamenjal z 15-letnim japoncem in zaradi starosti vzila še nisem ostal na cesti pri caa 30.000 na leto.

No, jaz sem pa imela toyoto corollo z 380.000 prevoženih, pa je bila punca ko nova. sicer letnik 98, ki je imel še stare efi motorje. za razliko od novih so bile bolj poskočne in manj so žrle. jaz sem bila zelooooo zadovoljna. prodala sem jo, ker ni imela klime. zdaj imam civica vtec 96 letnik, pa je zakon. moj sinček pravi: mami, honda je zakon! :-)))) vmes pa sem imela seata 2000 letnik-katastrofa. ampak res katastrofa. ko rengla. še zvenel je tak. pri svojih 160.000 prevoženih.

Corolla je sploh bil odličen avto / tudi prodajne številke so pokazale da je bil avto najbolje prodajan po svetu.

New Report

Close