10 jajc
Joooj, odlično. Imam recept zate, v katerem sicer piše nekaj jajc manj, pa boš že prilagodila sestavine. Je pa ednini recept, ki sem ga našla in za katerega rabiš več kot dva jajca 🙂
Upam, da bom kaj deležna. Če nič drugega, vsaj poročila kako ti je uspelo.
SADNI KOLAČ Z MANDELJNJI
7 rumenjakov
12 dag sladkorja
6 beljakov
14 dag mandeljnov
1 oblat iz trgovine,
višnje ali češnje
malo masla
drobtine
Sedem rumenjakov penasto vmešaj s sladkorjem in nato primešajte sneg šestih beljakov (NI BLEMA, TUD ČE MEŠAŠ VSE NAENKRAT, SAMO MASA TI NE BO TAKO NARASLA). Zatem primešajte še mandlje, ki ste jim pred tem odstranili kožico (z vrelo vodo) in jih drobno nasekljali.
Model za pečenje namažite z maslom in posujte z drobtinami. Na dno zdevajte polovico pripravljene mase, jo pokrijte z oblatom in nasujte nanjo plast višenj ali češenj. Na vrh nadevajte še drugo polovico mase in model oz. pekač postavite v pečico pri srednji temperaturi. Pecite počasi. Ko je kolač pečen, ga ohladite in zvrnite na ustrezen pladenj ali desko ter ter posipljite s sladkorjem.
EDINO, KAR MI JE PRI TEM RECEPTU ČUDNO JE, DA NI NIKJER NIČ NAPISANO O MOKI. TISKARSKI ŠKRAT ALI KAJ DRUGEGA??? TO PA NE VEM.
Lahko pa nardis skofov kruh: zmiksas jajca, da se spenijo, dodas isto kolicino sladkorja, kolikor vagajo jajca, potem pa se isto kolicino moke, pa vse zmiksas. Not zamesas rozine, mandeljne, lesnike,orehe, kandriano sadje, kar pac imas in speces v podolgovatem modelu. Ene 45 min na 200, po moje bi blo dost.
Ko se ti bo to zgodilo naslednjič povabi prijatelje in pripravi jajčni šodo:
za tako količino jajc približno 4 litre dobrega vina
osladkaj s približno 1 kg sladkorja
dodaj jajca (prej jih loči od lupin),
med segrevanjem stalno stepaj in tik preden zavre odstavi.
Zadevo pripravi v dovolj veliki posobi, ker precej naraste (ne nabrekne). Postrežeš lahko skupaj s kakšnim pecivom, lahko tudi brez.
niso niso. so ža davno spečena, pojedena in najbrž tudi predelana 😛
naredila sem torto, kar tako malo na blef, brez recepta, na žalost sema dala preveč sladkorja in je bil biskvit ful sladek, ampak sem ga pa potem namočila s sokom iz kompota ki sem mu dodala ful limone, napolnila s sadjem in smetano, in je bila prav dobra torta. Tako da brez skrbi, nič ner smrdi po jajcih pri nas :)))
Forum je zaprt za komentiranje.