Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 1. november – cvetlični aranžma

1. november – cvetlični aranžma

Na našem koncu (Nova Gorica) se je cvetličarjem utrgalo. Ko je včeraj sestra naročala šopek za na grob, ji je cvetličarka rekla, da stane najbolj običajen šopek krizantem z nageljni od 30€ dalje!!!!! Pa saj niso normalni!
Zanima me, če so tudi drugod v tem času tako navili cene.
Nekaj mi res ni jasno – kako lahko v cvetličarni računajo 10x več, kot stane šopek npr. v Lidlu ali Hoferju. Saj razumem, da je zasebna cvetličarna čisto nekaj drugega kot omenjeni trgovini, a vseeno se mi zdi razlika v ceni grozljiva.

enostavno
trenutno vejo, da v lidlu in hoferju ne morejo dobavit toliko cvetja po nizkih cenah, ljudje bodo kupovali kot nori in zato lahko tudi cene ustrezno dvignejo.

30 evrov je še poceni. Zjutraj sem šla mimo treh cvetličarn in so najcenejši aranžmaji okrog 4o evrov, tisti, ki mi je pa bil všeč, je bil pa 12o evrov. Povprečje pa tam okrog 60-80 evrov. Seveda govorim za Ljubljano, v okolici je gotovo cenejše.

Odisno tudi v katero svetličarno greš. V Gorici jih je kar nekaj in cene od ene do druge varirajo.

Za moje pojme se za 1. november utrga ljudstvu, ki se opedena in pokupi vse te (za moje pojme) grozno drage rože.

Še najbolj butasto se mi zdi to, da je ogromno takih, ki imajo čez leto zanemarjene grobove, ne prižgejo ene sveče, za 1. november se je pa treba pokazat.

In zato lahko navijejo cene do višav, ker itak vejo, da bodo vse prodali. Simpl. So pač podjetni.

Bedarija, tole s temi ikebanami.
Meni je pomembno, da je grob vse leto urejen, rože v vazi in svečka prižgana. Tudi za 1.nov. nesem le šopek v vazo in prižgem svečo, tako kot vsak teden.

Vse leto grob obiskujem le jaz in ko za 1.nov. vidim na našem grobu ves ta kič, ga zagrabim in prestavim na grobove, ki jih nikoli nihče ne obišče. Po 1.nov. pa itak spet vse sama pospravim.

Prestavljati ikebane, ki jo je nekdo prinesel na vaš grob, se mi zdi pa zelo grdo.

Na naš grob pride ena gospa natančno 1 x letno in to iz Nemčije. In seveda, ker kičari naš grob, bi bilo treba njeno šavje prestaviti na drug grob????????????????

Ok, 1 ikebana, naj bo, da pa je gor 5 ikeban, to je pa res kič.
Tudi jaz jih nesem stran.

Mi zato, ker lahko pričakujemo še kakšno ikebano damo na grob le svečke in krizanteme. Tudi meni se zdi grdo če prestavljaš ikebane iz groba.

Lep pozdrav, Župi

Jaz pa že vsa leta sama naredim tisti aranžma. Kupim gobo, material naberem v gozdu in doma na vrtu. Seveda vse skupaj ni tako “fensi” kot če je narejeno pri cvetličarju. Samo meni niso všeč tiste umetelne zadeve z nekimi palmovimi listi in pobarvanimi vejicami. Imam raje naravno. Tako da me cene teh aranžmajev ne zanimajo posebno. Mi je pa kolegica pravila, da so bili pa v Hoferju lepi aranžmaji po 10 €.

Sem bila v nedeljo na Lj. Žalah, cene so bile od 15€ dalje.

ženske pa to so odgovori za stare babe

tvoji prijateljici pa rec da nima okusa HOFER GROOOOOZA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close