1.maj
Tudi letos smo se odločili, da bomo 3 ali 4 dni med bližajočimi prazniki od 27.4. preživeli v kakšnem zabaviščnem parku in okolici. Predlani smo bili v Gardelandu, lani v Legolandu. Bilo je super, ogledali smo si marsikaj. Letos pa nekako ne vemo točno, kam odpeketati.
Odločamo se med naslednjimi parki: RAvensburg, Europapark, Bayern park, Gulliverlandija. ZA obisk parka bi si vzeli 2 dni, dan ali 2 pa bi malce lutali po okolici in naravi.
Kaj priporočate? Otroka sta stara 3,5 in 6,5 let. Lahko rečem le, da je bil Legoland bolj primeren zanju kot Gardeland, čeprav sta povsod uživala maksimalno.
Kje ste prespali, ko ste obiskali te destinacije-samo ime kraja ali mesta, hotel bomo že našli prek neta. KAtere kraje ali zanimivosti ste si ogledali na poti?
KAteri od teh parkov je torej bolj primeren njuni starosti?
Hvala za vse inf., ker smo vedno upoštevali vaše nasvete in do zdaj je bila izkušnja samo pohvalna.
Gulliverlandija je bolj majhna, ampak kar primerna za manjše otroke. Pa še v sami okolici imaš čuda enih stvari za počet (živalski vrt, ogled maranske lagune z ladjo …). Lokacija je na morju, tako da jaz bi se verjetno odločila za njo.
Bayern parka ne poznam.
Ravensburg bi bil verjetno primeren, Europapark pa je za malce večje.
Mi smo predlani bili v Mirabilandiji. Obiskali smo še park Italia in miniatura http://www.italiainminiatura.com , pa park Oltremare, ki je naši dve (takrat 5 in 7 let) čisto navdušil, lahko si pogledaš na linku
http://www.oltremare.org
Ogledai smo si še San Marino. Spali smo v kampu , tam okrog jih je vse polno, kjer smo rentali bungalov. Bilo je super.
Glede na to, da ste že bili v Gardalandu in Legolandu boste nad Guliverlandijo zelo razočarani. V Guliverlandiji imaš kaj početi maksimalno 6 ur s tem da pojeste še kosilo.. V Bayern parku nismo bili so nam ga pa prijatelji odsvetovali, da ni veliko za videt in naj gremo raje v Europapark. Jaz vam predlagam Europapark, na poti to tja se pa ustavite v Berchesgarden in si oglejte rudnik soli. Rudnike si oglejte na nemški strani, ne na avstrijski. Nemška stran je lepša, bolj privlačna za otroke.
Forum je zaprt za komentiranje.