Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija 000-0000 povezava na internet

000-0000 povezava na internet

Mislim, da smo si uspeli nastaviti piratsko povezavo z internetom, mislim tiste, ki se same vzspostavljajo, ko računalnik ni prižgan in potem dobiš zajeten računa od Telekoma. Povezavi se reče bsx ali nekaj takega, za vzpostavitev pa je pisalo, da kliče številko 000-0000.

Dopoldne imam pokvarjeno, čeprav sem vajena že vsega hudega. Zanima me, kam lahko preverim, če se je to pri nas dejansko zgodilo in koliko bo stalo. Imamo kabelski internet, bomo dobili račun od kabelske ali Telekoma? Telefonski modem ni bil priključen, le kabelski.

Hvala in lep pozdrav!

Če tel. modem ni priključen, potem ni mogel klicat nikamor in bo stalo 0 SIT.
Pa tudi, če bi bil, bi moral klicat na neko številko ne na 000-0000.

Če pa kdaj bo priključen in bo klical na pravo številko, boste pa dobili račun od Telekoma.

Uhhhhhhhhhhhhhhhhhh, sem si oddahnila, hvala!!!!!!!!!

Sem mislila, da se to vseeno preko kabelskega modema povezava vzpostavi (kako se napiše vzpostavi, brada mi je kar dol padla, ko ne znam tega napisat) in krs dobi račun.

Ne, vsa stvar temelji na tem, da tvoj telefonski modem preko telefonske linije pokliče v neko eksotično deželo in nabija impulze. Stvar je identična, kot če bi sam dvignil slušalko, zavrtil številko Arube in poslušal vzdihovanje eksotične lepotičke ene pol ure 🙂

Šefi lepotičke bi terjali denarce od lokalnega telekoma, lokalni telekom od našega, naš pa bi tebi poslal pozdravčke z računom.

Lepa slovenska beseda za vzpostavi pa je skonekta 🙂

Torej, če nimam priključenega telefonskega modema, ne morem dobiti nobenega nezaželenega računa, yes!

Hvala!

vzpostavitev -tve ž (i) glagolnik od
vzpostaviti: vzpostavitev novega družbenega
reda / vzpostavitev diplomatskih odnosov;
vzpostavitev prometne, telefonske zveze /
vzpostavitev prejšnjega stanja

Prekopirano iz slovarja.

LP

Cmok!:-))) Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close