Katera živilska trgovina je najcenejša trenutno
Ni enostavnega odgovora.
Menjavajo se akcije, nekatere štacune imajo kupončke s popusti, nekatere imajo bolj kvalitetno robo (nikakor ni res, da so diskontarji slabši kar na splošno).
Poleg tega je treba upoštevati osebne preference. Če ne maraš klobas, ti nič ne pomaga, če so v akciji. Če ješ veliko testenin, se moraš odločiti, ali je pomembnejša cena ali okus. Če v akciji nakupiš preveč na zalogo, pa ti zgnije, nisi nič prihranil.
Vsekakor jaz kombiniram vse naštete, enkrat na teden pregledam letake, naredim spisek in se odločim, kaj bo na meniju naslednjih 10-14 dni.
Enkrat tedensko grem v trgovino in kupim vse kar rabim (6-članska družina). Zelenjava, sadje, meso, itd. Včasih grem v Špar, včasih v Lidl. Menjam zato, da ne kupujemo in jemo ves čas istih stvari. Na akcije ne gledam v smislu, da bi naštudirala vse letake, res pa je, da v trgovini pogledam, kaj je znižano in kaj ne. V glavnem, v Šparu je račun ponavadi okrog 200 evrov, v Lidlu pa okrog 150 evrov. Je pav obeh voziček napolnjen do vrha in primerljiva hrana.
Ja, dejansko.
Pogledam letake, vidim, kaj je v akciji, ce je seveda primerna akcija in cena in ce to lahko vklopim v nas jedilnik, pregledam, kaj imam ze doma, razmislim kaj bomo jedli, napisem listek in grem v nabavo.
Tako jemo raznoliko in se nam jedilnik ne ponavlja, pa se ceneje pridemo skozi.
Porabim cca 2 uri na teden za tak nakup.
Pri nas gledamo na razmerje cena kvaliteta. Blizu imamo Mercator, Hofer, Špar. Bio izdelki so najcenejši v Hofru. Tudi sicer tu kupimo največ. V petek kupimo še v Merkatorju kakšen izdelek na 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust in kakšno malenkost. Občasno izkoristimo 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust na izdelek tudi v Šparu. Se mi fino zdi.
Če kaj v akciji, takrat kupimo tega več, a vedno le izdelke, ki jih tudi sicer uporabljamo. Če bi imela več časa in volje, bi vsaj preletela tudi letake.
Nekateri pravijo, da je ugodno tudi v Tuš drogeriji.
Če bereš teste v ZPS reviji, vidiš, da ima zelo pogosto cena prav malo opraviti s kvaliteto.
In ja, jaz načrtno nakupujem. Z letaki, akcijami, kupončki, ni da ni. Že zato, da mi hrana ne ostaja, pa zato, ker se mi zdi, da lahko tam nekje 100€ prihranka na mesec spičim kako drugače, magari če ga dam v dobrodelne namene. (Kar zelo pogosto tudi storim.)
Za dva odrasla in enega najstnika, tedenski račun okrog 100 € pa kupujem nekje srednjo kakovost hrane z ogromno zelenjave.
V to so vštete tudi tablete za stroj, gobice, krpe, detergent – ko so pač na vrsti. Bi pa ocenila od teh, ki jih obiskujem najdražji Mercator, sledi Spar nato so nekje enako Lidl, Hofer, Tuš občasno grem še v Eurospin, ki se mi zdi najcenejši a tam redko najdem stvari, ki bi jih želela pojesti. Nabavljam pa tam pripomočke za čiščenje, papirnate brisače….
Seveda ja in tudi, da se dela izdelke za vzhodni in zahodni trg je le teorija zarote. Glej, ženska, delal sem inšpekcije po teh trgovinah 6 let in vem dobro, da niti en cent ni izgubljen. Vse je preštudirano do podtankosti, od postavitve izdelkov do znižanj. Ti pa kar verjemi ZPSju in tvojim nalepkicam.
Podtikaš mi nekaj, česar nisem nikoli trdila (razlika med izdelki, ki so delani za vzhodni in zahodni trg, je znana, in tudi revija ZPS je o tem pisala).
Smisel akcij, kupončkov etc je v tem, da v trgovino privabijo kupce, ki sicer ne bi prišli. Oboji, tudi redni nakupovalci, bodo zelo verjetno prav v tej trgovini kupili nekaj, česar sicer ne bi. Če se uspeš temu izognit, si majčkeno zmagal, prispevaš pa seveda tudi k temu, da trgovina lažje zbira podatke o tvojih in splošnih nakupovalnih navadah, tako da je tudi trgovina majčkeno zmagala.
In ker mi življenjski slog trenutno ne dopušča, da bi sama vzgajala krave, prašiče in kure ter sadila krompir in riž, nakupujem v akcijah tisto, kar se mi zdi dovolj kvalitetno in kar bi tudi sicer v vsakem primeru kupila.
Doma imam listek na katerega pišem stvari, ki jih potrebujem. Potem tiste stvari, ki so dražje izkoristim na – 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (npr. Donat celi vez) in imam naštudirano kje kaj kupujem. Res pa je, da imam okrog svojega doma vse živilske trgovine od Mercatorja, Tuša, Špara, Hoferja, Lidla, Evrospina in tako lahko z lahkoto krožim.
Je pa zanimivo, da ne nabavljam na podlagi jedilnika, ampak dokupujem osnovne sestavine in potem iz tega sestavljam jedilnik. Zelo redko, da se mi kaj zalušta in potem grem po to v trgovino, meni je izziv, da znam iz tistega kar imam naredit dobro kosilo.
Sem pa sama in v trgovini mesečno pustim od 100 do 150 €, ampak tu je tudi kozmetika in ostale stvari, ki jih potrebujem v gospodinjstvu.
200€ za 6člansko družino? Jaz imam 4 člansko družino in damo cca 50€ z vsemi akcijami na teden!
[/quote]
A če sem nora? Haha 🙂 Ti povem, da še sama včasih nisem zihr.
Ja, toliko znese v povprečju. Malo zaradi tega, ker smo izbirčni, npr. če me prime, da bi naslednji teden jedli ribe, potem kupim ali orade ali losos. To jemo vsi in nam je vsem zelo okusno. Lahko bi tudi zmrznjene pange za petino cene, ampak tisto je skoraj sama voda in brez okusa. Če se odločim kuhati govejo juho, me stane bočnik tam 10-12 evrov. Tudi za sendviče … ni dovolj, da kupim 10 dek mortadele. Je treba vzeti po 30 dek. In siri, jogurti, mleko …. No, malo pa tudi zaradi tega, ker kupujem nezdrave stvari kot so slani prizgrizki, actimeli, piškoti, krofi, itd.
Ne vem, no. Sicer sem prepričana, da bi lahko porabili manj denarja, ampak zaenkrat mi ni potrebno gledati na vsak evro in vsi smo navajeni, da sta omara in hladilnik polna razrnorazne hrane.
Forum je zaprt za komentiranje.