Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera živilska trgovina je najcenejša trenutno

Katera živilska trgovina je najcenejša trenutno

Jaz Mercatorja ne zamenjam, najbolj zaupam. Kje je najceneje, me niti ne briga, sem šla pošnofat v druge trgovine, vse mi nekaj smrdi, ni tako snažno, vsi nekam hitijo kot roboti

1. pike veliko vas piše… pike pa ni čisto tako prejšnje obdobje smo zbrali 2 po 3500 pik piko imava skupaj z mami in kupujemo za 7 ljudi( midva sva menjala hladilnik mami pralni stroj pa par stavri v interšportu in seveda bencin….)
2. običajno izkoristim kupone 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tudi 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} včasih prileti zraven računa pa dodatne pike pa trojne pike…. pa mami ima upokojenski popust
3. gledam akcije recimo persil, pril (vedno, ko načnem novega spremljam in, ko je v akciji kupim 2 pa imam za nekaj časa mir enako še nekaj drugih stavri, ki lahko stojijo…) enako za hrano marsikaj kupim v akciji sploh tiste stavri, ki jih redno rabimo…

Torej na dolgi rok se mi splača hoditi v mercator.
Špar pa se mi je zameril , ko sem uvajala enemu od otrok gosto hrano in sem bila ravno v trgovskem centru v katerem je bil špar hotela nakupiti določeno zejenjavo pa polovico niso imel… Blejska salama od antona- smo jo navajeni kupim 1 tednesko sigurno no špar ima šparovo kupila 2 in 2 je šla v smeti noben je ni jedu….Sir katasrofa sam tistga jošta rinejo nekam, posamične pleskavice poleti nimajo samo pakirano (kadar imamo piknik kupim tisto in toliko kot vem, da se bo pojedlo)
Torej tudi zato ostajamo v mercatrju!
Grem pa seveda določene stavri iskat tudi v hofer (recimo tablete za pomivalni stroj, določeni kosmiči, določen namaz …) muller (čokolada, milo za roke, krema za roke, prašek za črne cunje, določena čistila…) dm ( geli za tuširanje, zobne krtačke, šamponi, zobne paste in kakšna dekorativna kozmetika, določena čistila….) v špar zavijem sem ter tja običajno po točno določeno stavr in še kaj zraven naberem, ko je tamala še pila aptamil sem ga tam kupovala ker je bil najcenjši in še 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} si lahko dal gor šla pa sem vsake 14 dni z tremi karticami (moja, od partnerja in od mami) in vzela 3….

Torej za to katera trgovina je najcenjša bi rabili kupiti točno iste izd, ki niso v akciji od primerjive izd. trgovske znamke ali enake izd povsod in potem bi se točno videla razlika…. Nima pa veze razglabjati kje je najcenjši čokolino, barila špageti in piščanec pp če teh stavri ne kupuješ!

ZPS revija se ukvarja zgolj z vsebino hrane, ne pa tudi širšim posledicam pridobivanja, hranjenja ter dostave takšne hrane.

Če bi upoštevali najmanj te faktorje, najbolje še Fair Trade (da so ljudje pošteno plačani, za pridelavo proizvodov in ostalo), bi pa dobili dejanski rezultat.

In JA, CENA je pokazatelj kvalitete.

De omnibus disputandum..

Res lepo, da obstajate taki, ki ne gledate na cene, kupončke, akcije….so tudi taki, ki jim ne znese in brez tega ne jejo.

200€ za 6člansko družino? Jaz imam 4 člansko družino in damo cca 50€ z vsemi akcijami na teden!
[/quote]

Kaj pa nakupiš za 50 eur??? Mleko, kruh in se počasi že neha.

Zakaj bi kupovala kosmice v Mercatorju ali Sparu za 2€, ce so primerljivi tisti v Hoferju za 0.5€?

Barilla testenine zakaj, ce so enake tiste iz Lidla za pol cene?

Pivka perutnino kupim v Eurospinu za 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nizjo ceno kot je drugod.

Paradiznik za kuho, naj bodo pelati, kasa, pomodorini, to vse kupim v Eurospinu, je dober, sploh pa nikjer drugje nisem nasla konzerviran cesnjev paradiznik, tu ga pa imajo.

Cistila Eurospin, ne vidim razlike med njihovim cistilom za kuhinjo ali kopalnico in tistimi ‘markami’, ki so po 3€.
No, danes sem kupila cistilo za kopalnico v Lidlu za 1€, me prav zanima, kaksno je.

Kupim in probam. Vcasih zadovolji nase potrebe, vcasih ne. Ce je dobro, kupim spet.

Najcenejsa trgovina trenutno v Sloveniji je Fama iz Vipave.

Mercator, Spar, Tuš in Leclerc niso za primerjati z diskontarji Hofer, Lidl in Eurospin!! Trgovine se lahko primerjajo med sabo, diskontarji pa med sabo!

Tebi pa svetujem Eurospin, baje je najcenejši. Najbrž je temu primerna tudi hrana od tam…
[/quote]

Vse naštete trgovine se lahko primerjajo z diskontarji, seveda pa moraš ločiti med ponudbo priznanih blagovnih znamk in trgovinskimi znamkami posameznih trgovin. Recimo nek S-budget je poceni in enako škart roba kot tista v Hoferju, Eurospinu ali Lidlu. Enako je z Mercatorjivimi in Leclercovimi blagovnimi znamkami.

Zakaj bi kupovala kosmice v Mercatorju ali Sparu za 2€, ce so primerljivi tisti v Hoferju za 0.5€?

Barilla testenine zakaj, ce so enake tiste iz Lidla za pol cene?

Pivka perutnino kupim v Eurospinu za 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nizjo ceno kot je drugod.

Paradiznik za kuho, naj bodo pelati, kasa, pomodorini, to vse kupim v Eurospinu, je dober, sploh pa nikjer drugje nisem nasla konzerviran cesnjev paradiznik, tu ga pa imajo.

Cistila Eurospin, ne vidim razlike med njihovim cistilom za kuhinjo ali kopalnico in tistimi ‘markami’, ki so po 3€.
No, danes sem kupila cistilo za kopalnico v Lidlu za 1€, me prav zanima, kaksno je.

Kupim in probam. Vcasih zadovolji nase potrebe, vcasih ne. Ce je dobro, kupim spet.
[/quote]

Slabo bereš ravno določene kosmiče grem iskat v hoferja 😀
V dmu redno kupujem ravno čistilo za kopalnico, ki je tudi okoli 1 e in to že kar nekaj let pa ga ne menjam ker sem zadovoljna 😀 zakaj bi zamenjala za lidl 😀
Barila pa perutnino ptuj pa sem dala za primerjavo ne kupujem teh testenin in tudi perutnine ne sta pa to dve znamki, kateri predvidevam, da sta prisotni v večini trgovin in dobri za primerjavo. Drugače ma pa mercator testenine polžke njihova blagovna znamka 1 kg za 0,79 kako leto nazaj pa so bile še cenjše. Itak se je od lani povsod veliko podražilo.
Tudi mleko če primerjaš cene moraš povsod gledati točno določeno blagovno znamko da lahko rečeš tukaj je pa najceneje! Ne morš primerjati lidlove znamke z alpskim ali pomurskim mlekom!
Pa ja u lidla grem mogoče 1 letno če slučajno rabim šopek rož drugega res tam ne in nebi kupovala
V evrospin 2 letno po sodobikarbono in mogoče padejo zraven kakšni čokladni bomboni če sem že tam
V tuš pa khja pomoje enkrat na dve leti moram videti ressss kaj takega v reklami nazadnje sem šla po predpasnik, ki ga nisem dobila prodali 1 dan…

Vse naštete trgovine se lahko primerjajo z diskontarji, seveda pa moraš ločiti med ponudbo priznanih blagovnih znamk in trgovinskimi znamkami posameznih trgovin. Recimo nek S-budget je poceni in enako škart roba kot tista v Hoferju, Eurospinu ali Lidlu. Enako je z Mercatorjivimi in Leclercovimi blagovnimi znamkami.
[/quote]
Ma ti si škart roba… te je mama pri sosedu pobrala

ZPS revija se ukvarja zgolj z vsebino hrane, ne pa tudi širšim posledicam pridobivanja, hranjenja ter dostave takšne hrane.

Če bi upoštevali najmanj te faktorje, najbolje še Fair Trade (da so ljudje pošteno plačani, za pridelavo proizvodov in ostalo), bi pa dobili dejanski rezultat.

In JA, CENA je pokazatelj kvalitete.
[/quote]

Kakšen pokazatelj je cena?

Kruh narejen iz iste moke le drugače oblikovan ima 2x, 3x ceno!

Ravno tako oglaševanje naredi svoje, ljudje plačujejo ceno izdelka, ki je določena blagovne znamke, da se bahajo z njim, celo verjamejo da je boljše kvalitete..
Verjamejo – vera je nasprotje od znanosti, ki vedno dvomi in želi dejanske dokaze

ti kar verjemi ceni…. 😀

Kakšen pokazatelj je cena?

Kruh narejen iz iste moke le drugače oblikovan ima 2x, 3x ceno!

Ravno tako oglaševanje naredi svoje, ljudje plačujejo ceno izdelka, ki je določena blagovne znamke, da se bahajo z njim, celo verjamejo da je boljše kvalitete..
Verjamejo – vera je nasprotje od znanosti, ki vedno dvomi in želi dejanske dokaze

ti kar verjemi ceni…. 😀
[/quote]

Večino nerazvitega sveta se izkorišča do maksimuma.. mega nasadi monokultur bananovcev, kakavovcev, palm (za olje).. tiščijo ceno NAVZDOL.

Jajca iz baterijske reje (k sreči že dokaj izločena) enako.

Plačti več, da je pridelano LOKALNO (ni transporta – ena zargo ladja, ki kuri najbolj umazana goriva možne onesnažuje ekvivalentno nekaj 100 000 avtomobilov), da so ljudje pošteno plačani za to (FairTrade) in da ni skladiščeno po silosih namočenih s fungicidi in pesticid (ker je hlajen silos dražji).. potem postane dejansko pokazatelj KVALITETE.

Če pridelujejo bombaž, usnje, krzno.. v praktično sužnjelastniški okoliščinah.. in je posledično cenejše.. se je res potrebno gnati zgolj za poceni stvarmi, ki jih niti ne nujno potrebujemo?

De omnibus disputandum..

Pri nas je približno enaka tedenska potrošnja, le s to razliko, da kupujem v Mercatorju.

Tam kjer mi nakupujemo specerijo, je vse free.

Hm, meni se HB ni treba ukvarjati s tem, kje je najceneje, ampak kje dobim največ za svoj denar in stvari, ko jih radi jemo. In odgovor? Povsod. Čisto povsod se kaj najde. Razen v Eurospinu – tega smo črtali že pred leti, ker je naša trgovina ogabna. Pa tudi Lidl, ker so tam horde ciganov, ki vse prešlatajo. Rada grem pa v Lidl v sosednjem kraju. Drugače se ne omejujem. Nekaj Tuš, nekaj Hofer, nekaj Mercator. Tudi Spar čedalje manj, ker se mi zdi, da najmanj vlagajo v ponudbo in so najbolj podražili. Mogoče se mi samo zdi, ampak maram ga čedalje manj.
Sadje in zelenjava pa v lokalni zadrugi od lokalcev – kar je pač sezonsko.

Ok, glede cen ne vem, ni moj dejavnik izbire trgovine najnizja cena, temvec raznolikost ponudbe. Spar je bil edini od trgovcev, kjer nisem skoraj nikoli nakupkvala, ker ga v blizini – srednje velik – ni bilo. Zadnjic pa le, po dolgeeem cas, celo ‘nabavko’ opravim – ne pritegne me ne sam prodjni prostor (cudna razporeditev, ‘otoki’ police, regali na ozko razporejeni, da se dva vozicka tezko srecata..), ne ponudba izdelkov. Vsse samo splosno, specializirane ponudbe nobene. Skoda, pa sem msislla ‘presedlat’, ker je v sklopu drugih všecnih trgovin, blizina..pa ne bo izgelda nič; se tuš ima vec v ponudbi..

Anede? Prideš noter in cele vrste enakih izdelkov. Ni nobene izbire. Okej, ampak kaj hudiča potem rabite tako veliko trgovino???? Kot da je za Slovence dovolj ena vrsta mlincev, dve vrsti riža, tri vrste moke … Nobene specializirane ponudbe, kot si rekla. Ja, Tuš je glede tega zadnje čase veliko boljši. Ves čas menja, zmeraj najdeš kaj novega.

200€ za 6člansko družino? Jaz imam 4 člansko družino in damo cca 50€ z vsemi akcijami na teden!
[/quote]

Zapravljivka! Nas je tudi 6, pa damo okrog 30€ na teden z vsemi akcijami!

Ja, Balkancu je Milka standard in najboljša zato ker je neka znamka. Bognedaj da bi bila čokolada iz diskonta za pol cene še celo boljša, kajneda?

Anede? Prideš noter in cele vrste enakih izdelkov. Ni nobene izbire. Okej, ampak kaj hudiča potem rabite tako veliko trgovino???? Kot da je za Slovence dovolj ena vrsta mlincev, dve vrsti riža, tri vrste moke … Nobene specializirane ponudbe, kot si rekla. Ja, Tuš je glede tega zadnje čase veliko boljši. Ves čas menja, zmeraj najdeš kaj novega.
[/quote]

Točno tako – v takih velikih štacunah si misliš, bo izbira za “težko odločit” …ma ja, v sanjah samo ..dejansko ostajam pri leclercu, Mercatorju pa tudi Tušu.

No, po drugi strani je pa tudi ok – se večina v Šparu špara ..:)

Točno tako – v takih velikih štacunah si misliš, bo izbira za “težko odločit” …ma ja, v sanjah samo ..dejansko ostajam pri leclercu, Mercatorju pa tudi Tušu.

No, po drugi strani je pa tudi ok – se večina v Šparu špara ..:)
[/quote]

Lahko daš primer “specializirane” ponudbe? Jaz v vseh teh večjih trgovinah (Špar, Tuš, Mercator) vidim ogromno ponudbe. 50 vrst čokolad, od Milke do nekih posebnih s Piransko soljo, posebej oddelki za kruh, salame, sire, ribe (na vsakem 100 različnih artikolov), itd. Isto pri osebni higieni in kozmetiki.

Kaj pa kupiš za 50? Prosim vas. Mi smo tudi 4 članska. 2 pojest zelo veliko in nikakor nebi zneslo 50€ na teden… .

spin

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6927, 17.09.2021 ob 15:27

Kaj pa kupiš za 50? Prosim vas. Mi smo tudi 4 članska. 2 pojest zelo veliko in nikakor nebi zneslo 50€ na teden… .

50 na teden? ja kaj hudiča pa jeste? tudi mi smo štirje pa ni šans, da zajemo 50 na teden

Najkvalitetnejšo robo imajo v Hoferju. Je pa ta diskontni trgovec tudi najdražji, razen npr. v soboto ob 20:30 ko nekaterim izdelkom naslednji dan v nedeljo poteče rok trajanja. In vse z nalepkami znižajo za 50 %, ker bi jih sicer zmetali stran. V EU so precej visoki standardi za hrano, tako, da je še vse dobro, četudi gre kakšen dan čez rok trajanja. Jaz vedno tako kupim stvari za v nedeljo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close