Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Mlajša mi n gre iz glave

Mlajša mi n gre iz glave

Srečno poročen, daleč čez 40 let, trije otroci, kariera za mano in se mi več ne da saj sem dobro situiran. Žena gospodinja, ni več tako čvrsta kot nekoč. Rad jo imam in ni mi hudo z njo, saj veste kako je to….

No, ena precej mlajša se potika pri nas doma in sva se zelo dobro poštekala. Res, lahko rečem, da je tudi iz njene strani nekaj. Kaj narediti, otroci so že nad 10, sam ne vem, če bodo glih razumeli. Saj žene ne bi zapustil, ampak na dveh mestih hkrati pa tudi ne morem biti.

Najbolje, da to vse ženi poveš in se poskusiš zdilat za kompromis. Njo lahko kresne tisti, ki bi ga ona rada preizkusila, ti pa to mlado. Ko opravita potegneta črto in ugotovitev ali je bilo boljše ali slabše in bosta hitro ugotovila kako dalje.

Mene je tako en konkretno primil v roke, da sem videla bogeca in zdaj se ločujem.

Sam da ti ne bo pol žal. A važno da greš v to fer play

In koliko je mlajša ta deklica od tebe? Se vidiš z njo še čez 10, 20 let, se ona vidi tud s teboj čez toliko let? Ali ta mlada sploh ve, da imaš družino, upam, da vsaj njej ne tajiš.

Zdi se mi da se moje sedanje žene prav nič ne tiče ljubezensko življenje neke druge gospodične, če se pa jaz z ženo razidem pa se je ne tiče niti moje. Nič ji nisem dolžen razlagati.
Če sem se kaj naučil v pri ženskah je potem to ravno to. Ko si enkrat v zvezi si sicer v zvezi. Ko te enkrat nekdo zapusti nimaš več nič tam iskati. A se motim?

Zdi se mi da se moje sedanje žene prav nič ne tiče ljubezensko življenje neke druge gospodične, če se pa jaz z ženo razidem pa se je ne tiče niti moje. Nič ji nisem dolžen razlagati.
Če sem se kaj naučil v pri ženskah je potem to ravno to. Ko si enkrat v zvezi si sicer v zvezi. Ko te enkrat nekdo zapusti nimaš več nič tam iskati. A se motim?
[/quote]

Ne vem, če sva se razumela. Praviš, da ne veš ali poskusiti z mlado ali ostati s staro, drži? Ne bi zapustil žene, a tudi priložnosti ne bi izpustil, je tako? No, rešitev je in tudi poštena: dogovorita se z ženo, da vsak preizkusi nekaj novega. Fer? Fer. V kolikor se po novi izkušnji odločita, ugotovita, da očitno nista več za skupaj, je ločitev le še formalnost. V kolikor tega preizkusa ne bi zmogla narediti, imaš prav tako odgovor, torej se še ljubita in pozabi na mlado. A ni preprosto?

Glej, da ne boš na koncu ostal brez vrabca v roki in goloba na strehi.
Si prepričan, da se bo ta mlajša želela ukvarjati s tvojimi tremi otroci? Da bo sploh hotela moškega s tremi otroci? Da te bo hotela toliko starejšega kot si samo zato, ker kot ti praviš, da sta se zaštekala? Ker si dobro situiran, kot praviš? Si siguren, da narobe ne razumeš njene prijaznosti (kolikokrat slišim to zgodbo)? Si premislil koliko bolečine boš s tem povzročil v celi družini? Si preračunal koliko preživnine boš plačeval? Kam se boš odselil? Kako bosta delila premoženje? Boš z njo imel še enega otroka in dajal vse to čez kar si pr treh otrocih? Ji boš res lahko sledil glede na njena leta? Si prepričan, da je ne bo sram, da ima ob sebi na pol očeta? Si pripravljen biti ponovno čez 10 let samski, če te ta mlajša zapusti? Preživnina, če bo otrok, delitev premoženja, ločitev …
Najprej trdno stopi na realna tla. Pa nehaj klicat nesrečo in uničevat zakon, če praviš,da je dober. Meni se zdi po napisanem, da igraš rusko ruleto – veliko večja verjetnost je, da ciljaš v prazno.

Mi ti žiher ne vem kaj govorimo,podrl jo boš slej ko prej…

Dejstvo. Moški so tako predvidljivi, samo zelo nefer. Naj da še ženi možnost zajahat boljšega žrebca. Mlajšega, vzdržljivega, napetega. Tudi on verjetno pri 40 ni več kot en 30letnik..sam povem

Dejstvo. Moški so tako predvidljivi, samo zelo nefer. Naj da še ženi možnost zajahat boljšega žrebca. Mlajšega, vzdržljivega, napetega. Tudi on verjetno pri 40 ni več kot en 30letnik..sam povem
[/quote]

Tako je,naj si se zena najde mlajsega.

Tako je,naj si se zena najde mlajsega.
[/quote]

Edino pošteno 😉

točno to.

torej scenarijev je več
1. ga namočiš parkrat in po možnosti nihče ne zve, če gre po sreči tamlada ne bo delala scen in se izide vse po planu, kolateralna škoda je zgolj tvoja slaba vest
2. ga namočiš parkrat, žena zve, znori, zahteva ločitev. delitev premoženja, plačevanje preživnine za otroke, tanova gre z mlajšim
3. ga namočiš parkrat, žena zve, znori, zahteva ločitev. delitev premoženja, plačevanje preživnine za otroke, tanova bi se šla familijo – beri še dva otroka in hišo
4. ga namočiš parkrat, žena zve, znori, ločitev ne pride v upoštev, na vsakem koraku ti meče v obraz, da si najslabši na svetu, da je nisi vreden… otroci te ne povohajo več

hja… kristalne kugle nima nihče

heh, se pravi po vseh scenarijih ga parkrat namočim

Tko je ne, če bi ostal z njo v resnem razmerju sledi ločitev . Sklepam da žena tega ne bo dobro prenesla vsaj psihično . S tole tamlajšo te mogoce čaka otrok in spet boš lahko skrbel od začetka , vsajal ponoči , vozil vrtec, šolo …
V slabšem primeru te ta lahko zapusti. Nisi napisal koliko je mlajša . In če te zapusti se zagleda v mlajšega recimo , te potem čakajo dolge razprave z ženo , ki se nebi končale dobro , zaupanje bo porušeno . Ne vem razmisli ampak po pameti . Če si rad v domačem okolju in ti prija potem raje s tamlajšo niti ne poskušaj posteljnih igric ker se ti zna zgoditi da ne boš mogel s tem prenehati . Nekak nisem navdušena nad razbijalkami družin sploh če so mlade in imajo prihodnost z mlajšimi izbranci . Če je velika razlika v letih se zate utegne slabo končati čez čas .

Edini razbijalec družine bi bil v tem primeru mož. Si spet ena izmed krščanskih indoktrinirank, ki menijo, da je vedno za vse kriva ženska?

Loči se in sprejmi posledice zaradi mlajse. Ves kako pravijo … ne zapusti tistega ki ga ljubis zaradi tistega, ki ti je vsec 😉 reala je, da tezko verjetno da te bo mlajsa gledala 40 let.

Sicer pa, tudi tvoj ni vec tako trd in vzdrzljiv kot je bil 😉 bo mlajsa razocarana.

heh, se pravi po vseh scenarijih ga parkrat namočim
[/quote]

Ja, ker to itak vemo, da boš, če bo le mladenka za akcijo.

Vsega je doma že naveličan in ta rutina in ja to prijaznost zihr narobe razume in da je ona vsa zacopana vanj, vidi pa itak pri njem vse drugo, se od daleč vidi kaj ane. Takim mladim se res ne da lih ukvarjat z nekimi 3 otroci od moškega, ki niti njeni niso. Ona se bo raj posvetila komu drugmu. Mal ji mogoče paše starejši, izkušenec, ampak to ne traja lih dolg ponavat. Glede na to da on ni iskren, tud tale mlada zihr ni in kalkulira, dobiš tazga kot si sam.

Moj nasvet je: pomisli na otroke. Ločitev in odraščanje z odsotnim očetom imata hude psihološke posledice. Če si ne znaš pomagat, pojdi na kakšno psihoterapijo, da si razjasniš, zakaj si tako zmeden in začneš malo delat na sebi.

Upam da te zena cimprej na cesto nabrise. |

Če je ta tamlada vaša čistilka ali varuška, potem se pač mota okoli po vaši hiši in če ob tem dobro izgleda, potem ni čudno, da so ti ponoreli vsi čuti. Ni ga moškega, ki mu ne bi. Zato vzameš za hišno pomočnico mlado in lepo le če si samski, ali pa če ti za ženo in družino čisto dol visi.
Moj nasvet je, daj ji odpoved in zaposli mlajšo upokojenko. V roku 14 dni boš to frajlo pozabil, zakon bo pa rešen.

Nic novega. Prevec dela s froci, premalo zabave. Poznsm enega takega. Pusti vse, sel z mlado v garsonjerico. Menda imata dovolj. Uzivata. Otroke vidi cim bolj redko ker se mu ne da. On uziva, ona ga servisira. Bomo videli kako bo ko on mali bolj ‘ ostari’. Ta ‘ mlada’ je pac neka ‘ pokvarjena’ roba ki ko je fant zapustil in je rabila ramo… ne vem kako dolgo bo ta rama ok, sam on si je naredil veliko prostora zanjo. Pac, na starost z njo v mini garsonjeri al pa sam , smrdljiv starostnik… ti je vsec? Ko te bo mlada zsmenjala, ti bo se ok?? Ti pri 60, sam?

Jaz sem vedno za fer plej. Tisti, ki mu domače gnezdo ne paše, dobi samo 1/4 vsega. Ostalo ostane družini, ki ostane skupaj. Tako da stari, treba bo pot pod noge, pa tista dva kufra vrži v svoje plehovje. Hišo in ostalo pusti otrokom.
Boš takoj ugotovil, kok si tamladi dejansko všeč.

OK, sej razumem. Ralno, v 40 letih se bom lahko res jaz te ta mlajše in čvrste naveličal, ker čez 40 let vsekakor ne bo več tako mlada in čvrsta kot je danes to se zavedam. Ja tudi ona bo stara 30, 40, 50 pa celo 60 let……
To se zavedam in me boli. Ampak jaz sem zabljubljen v njo kot je danes in ne razmišljam kakšna bo čez 40 let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close