Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Punčka pri štirih funkcionira nenavadno

Punčka pri štirih funkcionira nenavadno

Imam deklico, staro štiri leta in nekaj mesecev. Je sredinski otrok, torej ima starejšo sestro, ki hodi v 5 razred in bratca, ki ima dve leti. Skrbi me, ker štiriletnica deluje vse bolj čudno. Postaja nezainteresirana za igranje, razen, ko je izključno po njenih pravilih, pri hranjenju je tudi postala počasna, kosilo je sposobna jesti tudi več kot uro in pol, nič je ne zanima, ne risanke, ne knjigice…sploh pa ne kolo, sestavljanke, kopanje v bazenu ji je nočna mora, na sprehode ne bi hodila. Živali brca, vleče za rep, obnaša se res vse bolj nenavadno. Pogovarjala se ne bi, edino takrat, ko ji paše pa nima mej. Enkrat je kot poparjena kura v kotu, drugič kot mala bombica, ki jo je pravkar razneslo. Takšnih izkušenj s starejšo nimam, zato me skrbi. Bi morala do pedopsihologa, oziroma do peditra… Hvala!

Pravijo, da srednjega otroka nezavedno zanemarimo…Prvi otrok je prvi… tretji je še majhen in se zato veliko ukvarjamo z njim….na drugega pa največkrat kar malo pozabimo…Zavestno se ji bolj posvečaj, igraj se z njo….Štiriletniki ljubijo igre z vlogami: igrajte se zdravnika, vrtec, beri ji slikanice ( vzemi v naročje najmlajšega …naj posluša zraven), pojte pesmice…skupaj zaplešite….na youtubu je polno pesmic…naredite skupaj medenjake iz kroglic- recept Medenjaki..okusno je…

Eh štiriletniki so trmasti ko sloni. Naš si pri štirih letih ni hotel čevljev obut. Ni hotel, pa da smo se na glavo postavili. Se nam je mudilo na en rojstni dan, se spomnim, da je tulil ko jeshar, samo čevljev ne gor dat! Nesel sem ga v avto v štumfih, jaz vosu trapast. Namesto da bi mu dve čez rit pripeljal.
Prerastel je to fazo. Imam pa tudi jaz tri in srednja punčka je isto malo “posebna”, vsaj počuti se pomojem malo odrinjeno ker je dobila še mlajšo sestrico. So tudi ideje v njeni glavi, da ne bo jedla, da ne bo sedela, da ne bo šla na igrala.. Mnogo idej. Ampak jaz ne hjebem več. Celo dopoldne ne sodeluje, potem se pa usede kot grof h kosilu. Vzamem talar in rečem zate nič. Kos kruha in vozi od mize.
Sori, ne da se mi več. In je hitro mir. Se skulira, do večerje je že dobra.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Ja, najprej do kliničnega psihologa, pedopsihiatri so zasedeni, boš več kot leto čakala. Je drugačna od ostalih otrok, prej ko boš to spoznala, bolje bo. Je pa težko imeti tako trmastega, tečnega, kljubovalnega otroka ampak taka je, ne more si še sama pomagati. Ti pa taki otroci poberejo toliko energije kot 10 normalnih. Ampak sčasoma bo bolje, samo doslednost, vztrajnost in ljubezen lahko pomaga takim otrokom.

Ja, najprej do kliničnega psihologa, pedopsihiatri so zasedeni, boš več kot leto čakala. Je drugačna od ostalih otrok, prej ko boš to spoznala, bolje bo. Je pa težko imeti tako trmastega, tečnega, kljubovalnega otroka ampak taka je, ne more si še sama pomagati. Ti pa taki otroci poberejo toliko energije kot 10 normalnih. Ampak sčasoma bo bolje, samo doslednost, vztrajnost in ljubezen lahko pomaga takim otrokom.
[/quote]

Ja ja ja… Takoj do psihologa, takooooj. Butare babje. Mulcu dva dni za kosilo kos črnega kruha, pa se bo spametoval

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Je pri 3.letih bila imela redni pregled pri psihologu? Je kaj komentiral? Jaz sicer ne vidim priblema v trmi, ampak v nezainteresiranosti. 3-letnik, ki mu ni mar za risanke, igrače, pravljice? To je malo čudno in ni trma. Je mogoče kriva izolacija, pogreša vrtec, družbo? Nočem strašit, a me malo spominja na nečaka, ki ima AS.

[/quote]

Tudi jaz sem nisem za, da greš z otrokom k pedopsihologu.Zamenjaj svoj odnos do deklice, pa boš videla, kaj prime.Mogoče rabi več starševske pozornosti.Ne poveš, koliko časa to traja, mogoče se je spremenilo po rojstvu tretjega otroka…Jaz bi bolj rekla, da se deklica čuti zapuščeno , po drugi strani pa, da mogoče nima meja…Ukvarjaj se bolj z njo, pa zahtevaj določene stvari od nje…pa v naročje jo vzemi večkrat.To dela večje čudeže lot pedopsiholog

Ha ha ha ha… zadnjih par stavkov.

Malce spominja na bipolarno motnjo… Pri otrocih se lahko posamezne faze menjajo hitreje kot pri odraslih…
Je pa vse skupaj lahko le zgolj njen muhast karakter… Ali pa zgolj faza… Otroci so si različni…

Malce spominja na bipolarno motnjo… Pri otrocih se lahko posamezne faze menjajo hitreje kot pri odraslih…
Je pa vse skupaj lahko le zgolj njen muhast karakter… Ali pa zgolj faza… Otroci so si različni…
[/quote]

Težko ugibamo, če avtorica ne komunicira.

Avtizem?

Vržeš kost, potem se pa več ne oglasiš.Se pravi, da je napisano kr neki…

Da, bi morala, če gre za nenadno spremembo v vedenju, ki traja..Lp

Otrok rabi LJUBEZEN in POZORNOST!

Uff kaz bi jo nekaj casa opazovala, in seveda vkljucila strogo vzgojo brez popuscanja. Taje opazuj ce je alucajno nasilna do vrstnikov ali ostalih otrok, mogoce kaksna nagnjenja na samoposkodbo,…. Sama imam 4 otroke eden z pp, vendar ti povem po mojem jo je prvo treba pozorno opazovati sele potem ukrepaj. Pri zdravniku bos kot prvo cakala, kot drugo jim je najlazje napisati kaksno diagnozo da se te resijo….. Lp

Najstarejši otrok: jaz postavljam pravila
Srednji otrok: ZARADI MENE OBSTAJAJO PRAVILA
Najmlajši otrok:zame pravila ne veljajo

Počni z njo to, kar najraje počne – pogovarjaj se z njo in skozi pogovor lahko sama prideš do odgovorov zakaj je taka.

Meni je padlo na pamet, da bi lahko bil to aspergerjev sindrom. Morda bi bilo res bolje, če jo peljete na kakšen pregled, da se morda to izključi, če ni ali potrdi, če je. Ker potem se lahko ustrezno pomaga. Poznam odraslega človeka, ki kaže vse znake tega sindroma, ampak starši niso nič naredili, je bil pač “čuden otrok”, je pa vseskozi problem z njim.

Živjo. Lahko prosim poveš kako se pri odraslem to kaže?

kaj pa ce jo kdo spolno zlorablja za vasim hrbtom?

Ha ha ha ha… zadnjih par stavkov.
[/quote]

Smesno je ja. Pomaga pa.😉 Je bilo pri nas isto .
Bolj ko jih ujckas bolj ti po glavi serje.

Alarem za pediatra ..in to TAKOJ!! NIČ ČAKAT TU NE  BOSTE DOBILI ODGOVOROV!!!VSE dobro vam zelim ?

Odgovor na objavo uporabnika
biana, 07.01.2021 ob 09:09

kaj pa ce jo kdo spolno zlorablja za vasim hrbtom?

Tudi jaz sem najprej na to pomislila.

Sicer pa ja – srednji otrok je srednji otrok v vseh odtenkih. Tako kot je prvi vedno prvi. Pa tretji je tudi prej prvi kot tretji. Opazujes, spremenis odnos, obrnes vrstni red, doziras pozornost, ignoriras odklone. Velikokrat pomaga samo to. Do pedopsihiatra pa brez prvega mnenja vzgojitelja/ucitelja/pediatra/nekoga, ki otroka pozna, ne bi sla, ce res ne bi imela 110% obcutka, da je z otrokom nekaj zelo narobe in ne bi prej izkljucila prve tocke zgoraj.

Pa srecno.

Tema je stara 1 leto.

Jaz bi šla na pregled h kliničnemu psihologu. Kaže nekaj vedenj, ki bi lahko spadala pod motnjo avtističnega spektra. Lahko seveda tudi ne, ampak ta diagnostika traja dolgo in če gre za MAS, se v šoli pokažejo večje težave. Tako je bilo pri nas in mi je bilo zelo žal, da nisem otroks ba pregled peljala prej, ker je bil po obnašanju podobno nenavaden. Včasih tusto, kar zgleda kot muhavost ali trma ni samo to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close