Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Naj poslusam fanta?

Naj poslusam fanta?

Nekoc sem fanta vprasala kaj bi naredil, ce bi zanosila. Rekel je, da bi pustil studij in se zaposlil ter skrbel za otroka.
Sedaj piše diplomo, dela in prislo je do nepricakovane zanositve. Jaz sicer se študiram in bi otroka obdrzala, imam kar nekaj nasparano, tudi delala sem vedno ob studiju, vem, da je to zelo velika odgovornost ampak vse se da, ce imas voljo in zeljo. Problem je fant, ki hoce, da splavim. Boli me, zalostna sem.

Poslušaj sebe, ne pa tega fanta, če ga hočš obdržat. Ti odločaš zase, če pa on noče otroka naj pa gre stran. Če bi te kaj imel rad, bil bi vesel s tabo.

S tem fantom nimas nobene prihodnosti, ce splavis ali ne, nima veze, je nezanesljiv in ne prevzema odgovornosti.

Vprasaj se, si pripravljena biti samohranilka?
To je edino, kar je pomembno pri tvoji odlocitvi.

Sama sem zanosila pri 22ih, nisem nasprotnik abortusa, ravno nasprotno, ga podpiram, sem si pa takrat rekla, kar je, je in prevzela bom odgovornost, sama ali s fantom (ki mimogrede, takrat sploh ni bil moj fant, ampak obcasni…).
Ti se moras odlociti po svoje!

Moraš pa vedet, da boš poleg vsega lepega z otrokom, dobila na pukel vse grdo od tipa. Celo življenje se boš ukvarjala z otrokovim očetom. Se ti da?

Ko sem bila jaz stara okrog 20 let, mi je bilo kristalno jasno, da ob nepričakovani zanositvi splavim. V tako odločitev sem bila prepričana in bi jo sprejela brez obžalovanja. Nekaj let kasneje sta se moja situacija, zrelost in znanje spremenila in splav ni bil več opcija. Ne vem pa, v kaki situaciji si ti.
Posledice donositve nosita oba, posledice splava pa nosiš ti. Samo ti. Psihične in fizične. Vzemi si nekaj časa in dobro razmisli, kaj ti čutiš ob vsem tem. Vem, da bodo nekateri moški tukaj skočili v luft, ampak odločitev o splavu je breme, odgovornost in pravica ženske. Po katerikoli poti se odločiš iti, ti želim srečo.

Ko sem bila jaz stara okrog 20 let, mi je bilo kristalno jasno, da ob nepričakovani zanositvi splavim. V tako odločitev sem bila prepričana in bi jo sprejela brez obžalovanja. Nekaj let kasneje sta se moja situacija, zrelost in znanje spremenila in splav ni bil več opcija. Ne vem pa, v kaki situaciji si ti.
Posledice donositve nosita oba, posledice splava pa nosiš ti. Samo ti. Psihične in fizične. Vzemi si nekaj časa in dobro razmisli, kaj ti čutiš ob vsem tem. Vem, da bodo nekateri moški tukaj skočili v luft, ampak odločitev o splavu je breme, odgovornost in pravica ženske. Po katerikoli poti se odločiš iti, ti želim srečo.
[/quote]

Se popolnoma strinjam. Edino, kar bi dodala je, da posledice donositve niso nujno enake za oba. Če on otroka noče, boš pri skrbi, vzgoji, organizaciji, varstvu in še marsičem za otroka sama, on bo nosil samo materialne posledice, pa še za to se boš mogoče morala boriti po pravni poti. Preden se odločiš res dobro premisli. Svojo situacijo poznaš edino ti sama in splav morda deluje, kot enostavna rešitev, sploh moškim. Za žensko pa je psihično in fizično lahko zelo boleč in velikokrat vodi tudi v nepopravljive ali zelo dolgotrajne posledice.

Vso srečo, kakorkoli se odločiš.

Do zanositve pride ob nezaščitenem spolnem odnosu, ki sta ga vidva očitno imela. Torej ni tako nepričakovano, ker to se zgodi, če semenčece v ravno pravem trenutku oplodi jajčece. Ker semenčece očitno ni imelo ovire (kondom, diafragma) in si imela ovulacije (ne jemlješ KT), je seveda vsak mesec v času ovulacije možnost, da zanosiš.

Za zanositev sta odgovorna oba. Ni tako nepričakovano, kot si misliš. Je čisto možno, če sta se šla malo pazit, coitus interruptus in to. To ni zaščita.

Torej, on ima tukaj točno toliko za dodati kot ti. Toliko v vednost.

Kaj boš pa zdaj storila, se moraš pa odločiti sama. Lahko rečeš, da ti oziroma vama je bilo namenjeno. V vsakem primeru pa boš ti najbolj nosila posledice, naj si bodo to donositev ali splav. On je od tega odmaknjen, tako fizično kot tudi psihično. Ne pusti, da on odloča o tem, ker tebe bo definitivno bolj zadelo.

Drago dekle!
Ta fant pač ni moški.
Je samo nedozorel egoističen človek,ki veliko obljublja,a stori malo.
Od tedaj,ko sta se spoznala,pa do danes,sta se vajina pogleda o načinu skupnega življenja razšla.
Žal to vidiš šele sedaj.
Poslušaj svoj notranji glas,ki ti govori,da obdrži otroka.
In razmisli ali si še pripravljena živeti s človekom ,ki mu kariera pomeni več ,kot družina .

Navsezadnje otroci imajo radi mlade starše in ti boš čudovit starš.

Vse našteto sodi v kategorijo Da za otroka. Njegova zahteva je nepomembna. Vključi v odraščanje otroka starše namesto fanta, njemu povej, da naj odpeketa iz tvojega življenja in da ne želiš ničesar od njega kakor on ničesar od tebe. Otroka vzgajaj brez očeta, ne boš imela težav s stiki. Finančno se zmeraj izzide, ne boš tak revež, da ne bi zmogla. Otrok naj odrašča z vedenjem kdo oče je, vendar ni hotel biti v vlogi očeta in da ko odraste, si naj sam izbere, ali bo očeta iskal. Lahko ga odrasel tudi toži za očetovstvom in ne bo prikrajšan dediščine. V vmesnem času boš pa imela mir pred cepcem, ki si v bistvu te priložnosti očetovstva ne zasluži. Tudi če bi si premislil, ti dobro razmisli če in ne kak način bi dala ponovno možnost ocetu otroka.

Če že opozarjaš na osnove, bi si lahko najprej sama prebrala najosnovnejše podatke o kontracepciji in to je, da nobena od kontracepcij ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ti moram razložit, kaj to pomeni?

Poznam dva tipa, ki sta ob najavi nosečnosti reagirala enako kot tvoj tip. Prvi do tretjega leta niti povohal ni sina. Potem se je popolnoma obrnil. Zgleda, da ga je vzpodbudilo ta, da je mali že znal komunicirati. Začel se mu je maksimalno posvečati.
Drugi je klonil prej. Njehova punčka je iskala crkljanje pri njem na vsakem koraku. Pri dveh letih sta že poslušala ptičke v gozdu, prepevala pesmice in brala pravljice.
Pa četudi ni prisoten lik očeta v otrokovem življenju, se da vse poštimat. Mogoče še bolje, ker ni treba sklepati kompromisov pri vzgoji.
Slej ali prej pa se skoraj vsi očetje in otroci najdejo. Običajno takrat, ko otroci odrastejo, če ne že prej.

Če že opozarjaš na osnove, bi si lahko najprej sama prebrala najosnovnejše podatke o kontracepciji in to je, da nobena od kontracepcij ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ti moram razložit, kaj to pomeni?
[/quote]

Poznam to in vem, a avtorica ni napisala, da je zatajila kontracepcija. Glede na to, da sta se o zanositvi pogovarjala že prej, se meni bolj zdi, da zaščite nista imela in sta bolj pazila, zdaj imata pa posledico.

V vsakem primeru bo ona bolj na udaru za ostale posledice svoje odlocitve.

On je jasno povedal da zanj otrok ne obstaja, ker bi ga splavil. Torej mirno se lahko odloči, da v rojstni list vpiše oče neznan in lepo živi z otrokom sama v miru. Otroku pa ko bo dovolj star, pove kdo je oče in zakaj se je tako odločila kot se je.

tako kot imaš ti pravico otroka obdržat ima on pravico oditi iz vajinega življenja. pomisli če bi bila situacija obrnjena. ti ne bi želela obdržati on pa. ok ženska zanosi, ženski se telo spremeni. ampak tudi on je naredil otroka ne samo ti. če pač no pripravljen ni. morda bo kasneje, ko se otrok rodi. mu omogočiš stike če si jih želi. glede študija, pa noben od vaju ne rabi pustiti študija, delata oba preko studenškega servisa. še 9m časa je preden se otrok rodi. morda mu celo uspe dokončati diplomo. pa potem išče službo. TV končni fazi se moraš TI odločiti, kaj želiš storiti, kaj si želiš.

Eni marsikaj rečejo ko tega še ni(v vajinem primeru je to otrok). Ko pa do tega pride obrnejo ploščo zelo hitro, ker gre zares. Že prej je bil v situacijah nezrel in neodgovoren v drugih pogledih, sam mogoče nisi vidla tega oz si se tolažila da se bo spremenil.

Če se imata rada nevidim razloga zakaj ne postati starš ja dedi smo mal bolj zadržani okoli tega smo/so… ko boš slišala besedo mama od otroka jo boš pa zapomnala zavedno…

Ja, ja, najprej si spraševala kaj bi naredil, ko pa ti je rekel točno to kaj si želela slišati, pa si ‘nepričakovano’ zanosila. Farbaj koga drugega s tem, si že načrtovala to.

Kako lahko danes, ob vsej zaščiti, nepričakovano zanosiš? Pa ne mi z zgodbicami o počenih kondomih in zanositvi mimo tablet. To samo monovke verjamejo same sebi, da so zaščitene zanosile.

Poslušaj. Če sedaj poslušaš “fanta” in narediš splav, lahko da si bo spet premislil. Pri tako nezanesljivem partnerju se raje zanesi nase in na svoje želje. Najprej nase, potem on.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Isto se mi je zgodilo.
Poslušala sem sebe in otroka obdržala. Fant pa se je čudežno spremenil ko sem rodila. Zdaj sina obozuje. Ne splavi!!!!

Tema je tako izmišljena, ampak hipotetično. Tu ne bi šlo toliko za “nepričakovano zanositev”, ampak za neuporabo kontracepcije, o čemer sta bila oba seznanjena, kakšne so posledice. Sumljivo je v takšnih primerih, ko so pogoji za otroka izpolnjeni, pa ga moški še vedno noče, da ženska nenadoma “nenačrtovano” zanosi. Če je moški rekel, da noče otroka, kaj potem dela z njim, če se v željah razhajata!?

Ženska, ki dobro pozna karakter moškega, če z njim živi tako dolgo, pa kljub temu zanosi, je soodgovorna 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pa če je ta moški največja baraba. Mogoče še bolj, v kolikor izsili nosečnost, da obdrži moškega, ker v tem primeru je še manipulantka zraven, ki je zlorabila še nerojenega otroka kot orožje za vzdrževanje bolne odvisnosti od moškega. In takšna izjemno čustveno labilna mati, je zelo slaba popotnica za bodočnost otroka, da ga vzgaja tovrstna “psihopatinja”.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

V to jaz ne verjamem, večina s tem ženske flancate in zavajate sebe in druge okrog sebe, da skrijete glavno prikrito agendo, da ste z otrok priklenile moškega nase.

Če ima moški otroka rad, ne pomeni, da bo pa sedaj tudi tebe naenkrat čudežno vzljubil, ker si bila maternica njegovemu otroku.

Kako dolgo traja takšna namišljena idila, če si ga prisilila v partnerstvo z rojstvom otroka, preden bo ob prvi priliki padel v objem kakšne ljubice… Lahko si prepričana, da ob najmanjši partnerski krizi.

Drago dekle!
Ta fant pač ni moški.
Je samo nedozorel egoističen človek,ki veliko obljublja,a stori malo.
Od tedaj,ko sta se spoznala,pa do danes,sta se vajina pogleda o načinu skupnega življenja razšla.
Žal to vidiš šele sedaj.
Poslušaj svoj notranji glas,ki ti govori,da obdrži otroka.
In razmisli ali si še pripravljena živeti s človekom ,ki mu kariera pomeni več ,kot družina .

Navsezadnje otroci imajo radi mlade starše in ti boš čudovit starš.
[/quote]

Zrel in nezrel NIKOLI ne pristaneta v partnerstvu, tako kot sta ogenj in voda nezdružljiva. Takšni pašejo skupaj kot žep in rit.

Tako da vse te negativne lastnosti, ki jih pripisujete moškemu, lahko tudi takšnim ženskam. S tem, da je moški odkrit, če jasno pove, da noče otroka, ker se ne misli vezati. Te obupane manipulativke pa po tihem leta snujejo načrte, kako obdržati moškega in hkrati imeti družino z njim, nekatere še posebej, če so potem tu kakšni materialni plusi. Potem pa je vedno moški največja baraba, vsaj v družbi je prikazan kot tak, če ni s to žensko. Prav je, da ni, saj ostaja zvest sebi.

Pa kaj zdaj nekaj brez veze bluziš o izmišljeni zgodbici in izkoriščevalskih ženskah?
Punca je vprašala za mnenje, nima veze ali je izmišljeno ali ne, če ne moreš podati mnenja, bodi tiho. Sploh pa, nosečnost je lahko še vedno nepričakovana saj kontracepcija ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zanesljiva, tudi ob redni uporabi. Osnove.
Samo zato, ker imaš ti očitno slabo izkušnjo z žensko, še ne pomeni, da so vse take. Ni prav, da sklepaš nekam v 3PM in na podlagi PREDVIDEVANJA obsojaš tiste, ki iščejo nasvet. Ja, takšne ženske obstajajo. Ampak imej vsaj toliko spoštovanja do soljudi in jim daj sanso. Drugače preprosto ne komentiraj in se brigaj zase, tako enostavno je.

Najprej pusti fanta, s takim nimaš prihodnosti.
Potem se odloči glede otroka.
Premisli, ali si ga zelo želiš, zmoreš sama, imaš pomoč staršev, kako boš doštudirala, ti bo oče otroka plačeval preživnino, ti bo nagajal v zvezi z otrokom…?
Mlada si še.
Jaz osebno bi v taki situaciji splavila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close