Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Končno dopust. A kaj, ko je vsak dan bratova otročad pri nas

Končno dopust. A kaj, ko je vsak dan bratova otročad pri nas

Stara sem 24 in živim (še) pri starših. Komaj sem čakala dopust, da bom dala malo možgane na off. Ampak zgodilo se je to, kar sem potihoma pričakovala. Vsak dan pri nas visijo vsi trije nečaki. Ne morem spati, ker jih že ob 7. uri pripeljeta brat in svakinja, ki do četrtka še delata. Samo da pridejo, je že deretje, ropotanje. Spati v tem hrupu? Misija nemogoče. Po otroke prideta šele pozno popoldne, zato da spravita svoje stanovanje v red. Ko sem pokonci, plezajo po meni, hočejo, da se igram z njimi itd. Dovolj imam tega!! Saj imam nečake rada, ampak kar je preveč, je pa preveč. Vem že tudi za scenarij vnaprej. Do konca praznikov bo otročad vsak dan pri nas. Oče se umakne v garažo, mati pa se ukvarja z mularijo. In njo to, da ima vnuke vsak dan pri sebi, ne moti.

V soboto sem popiz*dila, zato ker sem takoj vedela, kaj bo, in sem temu želela narediti konec. Povedala sem, da imam dopust in da ga nameravam izkoristiti za počitek in sprostitev, kar mi nečaki vsak dan onemogočajo. Pričakovano sem bila tarča kritik, zlasti s strani svakinje. Naprej mi je vrgla, da sta otroke pripeljala v varstvo k babi, ne pa k meni. To je res, ampak kljub temu jih moram prenašati. Ko sem rekla, da se ne morem niti naspati, mi je rekla, da se ob 7h zjutraj že vstane?! Karkoli sem ji naprej vrgla, me je z arogantnim tonom zabila. In to v hiši, kjer živim!! Moje pripombe, kot vidite, niso zalegle.

Saj vem, da je praznični čas čas druženja z družino, ampak ne pa vsak dan, no. Vem, da se bere, kot da nečakov ne maram, kar seveda ne drži. Bi pa rada imela MIR. Ali je to tako težko razumeti?

Pa ne mi s temi, da naj grem na svoje, kjer bom imela mir. Živim pri starših s tehtnim razlogom. Bom pa morala verjetno še enkrat po mizi udariti, ker tega pa res ne mislim prenašati vsak dan. Kako točno, še ne vem. Na brata se ne morem zanesti, ker je tiho kot miš. Ima svakinja glavno besedo ne glede na vse. Mati se ne namerava prepirati med prazniki. Oče je pa itak v garaži, kjer ima mir.

Ah, brezveze. Dopust pa tak. ?

Pejt še ti k fotru v garažo, pa enga ruknta, pa božično muzko, pa boš prec boljš

prebrala sem dotam kako bi se radi igrali, ocitno te imajo radi… ti pa tako grdo z njimi. Zamisli se nad seboj… jaz imam svojega necaka rada neskoncni, se ne da povedat.. kaj bi dala da ni bil vsak dan pri meni. tako pa ga nisem videla ze od 30. 9. zaradt teh koronskih bedarij in prepovedi. Toliko kot sva se midva preigrala skupaj… to so najlepši spomini, meni eden izmed najbolj dragocenih odnosov je odnos z mojim necakom. Spravi se v red, ker zapravljas ti nekaj najlepsega.

prebrala sem dotam kako bi se radi igrali, ocitno te imajo radi… ti pa tako grdo z njimi. Zamisli se nad seboj… jaz imam svojega necaka rada neskoncni, se ne da povedat.. kaj bi dala da ni bil vsak dan pri meni. tako pa ga nisem videla ze od 30. 9. zaradt teh koronskih bedarij in prepovedi. Toliko kot sva se midva preigrala skupaj… to so najlepši spomini, meni eden izmed najbolj dragocenih odnosov je odnos z mojim necakom. Spravi se v red, ker zapravljas ti nekaj najlepsega.
[/quote]
če bi ga ti morala ob 7ih zjutraj vsak dan prenašat, ko bi raje spala, bi ti tud hitro na živce šel.

Adejno, kateri tehtni razlog pa imaš, da še živiš pri starših? Spokaj se na svoje, ja, dokler se šlepaš doma na mamo in fotra, pa nimaš kaj piskati. Zveniš kot ena mala razvajena smrklja.

če bi ga ti morala ob 7ih zjutraj vsak dan prenašat, ko bi raje spala, bi ti tud hitro na živce šel.
[/quote]

Ne piši neumnosti, ker ni res. sem se kdaj ze zgodaj vstala, samo da sem ga lahko videla. 3 dni so tam zdaj, namesto da bi izkorustila ta cas, jih zanicuje z grdimi besedami. smilijo se mi ker imajo tako teto

Po mizi lahko udariš samo v svoji hiši. :))

najbrž so otroci doma zaradi trenutnih razmer in pač potrebujejo varstvo,
predlagaj če si lahko ta čas v njihovem stanovanju in potem vmes še malo pospravi in kaj skuhaj 🙂

Marsikdo zivi pri “starših” s tehtnim razlogom, povečini, da bodo svoj keš prišparali, ker pač ne rabijo plačevati najemnine samo nekaj za stroške dajo… ampak tu tudi nimaš kaj ropotat po mizi. Ste si vse tri ženske podobne, medtem ko sta moška podobna .. enako bo tudi z malčki, ko bodo odrasli, bodo poročeni z ukazovalnimi babami… zdaj zgolj iščejo ljubezen, ki je nikjer ne dobijo.. in tako so zapecateni…

Očitno v teh družinskih razmerjih samo ti in snaha nosita hlače. Ampak ker imaš prednost domačega terena, boš morala pritepenko na realna tla postavit.

A njen brat se pa ne “šlepa na mamo in fotra”?? Avtorica pravi, da bo takole do konca praznikov, torej mularija ves čas pri babici. Tole je meni totalno šlepanje na starše, če otroke čuva babica med petki in svetki, pa še vmes.

Bo kar držalo, da se oba sorojenca (avtorica in njen brat) še fajn šlepata na starše in če je razvajena avtorica, sta tudi brat in svakinja. Avtorica je raje pri mami kot da bi plačala najemnino, tale brat in svakinja pa vozita frocovje k mami namesto da plačata varuško.

Pač zakleni se v sobo, pa je. Ne bo nihče notri mogel, pa se bodo potem na to navadili in ti bodo dali mir.

Aja, pa hrup bi imela tudi kje drugje, če bi bila na primer v bloku. Pa pojdi v naravo tam kjer ni nikogar, pa boš imela mir. Ne moreš pa pričakovati, da v hišo tvojih staršev ne bodo hodili njuni vnuki.

Zakaj živi pri starših, je v tej temi poplnoma nepomembno. Glede na to, da je v službi, predvidevam, da prispeva svoj delež k gospodinjstvu in zaradi tega je potem popolnoma enakovreden član gospodinjstva. Torej bi bilo normalno, da se o važnih stvareh vsi trije pogovorijo in strinjajo. Svakinja ima najbrž tudi svoje starše pa bi lahko otroke malo “porazdelili” ali pa našli kakršnokoli za vse sprejemljivo rešitev. Vem kako je, ko se otroci na koga začnejo navešat in pričakujejo, da se boš non stop z njimi igral. Bolj se igraš, več hočejo. In ja, zna biti moteče za mlajše tete in strice.

Koja fejk tema 🙂
Sem že pomislila, da je petek :))
Manjka samo še tisti znameniti zaključek: Kaj bi vi?

Tvoj brat ima trojcke?

Ker ce niso trojcki in so trije in sta oba starsa v sluzbi, potem so stari najmanj od 1 do 5-6 let, verjetno pa starejsi in razen s tistim malckom, se da z vsemi pogovoriti in zmeniti, da ne hodijo v tvojo sobo in ti dajo mir, da se naspis.
Imate hiso. Kaj imas sobo ob dnevni in kuhinii? Preseli se v visje nadstropje.

Lahko gre pa mama otroke cuvat k njim domov, zakaj tega ne prakticirate?

Obstaja nesteto reditev, da se vsi skupaj zmenite kot ljudje.
Po mizi pa lahko udaris samo v svoji hisi in po svoji mizi!

Pri mojih 15 letih si brat v mansardo navleče žensko. Sobo imava z bratom eno zraven druge (deliva si steno). Ostala mansarda je neizdelana in v suroven stanju.
Naslednjih 5 let poslušam spalnične zvoke skoraj vsak drug večer tudi večkrat na noč.
Potem pridejo nečaki. Prvi, drugi, tretju.
Jaz še kar v mansardi zraven njih.
Gledam jih pri zajtrku, pri kosilu, pri večerji.
Mulci zasedejo televizijo računalnik zgoraj v njihovem stanovanju, ker bi en gledal nekaj druga gre dol in zasede tv pri dediju.
Poleti se preselijo z dedkom in babico na vikend.
V glavnem mira nobenega.
In sedaj si končno kupiva z mojim stanovanje.
In kaj dobim letos za sosede? Občina kupi sosednjo stanovanje in na 50m2 vtaknejo dva zapitka s 4 froci.
Aleluja.

Lahko gre pa mama otroke cuvat k njim domov, zakaj tega ne prakticirate?

A si normalna? Da bom potem jaz morala fotru kuhat pa pucat za njim (in za sabo)???

Pozdrav, mlada dama.

Jaz sem samski 25 letnik, ki bi mi zelo prav prišlo, če bi praznike preživel v ženski družbi, morda pa se iz tega izcimi celo kaj več.

Živim v najemu in sem zaposlen, tako da delam med 6.00 in 14.00 uro in bi lahko spala do 14h, ko pridem domov.

Pri meni lahko komot ostaneš čez praznike, s katerega konca Slovenije pa si?

Potem si bila pa že prava ekspertka v posteljnih aktivnostih, ko si uspela poslušat vse položaje in si točno vedela, česa si želiš in v katerem položaju je tvoji snahi najbolj prijalo. 😉

Ima pa tvoj brat očitno visok libido in je dober v postelji, je to v družini ali je samo on vse gene pobral?

ključ v vrata in zamaške v ušesa, edina rešitev

LOL, to tvoje predvidevanje nima čisto nobene realne osnove. Noben 24-letnik ne prispeva enakovrednega deleža, vsaj ne finančno. Če plača svoj mobitel in enkrat mesečno napolni hladilnik (mišljeno, za vse, ne da samo sebi kupi avokado in jogurt), si že skoraj spomenik zasluži. Večino pa kar lepo financirajo starši, v bolj ali manj utemeljenem upanju, da otrok špara za prihodnost.

Če je mami OK, da vnuke pazi cele dneve (in seveda ji je, ker bi bila sicer glede na večno odsotnega moža v garaži nonstop sama), ji hčerka tega na nobeni osnovi ne more preprečit. Tudi ne postavljat pogojev o tem, kdaj zjutraj otroci lahko pridejo (seveda jih pripeljejo že ob sedmih, pred službo pač, takrat se otroke v varstvo vozi), niti ne diktirat, da naj to počne kje drugje.

Ima pa hči možnost se zapret v svojo sobo in tam čepet, si najt kakšne aktivnosti izven hiše (trenutno težko, z vsemi omejitvami, ampak kot se bere, je tole ponavljajoča se situacija), ali pa se odselit na svoje. Besede pri tem, koliko časa bodo v hiši njenih staršev preživeli njihovi vnuki, nima.

Samo nekaj vprašanj, za tiste ki napadate, oziroma nočete razumeti:
1. Koliko od vas, nas, je pri 24-ih živelo na svojem? razen če ste bili v študentu. Verjetno ne prav veliko, tako, da avtorico napadat, zakaj se šlepa pri starših, je dvolično, še sploh v teh časih, ko se lahko na glavo postaviš, pa težko prideš do česa svojega (ali lastniško, ali najem)
2. govoriti, da brat in svakinja izkoriščata starše, je za večino napadajočih prav tako hinavsko, saj vseskozi beremo tukaj po forumih, kako babice pazijo (no ja druga skarjnost je, ko babicam, sploh partnerjevim, se stika sploh ne dovoli, ker so zmaji)
3. Razlagati avtorici, naj se prilagodi, z zgodnejšim vstajanjem, igro z otroki, umikom, je ravno tako brezpredmetno, ker dejstvo je, da je to njen dom. Predstavljajte si. da se morate vi umikati nekomu v lastnem domu, neglede na to ali ste na svojem, pri starših ali v najemu. OK, občasno, da pa je to stalna praksa, pa ni sprejemljivo

In avtorica, te razumem, da bi se rada kdaj umaknila. Še jaz se bi občasno lastnim otrokom, če bi imela možnost, pa se nimam za slabo mamo.

LOL, to tvoje predvidevanje nima čisto nobene realne osnove. Noben 24-letnik ne prispeva enakovrednega deleža, vsaj ne finančno. Če plača svoj mobitel in enkrat mesečno napolni hladilnik (mišljeno, za vse, ne da samo sebi kupi avokado in jogurt), si že skoraj spomenik zasluži. Večino pa kar lepo financirajo starši, v bolj ali manj utemeljenem upanju, da otrok špara za prihodnost.

Če je mami OK, da vnuke pazi cele dneve (in seveda ji je, ker bi bila sicer glede na večno odsotnega moža v garaži nonstop sama), ji hčerka tega na nobeni osnovi ne more preprečit. Tudi ne postavljat pogojev o tem, kdaj zjutraj otroci lahko pridejo (seveda jih pripeljejo že ob sedmih, pred službo pač, takrat se otroke v varstvo vozi), niti ne diktirat, da naj to počne kje drugje.

Ima pa hči možnost se zapret v svojo sobo in tam čepet, si najt kakšne aktivnosti izven hiše (trenutno težko, z vsemi omejitvami, ampak kot se bere, je tole ponavljajoča se situacija), ali pa se odselit na svoje. Besede pri tem, koliko časa bodo v hiši njenih staršev preživeli njihovi vnuki, nima.
[/quote]

Lahko pa lepo anonimno prijavi svojega brata, da krši ukrepe in vozi mularijo v drugo gospodinjstvo, kjer direktno ogrožajo babico. Inšpekcija pride, napiše kazen bratu in to je to. Svakinja ali brat naj lepo doma ostaneta in sama skrbita za svoj zarod. Kot vsi ostali.

Problem rešen!

Lahko pa lepo anonimno prijavi svojega brata, da krši ukrepe in vozi mularijo v drugo gospodinjstvo, kjer direktno ogrožajo babico. Inšpekcija pride, napiše kazen bratu in to je to. Svakinja ali brat naj lepo doma ostaneta in sama skrbita za svoj zarod. Kot vsi ostali.

Problem rešen!
[/quote]

Sicer dvomim, da bi inšpekcija sploh prišla, tudi če bi, je to zelo kratkotrajna rešitev, ker tudi covid ne bo večen, kazen bi dobila tudi mama, kar ne bi ravno pozitivno vplivalo na družinske odnose v bodoče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close