Končno dopust. A kaj, ko je vsak dan bratova otročad pri nas
Se strinjam…nekateri starsi svoje otroke posljejo k babicam in so tam pri njih po cele dneve oni pa pohajajo in uzivajo v miru.in seveda tut jst bi popizdila.tisti ki je otroke naredu naj jih tudi ima ne pa da so skoz pri starih starsih.in tisti svoji snahci kar zabrusi nazaj povej ji ce so mogoce tvoji otroci da jih moras ti skozi prenasat. Ja zelim ti najbolje sam ne se odselit ker pri mami imas use.bodi dobro
Se strinjam z napisanim. Zakaj bi se upoštevalo samo babico v tem primeru, tudi če prideta vnuka k njej, so še drugi tud pod isto streho. Pa te napadi da naj gre drugam. Veliko ki jih je šlo drugam je šlo lahko, ker so imeli finančno pomoč od nekoga ki jim je zagotovil, da so si lahko kupili npr. stanovanje ali so ga dobili od kake babice(ki je ni več itd). Kdo pri 24, 25 si lahko to privošči. V najem že, ampak eni še zaključijo niti ne šolanja, eni ne dobijo takoj službe. S polno ritjo je res lahko drugim pametovat in govorit kaj morajo. Na zadeve je treba pogledat tud z drugega zornega kota.
Očitno se ne znate pogovarjat in samo en drugemu očitate stvari in uveljavljate svoje.
Lahko bi se zmenila z mamo – da zjutraj ko pridejo, otrokom lepo pove, pssst teta spi in jih povabi da se skupaj zleknejo v dnevno sobo in prebere kakšno pravljico ali pa delajo kaj takega kjer ni toliko hrupa. V skrajni sili naj jim za tisto uro prižge TV.
Lahko bi bratu na samem povedala, da si kar malo zaskrbljena, da je mami videti popoldne že zelo utrujena ter da predlagaš, da kakšen dan vmes otroke dajo še kam drugam v varstvo. Lahko bi mu rekla, da si crknjena kot pes in da ga lepo prosiš, da tiste dneve ko oba ne delata, otroke ne vozita v varstvo.
Če bi naletela na gluha ušesa, bi se pa jaz naredila malo žleht. In bi otroke po kosilu povabila na žurko. Vrteli bi si otroške pesmi, plesali, skakali,…
Imaš prav, ampak če hiša ni tvoja nimaš besede. Žal. Zadeve rešuj z mamo, ne svakinjo. Mama jih pazi in ona mora narediti red. Je pa neprijetna situacija tole, je pri meni isto s tem, da pride nečakinja od moža nenapovedano v stanovanje in vsi pričakujejo, da se bomo z njo ukvarjali. Imamo ločeno, ampak smo še vedno v isti hiši. Če bi želela froce, bi jih imela. Pa jih nimam z razlogom. Od kar je tamala doma pa jo pazimo praktično vsak dan. Meni to ni všeč ker delam tudi po 12h na dan in mi ta čas še dodatno podaljša, poleg tega pa je še nevzgojena in razvajena. Sam jaz je ne morem vzgajat.
Čepke v ušesa ali pa prosi mamo, da jih do neke kulturne ure umakne v kakšen prostor, ki je dlje od sobe. Do kdaj boš ti spala ni stvar od svakinje, zakaj živiš pri starših ni naša stvar in niti se ne oziraj na take komentarje. Je pa res, da dokler nisi lastnica hiše ne moreš postavljati pravil.
Bi pa dodala še, da ima tudi svakinja prav. Ni njen problem, da živiš pri njeni tašči in če je tašči ok, da so otroci v njeni hiši, potem so lahko.
Tale zgodba je ponavadi takšna.
Najstarejši sin si privleče žensko v mansardo in naštepa otroke.
Otroke merka babica cele dneve, pa skačejo po glavi še svakinji (od tega tipi sestri).
Babica stisne zobe, svakinja tak nima prava glasanja razen da še posluša mamo kak jamra, reče pa tak nič.
Pol se mlajša domača hči odseli. Bratovi otroci zrastejo.
Mlajša domača hči dobi otroke in bi prav tako potrebovala varstvo. Seveda ne vsak dan, kot brat, ampak kako flikanje med počitnicimami in bolniškimi.
Mama je že stara in jo je strah, da če bo rekla ja, bo spet izkoriščanje na polno, kot je bilo pri sinovih otrocih, pa tudi hčeri lažje reče, kot pa snahi.
Bratova žena pa se lepo zabarikadira v svoje stanovanje in se izgovori, da ima svojo službo in svojo familijo, da svakinja njenih otrok tudi ni čuvala (??????), da jih je čuvala babica, in da ona hoče imet popoldan po šithtu mir, njeni najstnikii pa se tudi ne bodo ukvarjali s 3 letnimi bratranci.
prebrala sem dotam kako bi se radi igrali, ocitno te imajo radi… ti pa tako grdo z njimi. Zamisli se nad seboj… jaz imam svojega necaka rada neskoncni, se ne da povedat.. kaj bi dala da ni bil vsak dan pri meni. tako pa ga nisem videla ze od 30. 9. zaradt teh koronskih bedarij in prepovedi. Toliko kot sva se midva preigrala skupaj… to so najlepši spomini, meni eden izmed najbolj dragocenih odnosov je odnos z mojim necakom. Spravi se v red, ker zapravljas ti nekaj najlepsega.
[/quote]
Draga moja, oni ni obupna teta, ampak CLOVEK, ti pa si obupna mama, ce svoje otroke ucis, da drugi ljudje nimajo svojih potreb in se ves svet vrti okoli njih. Prekleti otrokocentristi naduvani!
Nič novega. Ljudje, ki imajo otroke, hitro doktorirajo iz tega, kako jih čim pogosteje in čim dlje naprtit drugim. Zdaj, ko ni šole in vrtcev, je to še bolj očitno. Vse pride prav, babice, dedki, tete in strici. Še posebej takšni mlajši, ki recimo šeštudirajo ali imajo dopust ali pa delajo od doma. Ker delo do doma za njih ni delo in seveda bodo še enega tujega froca vmes pomirkali.
Egoizem brez meja in pomanjkanje empatije do sočloveka. potem pa še očitki,d a si slab stric, teta, da kako bi pa ti svoje otroke, če bi jih imel itd. Ja eni ljudje si naprtijo tolikšno breme kot ga zmorejo! sami so se odločili za otroke in otroci so njihova odgovornost, ne vsem okoli njih.
In praviloma vsi ti egoisti nikoli, ampak res nikoli, ne vrnejo “usluge” vsem sestram, bratom, ki se leta razdajajo (tudi finančno) za njihove otroke.
Vidi se ti, da si še čisto mlada smrklja.
Če nebi bila tako mlada, bi razumela kako dragoceni so odnosi mama-vnuki. Kako lahko sploh pomisliš, da jih nebi vozila k tvoji mami?
Če se ti ne ljubi z njimi loviti po hiši, poslušati njihovega smeha in življenja pri hiši (seveda zraven pride tudi galama na polno), kar je nekaj najlepšega na svetu tudi ob 7h zjutraj, se boš pač morala sama umaknit. Vseeno kot vidim si sama proti dvema😃, ki sta že ugotovila kakšna je prazna hiša in kakšna je polna hiša. Torej se umakni dokler ne prideš k sebi in sprevidiš lepote v otroškem smehu IN joku!
Končno en malo umirjen ton in sporočilnost, bravo hildi
Sama prispevek v gospodinjstvo vidim kaj več kot opravljanje svojega deleža gospodinjstva, stroškov in hrane, a pustimo to, ni pomembno.
Večina mladih ne razume, da tudi če polnoletni prispevajo 200€ za položnice in to, da maš hladilnik brez obiska trgovine poln in štrom in vodo skos priklopljeno z enkratnim zneskom 200€ žal ne daje prostora za uveljavljanje pojma “moja soba” in svojih pravil, četudi je matična enota (dinamika družine) popolnoma zgrešena.
če želiš 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} intimo in mir, imaš to lahko zgolj kot posameznik in ne kot skupnost, sploh ne takšna z majhnimi otroci. Žal je korona že dolgo časa, je imela čas upoštevati spremenjene pogoje za VSE že nekaj časa in to pač tišina pa mir, da v miru bingewatchaš serije, se dve uri namakaš v vodi in podobno, njena trenutna življenjska situacija že nekaj časa ni.
če njena mama ne razume njene perspektive in spelje otroke stran takoj ko začnejo s teta teta, je tudi v materi problem, če ji gospodična predstavila svojo stran zgodbe kot je. bi tudi mama morala razumet, da se ona nima kam dat in da si bosta do neke mere morali priti na pol poti.
druge, kot da si mir poišče sama zunaj stanovanja, punca res žal nima.
Tezko je v trenitnih casih starsem….otroci dejansko nimajo vrtcev in sol…samih doma pa tudi ne morejo pustiti. Zal je tako kot je…poleg tega so pri starih starsih in tudi husa je verjetno njihova. Tako da ce te kaj moti pojdi od tam. Ne mores nekomu ki zivi tam diktirati kake goste bo imel. In ja vstajanje ob 7…kaj naj recem jaz vstajam ob 5 pa se se eno uro vozim v sluzbo….tak da ja in tudi vsak vikend in dopuat ne gre spati dolgo…pac jebi ga..pravi cas hodi spat
Imam otroke 4 in 6 in spim med vikendi do 9.00
Otroka se vstaneta okoli 7.30 in se gresta igrat oz gledat tv. Ce sta fejst lacna si vzameta kak jogurt iz hladilnika potem se imamo ob 9.30 zajtrk. Pa smo v istem stuku v istem stanovanju. Daj si stople v usesa in prepovej da ti hodijo po zgornjem stuku dokler spis. Zmeni se z mamo.
Vidim, da sem imela in imam čudovito teto. Moja tetka je dobila ta naziv, ko je bila še najstnica. Veliko časa sem s sestro preživela pri starih starših in vedno je bilo tako, da je bila njena soba, če je ni bilo doma ali če se je učila za naju dve nedostopna. Tudi ko je spala sva bili bolj tiho ali pa sva šli s starim očetom ven, v trgovino… Nekako nama je bilo logično, da ne moreva kar tako v njeno sobo in kričati cele dneve. Nama je pa vedno, ko sva bili s sestro pri njih namenila precej svojega časa. Poleti naju je vozila na plavanje, tenis, po muzejih, pozimi pa drsat, smučat, v kino. In ko sva lahko bili v njeni sobi smo imele muziko na glas, plesale in se afnale… Meni ni dano biti teta, je pa moja sestra vzela najino teto za vzor in je mojemu sinu taka teta, kot je nama bila mamina sestra.
Tako, da vse se da zmeniti in dogovoriti. Brez prepirov in ihte in metanja pogojev na mizo. Samo vse strani morajo biti za to. Ne pa da vsak goni svoje… En se celo v garažo skrije… Škoda, ker bi otroci oz. tvoji nečaki lahko imeli lep spomin na teto.
Povsem te razumem, pa imam svoje otroke. Sploh ta koncept slovenskih družin, ki “obesijo” svoje otroke starim staršem je prav nadležen.
Pa kdo bi tudi želel prenaša razvajene mulce cele dneve, sploh če niso tvoji.
Povej jasno kaj te moti, predvsem pa delaj na tem, da se čimprej odseliš. Pa četudi v eno garsnojerco, vejremi to je šele pravo življenje.
Vsi ki ste glasni kako se otrok ne vozi k starim starsem v varstvo… jaz sem avoje otrostvo prezivela pri mojih starih starsih v varstvu, mama mela delovne nocne, vikende itd itd. In moji najlepsi spomini so iz tega casa. Dedi in babi sta me bila vedno vesela in vedno sem bila vec kot dobrodosla. Sedaj, ko smo vnuki ze dovolj stari in vse, pa vracamo to njima. Vedno gre nekdo v trgovino, vedno se nekdo pripelje da ju pelje v zdravstveni dom, na dopust, pokosit travo, ni da ni. Nikoli nista sama. Poleg rednega druzenja se naredi tudi vse ostalo karkoli pac ze potrebujeta. Otrokom so stari starsi zelo dragi in obratno. Tako da sam nehajte z takimi bedarijami. Babice in dedki bodo ze povedali ce kaj ne bo okej.
Forum je zaprt za komentiranje.