Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hči … smrdi

Hči … smrdi

Ima kdo nasvet kaj narediti – hči je stara 11 let, tušira se vsak dan in redno ter dosledno skrbi za higieno.
Njen “švic” je še vedno prisoten, navkljub vsem higienskim ukrepom. Ko me objame prav zavonjam neprijeten, rezek vonj. Tudi ko vstopim v prostor kjer se nahaja zavonjam smrad.
So to hormoni in se bo ustavilo ali bo tako ostalo?

Oglasi se v Derma center Rogaška ali Maribor, postopek se imenuje MiraDry

http://www.derma-rogaska.si/

Da, to je zaradi hormonskega stanja v puberteti. Bo minilo, nič ne skrbi. Do tedaj ni skoraj kaj naresti, razen tistega, kar že počne. Umivanje.
Srečno.

Ja vem sam ne moreš tko grdo o hčeri,da smrdi..kaj ko ti npr.prdneš pa diši?

https://www.lekarnar.com/izdelki/crystal-body-deodorant-sprej#productTabs

A za antiperspirante še niste slišali?
Samo z vodo in navadnim milom bo težko odpravila te vonjave.
Res ni lepo videti mlado dekle, da smrdi. Otroci se ne znajdejo dobro v svojem telesu v dobi odraščanja. Zato pa bi morali biti starši tu, da jim svetujejo.

Da se pomagat. Moj sin je imel par težave kot tvoja hči, isto star, redno tusiran sveže cunje. Odkar uporablja deo uriage, o vonju ni več sledi.

Joj kaki problemi. Ja deodorant ji kupi, a ne. Ne, ne bo šlo mimo. Švic odraslih za razliko od otroškega, smrdi. Vsak! In tvoja hči, čeprav je po letih in umsko še otrok, je očitno telo počasi začelo kazat znake odraščanja. In njen švic je dobil vonj, to ne bo več izginilo. Deodorant naj uporablja in problem rešen. Pa ne kakih bio eko 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} natural jajc, ker po vsej verjetnosti ne bodo delovali, sploh če švic še intenzivneje smrdi zaradi navala hormonov. Kupi ji kak “normalen” deodorant, lahko za občutljivo kožo, da bo maj agresiven.

Kakšen deo, mogoče biobaza, bioterm.
Umivanje z trdim milom, ne tuš gelom, do suhega, ampak res suhega obrisat, gor deo in spat.
Oblačila zračna, bombažna. Majico preoblacit če je treba.
Pa ko se tusira milo v roke, spenit na gobico, se temeljito umit in splaknit, potem pa fino obrisat nujno s svežo brisačo.

Veliko mulčkov je šlampastih pri higieni, ker niti ne razumejo kako in kaj.
Pa pazduhe lahko pobrije če ima kaj tam. Bo bolje.

Ja, to je normalno, hormonsko pogojeno. Verjetno smo tudi mi tako smrdeli v OŠ, pa nismo niti vedeli. Vsaj jaz se ne spomnim, da bi mi kdo smrdel, razen res ekstremnih primerkov, ki so se kopali enkrat na teden.

Nosi naj majice, ki ne zasmrdijo ob prvi molekuli švica – ene majice so glede tega res ekstremne, druga pa skrajno hvaležne in ne zasmrdijo (vem iz lastnih izkušenj na fitnesu). In naj se čim pogosteje preoblači. Njene stvari operi z eliminio odori al kaj že je iz evrospina ali kupi dodaten razkuževalec v spreju, imajo v DM, Milerju … s tem poškropiš majice pod pazduho pred pranjem.
Glede deodorantov ne vem, naj pač uporablja nekaj blagega. Ne verjamem in res ne poznam deota, ki bi pomagal v taki meri, da človek ne bi več res čisto nič smrdel.
Mogoče še pri hrani pazit, da ne jeste preveč pikantnih stvari, čebule, česna, mesa.

Res ja, polivala se bo v življenju s parfumi, barvami za lase, flackala s ceneno kozmetiko, se šopala z burgerji,..ampak antiperspirant je pa življenjsko ogrožujoč. Moj otrok ni niti enkrat smrdel, pa smo tudi šli skozi puberteto. Obstajajo kozmetični pripomočki, da ne rabi trpet okolica od kislo gnilega dufta. Moj bog, včasih je kot bi se mimo tebe sprehodila gnila čebula. Pa za hrano tudi malo poglejte, ker marsikdaj je tako, da pri ustih not, pod pajzdho ven.

Deodorant L’ocitane sem kupovala.

Seveda uporablja deodorant, Borotalco ima trenutno. Namignem vsake toliko glede vonja, ne želim pa direkt reči. Drugače nisem edina, ki to vonja, zato verjamem, da se tudi drugje zazna in želim ji samo dobro.

Deodorant je nujen, na stusirano cisto telo, ker na presvicanem nic ne nuca. Borotalko je fajn.
Lasje, ti znajo tudi zasmrdet po svicu.
Oblacila, po vsakem tusiranju vse cisto.
Obvezno bombazna! Ne nekih mesanic ali celo plastike in najlona!

Traja to kako leto, dve, potem se umiri, hormoncki pac in nimas kaj.

Ja navajeni smo vonj dojenčka in malih otrok.
Ko pride prva menstruacija pri hčeri zavonjamo drugačen vonj otroka.
Tudi možgani se drugače odzovejo. Se uprejo, ker se nam ta mali otrok odtujuje in odrašča.
Ne priporočam nobenih deodorantov, ker to samo zavirate telesu normalen razvoj.
Skozi pot se v telo vsrka kemija deotov.
Otrok ne smrdi, le drugačen vonj ima.
Ta faza preide.

Sploh ni res. Mnogi najstniki res smrdijo in se to potem ob koncu pubertete umiri. Pri fantih traja malo dlje. Moja hči je bila res ufau … v srednji šoli je bilo že mimo.

Ne razumem, zakaj se o tem ne moreta pogovarjat? Pač, punca, prihajaš v puberteto, nisi več otrok, tvoje vonjave so izrazitejše in te voham. Nič posebnega, to se dogaja vsem.
Samo tuširanje zvečer ni več dovolj – ko prideš iz šole, se pojdi umit pod pazduhami in si zamenjaj majčko za svežo. Je tako težko?
Pa ne packajte otrok že zdaj s kemijo, no. Dodatno umivanje in milo prek zadost! In mine. Tole obdobje je najhujše, potem pa se umiri.
Vem, da sem enkrat vstopila v sobo, kjer so bili štirje pubertetniki in me je samo odneslo ven. Ampak njih ni motilo. 🙂

Žal je tudi odvisno od oblačil. 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bombaž se že težko dobi. Vse majčke vsebujejo elastan, to pa še poslabša vonj in posledično se še bolj poti. Poskušajte kupit majčke 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bombaž.

Se strinjam s predhodnico… zakaj v druzini ne morete reci bobu bob? Ce nekdo smrdi, smrdi in se tako tudi temu rece. Imam tri ze vecje najstnike in vsi trije so sli cez to fazo. In mine, vsaj pri nasih je po kaksnih dveh letih. Ko je najhuje pomaga trdo navadno milo za tusirnje in osvezilni robcki v torbi za v solo, pa kaksna rezervna majica.
Pa dajte se o tem pogovarjat, no. Pa ne bo tabujev tudi pri se bolj delikatnih zadevah…

Pa oni tebi povejo iskreno, da ti smrdiš?

Ne nori. Najstniki SMRDIJO. Tudi moja nečakinja je smrdela in je dobila od mene Dove deo stick, ki ga uporablja zjutraj in zvečer in problemov ni več.
Njena mati pa je podobno kot ti filozofirala, da otrok ne smrdi, da je to naravno.
Ful ji je odleglo, ko ji je nekdo končno POMAGAL. Ni ji bilo prijetno, da smrdi.
Kakšno sprenevedanje! Kot da se ne voha! Pa ne more človek takšen hodit po svetu, no!

Obrazloži, kako z uporabo deodoranta zaviraš razvoj telesa. Me zelo zanima.

Saj pajkičarke srednje generacije tudi ne dišijo, le da same sebe ne vohajo.

Obrazloži, kako z uporabo deodoranta zaviraš razvoj telesa. Me zelo zanima.
[/quote]Imaš tezave z razumevanjem.
Saj ti je razložila. Beri znova in znova.

Ne nori. Najstniki SMRDIJO. Tudi moja nečakinja je smrdela in je dobila od mene Dove deo stick, ki ga uporablja zjutraj in zvečer in problemov ni več.
Njena mati pa je podobno kot ti filozofirala, da otrok ne smrdi, da je to naravno.
Ful ji je odleglo, ko ji je nekdo končno POMAGAL. Ni ji bilo prijetno, da smrdi.
Kakšno sprenevedanje! Kot da se ne voha! Pa ne more človek takšen hodit po svetu, no!
[/quote]Ti bi ga morala sebi kupit, pravzaprav se umivat in ne bi vonjala svojega smradu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close