Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Strupena babica

Strupena babica

Pozdravljeni!

Prosila bi za vasa mnenja in nasvete (predvsem v kaksni pravniski smeri). V otrostvu sem bila zlorabljena (s strani mame in oceta). Zdaj sem v stabilnem in ljubecem partnerskem odnosu in imam 1- letnega fantka. Problem je moja mama: moj partner in moja tasca vztrajata naj ima moj otrok stike z mojo materjo (oce je ze mrtev$ in pravita, da bom otroka trajno negativno zazanamovala, ce ne dovolim da ima moja mama stile z njim. Moja mama je do njega dobra, vendar pa meni gre naravnost na bruhanje ko ju vidim skupaj. Je moznost po pravni poti prepovedat moji mami stik z vnukom? Pocutim se tako sama v tem (mogoce ga za zdaj ne zlorablja, ampak ne vemo kaj bo). Najpomembnesje: stik z mojo mamo mi obuja samomorilna nagnjenja. Redno sem na terapiji in moj super psihiater mi pravi, da moj prtner in tasca nimata pravice o tem odlocati. Pomagajte

Res je. In ni sodisca,ki bi odredilo, da bi otrok moral imeti stik z babico. Gre za nora, neodgovorna in nerazsodna cloveka, ce zelita, da ima stik z osebo,ki je v preteklosti ze zlorabljala kogarkoli. Z v osnovi: zakaj bi otroka zaznamovalo, ce nima stika z eno babico?! A ves ti koliko otrok sploh nima nobenega,ker so pac ze davno mrtvi ali pa na drugi celini ipd. Goni jih v 3pm pa mal odlocnosti pokazi. Zasciti svojega otroka, ce ze sebe nisi mogla. Halo??

Domnevam, da živiš pri tašči. In mi res ni jasno, da bi mož silil druženje z eno staro babo? dej, dej no. Razen, če mu je otrok odveč in rabita zastonj varuško.
Če bi ti bila v res ljubečem odnosu z možem, potem te ne bi on, še manj pa njegova mati, silil v nek odnos, ki ga ne želiš. naredi tako kot čutiš, da je prav, onadva se nimata kaj vtikat v vajin odnos.

Ali partner ve za vašo zgodovino s primarno družino? Povejte mu, zakaj ne želite, da ima vajin otrok stike z vašo mamo, kaj se vam je dogajalo, kake občutke vam zbuja druženje vajinega otroka z vašo mamo. Otroku ena babica v življenju ne bo manjkala, ne bo imel dolgoročnih slabih posledic. Stari starši nimajo apriori pravice do stikov z vnuki, o tem odločajo izključno starši.

in zakaj hudiča ne poslušaš psihoterapevta?
kaj misliš, da ti bo en anonimen forum dal boljši nasvet, kot strokovnjak, ki pozna tebe in tvoje probleme in tvoje odnose?

ps
tvoja mati ni največji problem, ki ga imaš
največji problem je tvoj partner, kateremu se fučka za to, kaj ti misliš, in ki drži s svojo materjo in te v popolnoma tvojih odločitvah z njo preglasuje

pa kaj se imata onadva sploh za vmešavat v odnos s tvojo materjo???
nisem ziher, da si glih v tako ljubečem razmerju, kot si ti predstavljaš. imaš hude psihične probleme, če praviš, da te stik z njo spravlja v samomorilno razpoloženje, tvoj tako ljubeč partner pa to še forsira???
ha???

Tezko je, ker sem potem popolnoma sama… in nisem hotela zafurat se enega odnosa in s tem zaznamovat se mojega otroka… se bojim da nimam moci…

ti pa si mati leta s takimi izjavami!
Nič nisi sama! Imaš otroka, ki si mu dolžna biti dovolj dobra mati, imaš partnerja, njegovo družino, če že hočeš, najbrž še druge ljudi okoli sebe.
zadnji čas je, da odrasteš in se nehaš zlobne mame držati za krilo in iskati njene ljubezni, ker je ne bo. začni ceniti ljubezen tistih, ki ti jo dajejo, to pa so v tvojem primeru otrok, mož in najbrž tudi drugi.

1. Kako je tvoja mama sploh v tvojem zivljenu, ce imas ob njej samomotilske nagone? Kako si soloh ohranila stike z njo, da ima zdaj se ona stike s tvojim otrokom? To mi res ni jasno!

2. Tvoj problem ni tvoja mama, ampak ti sama sebi! Zamenjaj psihiatra, ker ta ti ne pomaga pri resevanju tvojega primarnega problema, ampak te nagovarja na beg. Ok, beg je res trenutno olajsanje, a ni dolgotrajno! Kaksen je potem naprej terapevtov plan?

Matervola zakaj se kure , ki nimate razčiščenih odnosov s svojo primarno druzino in niste psihicno stabilne, sploh odlocate za otroke.

V prvi vrsti bo otrok trpel, zaradi tvojega sfuzlanega odnosa do tvoje mame. Ne zaradi, tega ker ne bo videl babice.
Tebe bo posnemal, ti pa že posnemaš svojo mamo .

Eh no ja, mene bi pa zanimalo, kaka zloraba dejansko je bila.

Jaz se lahko počutim zlorabljeno s strani staršev, ker sta v mojih najstniških letih pričakovala in zahtevala, da doma kaj naredim in mi kdaj tudi prepovedala kak izhod.

So bili zlobni in me niso nikamor pustili in so bili zlobni, ker sem morala delati doma.

Lahko pa vse skupaj obravnavam kot normalen del odraščanja in sprejmem to, da z odraščanjem pač v življenju ni več samo igranja, ampak tudi delo in da to, nisem smela samo pohajat, ni bilo nič napačnega.

Stvari sem tako potlacila in mislila da je moja krivda, da so se v casu nosecnosti sele vrnile… psiha je zelo konpleksna zadeva…

No, tvoj psihiater ima vsekakor prav. S tvojo materjo se otrok nima kaj družiti, če ti to ne gre. Jaz bi rekel, da morata tako tvoj mož kot tašča to sprejeti. Drugače težko verjamem, da si v ljubečem partnerskem odnosu.

Saj pravim, mene zanima, kaka zloraba je dejansko bila.
Saj ne potrebuješ pisati podrobnosti.

Zakaj partner in tašča vztrajata pri tem, da ima otrok stike z babico? Razloga sta lahko dva. Prvi je lahko, ker je ta babica tudi relativno v redu manipulatorka, ki se je vsiljevala v življenje svoje hčere in avtorice teme.
Drugi razlog, ki bi lahko to povzročil je pa tale, da avtorica teme ni pravilno razložila zadev o svojim materi da bi partner razumel. Ne, ne gre za to, da bi rabili še eno varstvo. Trije ljudje so več kot dovolj za enega frocac porihtat. Tašča misli eno, mož potegne zraven in zadeva gre dalje.

Ali partner ve za vašo zgodovino s primarno družino? Povejte mu, zakaj ne želite, da ima vajin otrok stike z vašo mamo, kaj se vam je dogajalo, kake občutke vam zbuja druženje vajinega otroka z vašo mamo. Otroku ena babica v življenju ne bo manjkala, ne bo imel dolgoročnih slabih posledic. Stari starši nimajo apriori pravice do stikov z vnuki, o tem odločajo izključno starši.
[/quote]

Pa sploh tvoj partner ve kaj ti je mama počela? Ker če ve in še kar vztraja da ima otrok z babico tvojo mamo stike ni ravno zdrav in sorry ne more biti ljubeč kot praviš. Če pa ne ve pa ga razumem ker hoče da ima z babico otrok stike, ker ne ve kaj je ona počela s tabo 🙁

Ce je tako grozno hudo, pusti otroka mozu, ti pa na zdravljenje!
Saj taka kot si ne mores skrbeti niti zase, kaj sele se za koga drugega!

(kaj si zdaj, kiti, piki, lizi, mici?)

Saj pravim, mene zanima, kaka zloraba je dejansko bila.
Saj ne potrebuješ pisati podrobnosti.
[/quote]

Sam res si drvo. Če piše da se ji obrača želodec je to dovolj velik razlog za jemati resno. Verjetno je tudi s psihiatrom to bistveno bolj predelala kot z eno mono iz foruma in je njemu še bolj jasno.

Starši so strupeni, pa če vam je prav ali ne. V veliko, res veliko primerih, je boljše odrezat stike z njimi.

Ce je tako grozno hudo, pusti otroka mozu, ti pa na zdravljenje!
Saj taka kot si ne mores skrbeti niti zase, kaj sele se za koga drugega!

(kaj si zdaj, kiti, piki, lizi, mici?)
[/quote]

Tale nasvet in avtorica tega nasveta sta za posrat. To je verjetno ena mračnjaška kuzla spisala.

Prvič, bolano je zahtevati, da mati pusti enoletnega otroka samega. Ja, in tako bolane so samo mračnjakinje.

Drugič, če si otrok take mračnjakinje se itak nikoli ne moreš zares pozdraviti, žal, ampak samo živiš z defekti, ki jih je taka mračnjakinja pustila in po možnosti lahko tudi zelo dobro ene zadeve razčistiš in tesnobe vedno bolj obvladaš, ampak, tako kot bivši kadilec ne sme več niti enega dima poskušati, imajo tudi ti ljudje neko trajno možgansko lastnost.

Tretjič, svet bi bil veliko lepši, če bi se starše odrezalo iz otrokovega življenja kmalu po 18 letu.

Ja res je ampak po drugi strani pa tumbajo ljudje da današnje ženske nimajo otrok itd. Nikoli prav. Take razštelane da jih imajo je pa še hujše
Ene brez njih so bolj uravnovešene sory.

[img]https://www.cangura.com/media/catalog/product/s/t/strupeni_star_i.jpg[/img]

Ja res je ampak po drugi strani pa tumbajo ljudje da današnje ženske nimajo otrok itd. Nikoli prav. Take razštelane da jih imajo je pa še hujše
Ene brez njih so bolj uravnovešene sory.
[/quote]

Heh, ni težko biti uravnovešen, če lahko spiš po 9 ur vsako noč in nimaš poleg sebe še ene 300 – 500€ stroškov z eno žabo.

Kakorkoli že, “ne imeti otrok” je odgovor ki vodi v smrt. Probleme se razreši, ne pa da odmreš. Oziroma, vsak po svoje, če hočeš raje odmreti, potem te itak ne bo v naslednji generaciji, pa se nam ni potrebno več s tabo ukvarjati.

Sam res si drvo. Če piše da se ji obrača želodec je to dovolj velik razlog za jemati resno. Verjetno je tudi s psihiatrom to bistveno bolj predelala kot z eno mono iz foruma in je njemu še bolj jasno.

Starši so strupeni, pa če vam je prav ali ne. V veliko, res veliko primerih, je boljše odrezat stike z njimi.
[/quote]

Se mi obrača želodec, ko se spomnim, da meni ata in mama nista kupila mobilnega telefona, ko sem bila v srednji šoli.
Saj ni važno, da jih takrat še ni bilo.
Se mi obrača želodec, ko se spomnim, da me je ata natepel, mama pa je gledala zraven.
Ja, dobila sem eno po riti, ker nisem nikomur povedala in sem šla ven in se vrnila ob treh zjutraj.
Razumeš?

Tale nasvet in avtorica tega nasveta sta za posrat. To je verjetno ena mračnjaška kuzla spisala.

Prvič, bolano je zahtevati, da mati pusti enoletnega otroka samega. Ja, in tako bolane so samo mračnjakinje.

Drugič, če si otrok take mračnjakinje se itak nikoli ne moreš zares pozdraviti, žal, ampak samo živiš z defekti, ki jih je taka mračnjakinja pustila in po možnosti lahko tudi zelo dobro ene zadeve razčistiš in tesnobe vedno bolj obvladaš, ampak, tako kot bivši kadilec ne sme več niti enega dima poskušati, imajo tudi ti ljudje neko trajno možgansko lastnost.

Tretjič, svet bi bil veliko lepši, če bi se starše odrezalo iz otrokovega življenja kmalu po 18 letu.
[/quote]

Kako bi pustila otroka samega?!
Otrok ima oceta, ki mu je enako stars kot mati!

Ta otrok potrebuje ob sebi mocno in zdravo mater, ne pa nekoga, ki se sam s seboj ni razcistil in bo naslednjih 20 let zdravil sebe na pkecih otroka in vseh okoli sebe, pa vorasanje, ce se bo pozdravil!
Zato pa imamo potem take starse, kot jih opisujes, mracnjaske in bolje, da izginjejo ob otrokovi polnoletnosti!

Kaj je s teboj narobe?
Bolje da se gre zdaj zdravit in se spravi k sebi, da bo naslednjih 18 let lahko temu otroku res nekaj dala, kot pa da s svojo zjebano psiho zjebe se otroka in moza!
A tebi se to zdi bolje?!

Hvala za razumevanje 🙂 jaz sem bila do otroka popolnoma fulncionalna (koncana univerzitetna izobrazbq, delala sem kot uciteljica in otroci so me ineli radi) ob porodu pa se je nekaj pretrgalo in zaceli so se vracati spomini in obcutki…

Kako bi pustila otroka samega?!
Otrok ima oceta, ki mu je enako stars kot mati!

Ta otrok potrebuje ob sebi mocno in zdravo mater, ne pa nekoga, ki se sam s seboj ni razcistil in bo naslednjih 20 let zdravil sebe na pkecih otroka in vseh okoli sebe, pa vorasanje, ce se bo pozdravil!
Zato pa imamo potem take starse, kot jih opisujes, mracnjaske in bolje, da izginjejo ob otrokovi polnoletnosti!

Kaj je s teboj narobe?
Bolje da se gre zdaj zdravit in se spravi k sebi, da bo naslednjih 18 let lahko temu otroku res nekaj dala, kot pa da s svojo zjebano psiho zjebe se otroka in moza!
A tebi se to zdi bolje?!
[/quote]

Glede na to, da hoče odrezati stike z materjo je verjetno že relativni zdrava. V zgornjih 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bi jaz rekel. Bolj bolani so recimo tisti, ki verjamejo, da bo enoletniku oče nadomestil mati. Marsikdo se takrat še doji, poleg tega se v vrtcu sprašuje kje je tvoja mami, pa kaj počne.

Mogoče tega ne veš, ker ali nisi imela otrok, ali pa nisi bila mentalno vključena v tisto dobo odraščanja le teh. Sumim, kakorkoli že, da so neki globlji razlogi za tvoje banalno nerazumevanje

To je normalno, saj otrok vnese v življenje bistveno več stresa kot pa fakultete in službe in v stresu in pod pritiski potem to pride ven. Marsikaj mogoče pride ven šele takrat, ko je tvoj otrok v obdobju, ki je tebe zaznamovalo in takrat, ko se v ljubezni do otrok nekaj odločiš se spomniš “hm, pri meni je bilo pa to tako”.

Sam, kakorkoli že, niti malo potrebe ni po tem, da bi se otrok mroal družiti s katerimkoli od starih staršev. Pomembno je, da se razume v svojem domačem okolju (s primarno družino), in pa da se razume z okolico (vrtec, mogoče mularija pri sosedih, pa tudi naključni odrasli kot recimo zaposleni v trgovini ipd). Je pa lepo meti stare starše, ki to otroka malo primejo in popazijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close