Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hčerka in puberteta

Hčerka in puberteta

14 letna hčera je v puberteti in ji težko slediva, zelo je nesramna in ven hodi brez dovoljenja ali domov iz šole sploh ne pride. Zaklenila sva ji vrata in je ostala čez noč pri punci s katero se ne sme druzit. Je starejsa, pije, kadi, pustila šolo, nikoli ne bo nič z nje. Ocene hčere do sedaj, 1, 3, 1, 1. Učit se noče, se pogovorimo in se ne drži ničesar. Starši te punce ji dajejo za jest, nosi njena premajhna oblačila in misli da je postala frajerka. Na Instagramu v spodnjem perilu, slike s sredinci, totalno neprimerno starosti in sva ji prijavila profil a ga ne izbrišejo. Mož se je pogovoril s starši te punce, nobenega efekta, sta oba čudna in vzameta vse eno uho not drugo ven in mu veš čas ponujala alkohol. Beseda doma ne zaleže in če sem iskrena, sem na koncu z živci, da ji vse zabrišem skozi vrata in se ji odpovem. Mož bi jo najrajš pretolkel in poslal v Veržej. Pred vsem tem, je še kakšen ukrep ki ste se ga posluževali?

pojdi na csd, povej kakšna je situacija in resno upam, da vama otroka, ki sta ga zafurala, čimprej odvzamejo. Resno sta povsem neprimerna starša.

Jaz pa iskreno, resno upam, da nimaš, nisi in nikoli ne boš imela otroka. Še za skrbnico živali si popolnoma neprimerna.

Držta se stran od uradnikov kot je csd, policija, šolska svetovalka, šolski psiholog itd. Otroka enostavno pusti, naj gre kam hoče, naj dela kar hoče, bo že naletela na mino in prijokala nazaj mamici.
Primer na kratko:Če bi tožarili tu okol kaj vse se dogaja in kakšni so otroci, na vasi ne bi bilo nobenega otroškega smeha.

Jaz pa iskreno, resno upam, da nimaš, nisi in nikoli ne boš imela otroka. Še za skrbnico živali si popolnoma neprimerna.
[/quote]

stara zblojenca sta 14 let staro punco čez noč zaklenila ven. Če se tebi zdi to dopustno, potem res ne vem, kaj se vam dogaja na Štajerskem. Za v popravni dom sta stara dva, punci se morda še da pomagat. Samo tale dva sigurno ne.

Zadnji čas je, da ji postavita meje. Doslej jih očitno nista.
Posedita jo za mizo, ji glejta naravnost v oči in ji povejta, pod kakšnimi pogoji se živi pri vas doma. Izmenjujta se oba, oče in mama, bodita jasna in odločna. Na to “srečanje” se pripravita. Nič je ne sprašujeta zakaj in kako. To pride na vrsto, če se pravil igre ne bo držala.

Težava je tudi v tem, da je hči lahko pri prijateljici.

Okol tega se ni za sekirat. Daj otroku dihat in delaj svoje. 14 letna že ima dost svoje pameti da ve kaj je zanjo prav, če ne pa naj živi drugje ali pošlji v zavod, da jo še do konca pokvarijo.

In kam naj bi po tvoje šla, če sta jo zaklenila ven? Spala na predpražniku kot premočen cucek?
Škoda, da si ni spomnila takrat prijave naredit proti vama.
Kar sejeta, to žanjeta.

Meje lahko postavi zrel in stabilen človek. To taledva kretena zgoraj sploh nista. Bulji se pa nekomu v oči med postavljanjem pogojev in ustrahovanjem. Res krasna vzgoja dveh debilov. Ubogi otrok. Pa ne rečem, da ni “problematična”, mi je pa iz prebranega povsem jasno, zakaj.

Meje lahko postavi zrel in stabilen človek. To taledva kretena zgoraj sploh nista. Bulji se pa nekomu v oči med postavljanjem pogojev in ustrahovanjem. Res krasna vzgoja dveh debilov. Ubogi otrok. Pa ne rečem, da ni “problematična”, mi je pa iz prebranega povsem jasno, zakaj.
[/quote]

in še nekaj;
– izmenjujeta naj se – v čem, v zastraševanju?
– brez zakaj in kako? torej “kazen z neba” brez vnaprejšnje razlage in predstavitve posledic?
saj ravno zaradi takega pristopa imajo problem. njuna sreča je, da ima dekle že 14 let in si bosta lahko zelo kmalu oprala roke in furala safr pred drugimi. nesreča dekleta je, da sta ji v teh 14 letih popolnoma zavozila življenje.
in preden se kdo skozla, sem mama, sem proti t.i. permisivni vzgoji, samo tole je pa višek.

[/quote]

Primerna ali neprimerna, ima popolnoma prav.
Starsa sta deklico zafurala!

Daj jo meni, da jo posvojim! Bo odrasla v super žensko!

bom napisal nekaj tema starsema v bran da ni vse tako enostavno in da nista starsa za vse kriva pri tej hcerki ker vem za podoben primer niso starsi krivi ce se njihova hcerka pri 13 letih po videzu razvije v zensko ki izgleda kot odrasla vem za trinajstletnico ki izgleda stara 20 let in po videzu prava sex bomba starsi niso bili slabi ampak je enostavno niso mogli obvladat in tudi punca ni sama kriva ce se moski slinijo okrog nje in se ponujajo ker pac po videzu izgleda precej starejsa in starsem ni pomagalo nic niti to da so jo zaklepali

Izmišljena tema. Starši podobnih otrok se bore malo zanimajo, kaj počnejo, kje so, s kom so, kaj delajo, so bolj kot ne ravnodušni, kot so vedno bili. Ali pa v obratno smer, da so bili tako restriktivni in diktatorski, pa je upor otrok zgolj zdrava reakcija na zgrešeno vzgojo, kjer sta zatajila starša.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Nimam pametnega nasveta upam samo da moja ne zabluzi tako. Ker vidim da ima podobne tendence. Zaenkrat se se da, ampak ti zabrusi ze pri 12-tih taksne da samo gledas. Ostala dva otroka en 18, drugi 16 sploh ne ves da obstajata. Jaz bom sla po nasvet do Juhanta mogoce izvem kaj pametnega dokler je se cas.

Pri nas smo imeli dve leti takšne probleme.Hčerka se je totalno podredila svoji sošolki, ki je doma niso hoteli oz.mogli ukrotiti.Hčerka ni ubogala, sovražna je bila do nas, ni upoštevala ure, nismo vedeli kje hodi…..ampak ji vseeno nismo vse pustili tako kot so njeni sošolki….u glavnem zaradi vsega živciranja je prišlo do razdora v naši družini, z možem sva se kregala, prvič sem tudi hčeri klouto primazala.Na pogovorih sem bila oz sva bili. v oš., csd.
Trajalo je dokler si hčerka ni sama gor prišla da ta punca ni ok. In nam je sama začela pripovedovati kaj dela….
Ko jo je čisto črtala iz svojega življenja in ko smo vsi doma bili spet srečni jo je pa ta sošolka začela zalezovati.Zasledovala je mojo hči, vsepovsod se je pojavila kjer je bila, opazovala….tako, da sva spet šli na posvet socialni delavki na csd.Vse ji je povedala in nama je predlagala, da bi dali prijavo na policijo, če se to ne bo končalo. Ampak nekako se je nehalo….Od kar se hči ni več družila z njo je bila spet tista ” stara” hči, z učenjem na srečo ni imela problemov.Njena bivša prijateljica pa si je že našla novo žrtev…

Kar poseješ,to žanješ!
Tako se vidi rezultat vzgoje od malega.Otroka je treba spoštovat,je svoja osebnost,ga poslušat,mu svetovat,si zanj vzet čas,četudi želi povedat kaksno čist brezvezno stvar,nema veze,komunikacija,draga mama,a pri vas je too late,vzgaja se od rojstva dalje,ne pri 14ih letih.
Vi bi se odrekli lastnemu itroku?Tako kažete samo svojo nesposobnost!Raje si vzemite en dan samo zanjo,pojdita nekam,kamor bi rada šla,se z njo pogovorite kot z človekom,na prijazen način,ne z dretjem in vsiljevanjem svoje volje.Poslušajte,postavite se v njeno kožo,dajte ji vedet,da jo podpirate,jo imate radi,povejte ji,da naj bo karkoli,ji boste na razpolago,očitno ima punca veliko stisko!!!Povejte ji,da si želite,da vam zaupa in da če ima težave,da se ne najde,ji boste pomagali,svetovali,jo podpirali!In tega se držite!Punca kliče na pomoč,ženska,vi jo pa še bolj spravljate v še večjo stisko!Zamislite se nad sabo,preden bo šlo tako daleč,da si bo hotela kaj narediti!Po toči zvoniti bo prepozno.Bodite ji prijateljica,zaupnica,ne ena napadalka,ki ji vbija v glavo da je ničvredna!
By the way,imam sama pubertetnico,ne govorim nekaj na pamet.Tudi ko je jezna,ji pomagam,da izrazi čustva,na primeren način.Kuhanje počaka,če me potrebuje,umazana posoda prav tako,posvetim se njej,ona je bistvo življenja.

Tako je pri nas, samo brez csdev. Isto isti ista stvar, samo da je naš 13 letnik. Ne zatajijo starši, uniči otroka družba nevzgojenih z alkoholom, seksom in drogami.

Sem bila taka najstnica, poleg tega me je puberteta usekala kot jedrska bomba, pa mojim starsem nikdar ni padlo na pamet, da bi mi zaklenili vrata ali da bi mi spakirali kufre in me vrgli ven!
Niso me razumeli, niso me sprejemali, s tem sem imela tezave, a so me imeli radi do neakoncnosti in nazaj in to je tisto, kar me je v puberteti resilo, da nisem naredila res kaksnih velikih neumnosti, ker sem vedela, da ju bom s tem zelo prizadela!

Pri tej mami je mene zmotilo to, da bi ona zdaj, ko otrok ni po njenih merilih, kar ven vrgla tega otroka! Vprasas se, le kako ga je do zdaj vzgajala in kaj mu je dala… Zalostno!

Imeli ste sreco!
Za vse ostale, ki imajo majhne otroke, naucite jih, da razmisljajo s svojo glavo, da sami precenijo, kaj je prav in kaj narobe in da se od malega ucijo na svojih lastnih napakah, kako resevati tezave, ko nekaj zahebes.

Ne mislim, da sta z mozem slaba starsa, ampak nekje vama je zmanjkalo, da hci ni imela svoje glave in samozavesti, pa je podlegla vplivu okolja.
Po moje je za puberteto najpomembnejse, da otrok zna razmisljati s svojo glavo in da ve, da ima v starsih vedno oporo in pomoc, ne pa kritiko in obsojanje!

Sem bila taka najstnica, poleg tega me je puberteta usekala kot jedrska bomba, pa mojim starsem nikdar ni padlo na pamet, da bi mi zaklenili vrata ali da bi mi spakirali kufre in me vrgli ven!
Niso me razumeli, niso me sprejemali, s tem sem imela tezave, a so me imeli radi do neakoncnosti in nazaj in to je tisto, kar me je v puberteti resilo, da nisem naredila res kaksnih velikih neumnosti, ker sem vedela, da ju bom s tem zelo prizadela!

Pri tej mami je mene zmotilo to, da bi ona zdaj, ko otrok ni po njenih merilih, kar ven vrgla tega otroka! Vprasas se, le kako ga je do zdaj vzgajala in kaj mu je dala… Zalostno!
[/quote]

Razumeš ti da se je otroku očitno speglalo? Zakaj se bi sekirali doma, kregali, na koncu bo družina propadla zaradi tega, vsak psihiater ti bo rekel pod prvo, da se je treba distancirat od problemov. V takem primeru svetujejo da se otroka pošlje stran, da se starši psihično opomorejo, kar je tudi prav.

Razumeš ti da se je otroku očitno speglalo? Zakaj se bi sekirali doma, kregali, na koncu bo družina propadla zaradi tega, vsak psihiater ti bo rekel pod prvo, da se je treba distancirat od problemov. V takem primeru svetujejo da se otroka pošlje stran, da se starši psihično opomorejo, kar je tudi prav.
[/quote]

A ti razumes, da se je tudi meni speglalo?
Jaz sem bila taka najstnica!
Ampak na sreco, moji starsi niso bilo kot ta mama in oce!

Jaz svojega otroka učim, kaj je pametno in kaj ne. Sedaj a me bo poslušal, in npr. nikoli ne kadil, ali pa bo verižni kadilec že pri 20… ne vem.
Itak pride najstništvo, in vse kar glupi starci govorijo je narobe. Včasih je treba tudi kaj napačnega sprobat, da vidiš sam, zakaj je to narobe.

Ampak nekaj mu definitivno bom dopovedal, to je da ga imam rad ne glede na vse, pa da je vedno dobrodošel doma. Ne pa da ga pričakajo zaklenjena vrata.

Lahko da starša niti nista tako zelo kriva. Če otrok zaide v napačno družbo (ker je zelo hitro) bo še tako dobra vzgoja zatajila. Verjamem da iz obupa lahko hitro kaj narediš, na kar nisi ponosen in ima še bolj kontra učinek. Nasvete je treba še pred puberteto dat, pa mogoče se jih kaj prime. Potem se pa samo počaka, da dozorijo.

Pustita jo, naj dela kar hoče. Nad mojim bratom sta starša pri 15 dvignila roke. Danes je star 19, brez šole, zapit, seli se od frenda do frenda, občasno bojda spi na ulici in domov nima vstopa. Prosi vsak dan če se lahko vrne domov, mama je zamenjala številko, oče ima pripravljeno železno palico da ga stovče če se približa. Življenska lekcija! ! !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close