Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri pomivalni stroj priporočate

Kateri pomivalni stroj priporočate

Grozi mi da bo treba menjat pomivalca. Tastar Gorenje ne greje vode, čakam serviserja že en teden, danes sva govorila in najbrž bom čakala še en teden. Pravi da se ga morda ne splača popravljat ampak vseeno hočem da ga pride pogledat. Med čakanjem pa bi se razgledala, gledam polvgradne neke srednje cene, pa nastavljivo košaro bi imela. Pa da ni preglasen, prepočasen in da ne špara preveč vodo.

miele.

Mi imamo čisto novega Boscha. Zaenkrat zelo zadovoljni.

Koliko časa ga pa že imate? A potem so pomivalci od Boscha v redu, ker slišim nek jamr o Boschu na splošno?

Ko imaš enkrat Miele, je vedno Miele…

Ko imaš enkrat Miele, je vedno Miele…
[/quote]

Ampak a niso bolj dragi? Jaz iščem srednji cenovni razred.

Koliko časa ga pa že imate? A potem so pomivalci od Boscha v redu, ker slišim nek jamr o Boschu na splošno?
[/quote]

S samo izkušnjo pomivanja zelo zadovoljna. Tudi notri se mi zdi kvaliteten, Miele pa seveda ni. Dokupili smo garancijo za pet let. Bosch zna delati zelo dobre aparate in tudi slabe. Kaj bo s tem, težko rečem. Držimo pesti. Najbolj sem zadovoljna z njihovim sušilcem. Pralni stroj – katastrofa.

Ampak a niso bolj dragi? Jaz iščem srednji cenovni razred.
[/quote]

Ko se naveličaš vsakih par let menjati pomivalni stroj, zadnji mi je crknil po cca 2 letih, zraven uničil še stranice omarice kuhinje, ker je para med pranjem uhajala iz njega, greš na Miele. In imaš končno nekaj kar nisi preplačal, oziroma plačal samo imena. Potem se pa smejiš, ko gledaš tv reklame in konkurenca reklamira kot revolucionarno novost nekaj kar ima tvoj pomivalni stroj že 10 let :). Je dražji, ampak si to ceno tudi zasluži.

Ko se naveličaš vsakih par let menjati pomivalni stroj, zadnji mi je crknil po cca 2 letih, zraven uničil še stranice omarice kuhinje, ker je para med pranjem uhajala iz njega, greš na Miele. In imaš končno nekaj kar nisi preplačal, oziroma plačal samo imena. Potem se pa smejiš, ko gledaš tv reklame in konkurenca reklamira kot revolucionarno novost nekaj kar ima tvoj pomivalni stroj že 10 let :). Je dražji, ampak si to ceno tudi zasluži.
[/quote]

Sori. Ne vem, kakšen klump si kupovala, ampak pet let mora zdržati vsak stroj, če je v garanciji. Načeloma pa crkujejo po 7. Tako je čisto vseeno, ali menjaš aparate ali pa imaš ves čas enega. Pomijejo pa enako. Za ta denar lahko trikrat brcneš mimo.

S samo izkušnjo pomivanja zelo zadovoljna. Tudi notri se mi zdi kvaliteten, Miele pa seveda ni. Dokupili smo garancijo za pet let. Bosch zna delati zelo dobre aparate in tudi slabe. Kaj bo s tem, težko rečem. Držimo pesti. Najbolj sem zadovoljna z njihovim sušilcem. Pralni stroj – katastrofa.
[/quote]

Koliko Miele-jevih aparatov si pa že kupila in uporabljala da tako suvereno trdiš da njihovi aparati niso kvalitetni?

[/quote]

Katero znamko pomivalca pa ste to imeli?

Prvič berem, da bi stroj med pomivanjem spuščal paro v okolico.

Sori. Ne vem, kakšen klump si kupovala, ampak pet let mora zdržati vsak stroj, če je v garanciji. Načeloma pa crkujejo po 7. Tako je čisto vseeno, ali menjaš aparate ali pa imaš ves čas enega. Pomijejo pa enako. Za ta denar lahko trikrat brcneš mimo.
[/quote]

Niti slučajno ni bil klump, pač je crknil. In niti slučajno ne operejo vsi enako. Če ne poznaš, oziroma ne opaziš razlike, je to tvoj problem. Jaz pri svojem Miele-ju jo še kako.

Katero znamko pomivalca pa ste to imeli?

Prvič berem, da bi stroj med pomivanjem spuščal paro v okolico.
[/quote]

Whirlpool pomivalni stroj je bil. Pa ni bil dosti cenejši od Miele-jevega, da ne bo spet kdo pisal kakšen klump je bil. Samo enkrat imaš dovolj in hočeš za svoj denar tudi kvaliteto enakovredno ceni.

In zelo zadovoljna. Zelo tih, tudi pralni stroj in susilca od njih. Vsi zelo tihi, tudi pri obratih 1600. Je drazje ampak se splaca, delajo dolgo in kvalitetno. Moja prijateljica ima pralni stroj, ki dela ze 20 let.

Končno nekdo, ki ve o čem govori oziroma piše. Vsi ti trije njihovi stroji so super. Jih imam tudi sama. Ne vem kako lahko ljudje pljuvajo po nečem, česar v reali sploh preizkusili niso. Samo zato, ker je to Miele. Saj jih nihče ne sili da imajo aparate te znamke. Mi, ki smo z njimi zadovoljni, samo izražamo svoje mnenje in zadovoljstvo.

Predvsem bi gledala, da ima tudi funkcijo “turbo pranja” to so kot neke dodatne šobe oziroma tudi vetrnice, ker to pusti res popolnoma čisto posodo in tudi pomivalni stroj je vedno čist in nima tistega vonja, kar pri določenih se je to na žalost dogajalo. Poglej, da ima tudi kak kratek program pranja.

Vsak bo svojega konja hvalil, vendar sama sem imela nekaj takih kiksov, pri nakupu gos. aparatov in to visokega cenovnega razreda, tako da ni zagotovilo, če ga boš drago plačala bo tudi super. Vem pa zagotovo, od vseh pomivalcev, kar sem jih kdaj uporabljala, da me nikdar in nikoli ni razočaral SMEG. Ni poceni, vendar je vreden svojega denarja.

Mi imamo 10.leto boscha. Ne najcenejšega, ampak vreden denarja. Do miele se takrat nisva mogla stegnit.

Še to vprašam, kakšne imate izkušnje s podporo, se pravi servisom za npr Bosch, Beko, Candy? Se tudi toliko čaka kot pri Gorenju(14 dni ?!)? Od Boscha imam pa npr pralni stroj, tudi star, in mi pridejo jutri popravit, klicala sem jih danes, je počila guma pri vratih. Ja, je bil dolgo mir, zdaj se mi pa reči kvarijo ena za drugo.

A je to morda ‘intenzivni program’, ali se prav tako reče, turbo pranje?

A je to morda ‘intenzivni program’, ali se prav tako reče, turbo pranje?
[/quote]
Nekateri imajo označeno turbo zone, turbo celan,…..stvar kako je vsako podjetje oglašuje. Ti prilepim posnetek, da vidiš o čem je govora od različnih teh pomivalcev

https://www.youtube.com/watch?v=wQHPGLnyzNE

https://www.youtube.com/watch?v=xgXtIwi09EE

Nekateri imajo označeno turbo zone, turbo celan,…..stvar kako je vsako podjetje oglašuje. Ti prilepim posnetek, da vidiš o čem je govora od različnih teh pomivalcev

https://www.youtube.com/watch?v=wQHPGLnyzNE

https://www.youtube.com/watch?v=xgXtIwi09EE
[/quote]

Najlepša hvala, bom pobrskala. Tega sicer pri teh ki jih gledam nisem videla, so pa predstavitve na spletu nenavadno skope. Bom še na youtubu pogledala.

Koliko Miele-jevih aparatov si pa že kupila in uporabljala da tako suvereno trdiš da njihovi aparati niso kvalitetni?
[/quote]

Prosim, citiraj me, kje sem napisala, da so nekvalitetni. A ste vsi tukaj nepismeni?

V bistvu je meni najpomembneje pri pomivalcu, da mi posodo ‘prekuha’, pa da so košare nastavljive da gre lahko tudi kak res velik lonec noter (v takih kuham juhe, minešte in čorbe za v skrinjo), te zdaj perem na roke, ampak nimam ‘higieničnega občutka. Gledam tega, kaj mislite?

https://www.mimovrste.com/vgradni-pomivalni-stroji/bosch-vgradni-pomivalni-stroj-smi46is00e

Glede na to, da imaš nekaj dni časa za odločitve, pojdi v kakšno tehnično trgovino ali dve ter si poglej, kaj dejansko obstaja ter kaj te pritegne pri posameznih modelih.
V živo primerjati posamezne stroje je lahko bistveno pri odločitvi, kaj izbrati.

Pa glede na to, da očitno izbiraš vgradni model, preveri, ali so morebiti kakšne omejitve glede na predvideno mesto v kuhinji in obstoječo stranico vrat.

Whirlpool pomivalni stroj je bil. Pa ni bil dosti cenejši od Miele-jevega, da ne bo spet kdo pisal kakšen klump je bil. Samo enkrat imaš dovolj in hočeš za svoj denar tudi kvaliteto enakovredno ceni.
[/quote]

Miele strojev ne poznam (razen po imenu in tem, da sodijo v višji cenovni razred), zato jih ne bom komentirala.

Dejstvo pa je, da tudi drugi proizvajalci delajo stroje, ki dobro in brez okvar delajo dolga leta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close