Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri pomivalni stroj priporočate

Kateri pomivalni stroj priporočate

Glede na to, da imaš nekaj dni časa za odločitve, pojdi v kakšno tehnično trgovino ali dve ter si poglej, kaj dejansko obstaja ter kaj te pritegne pri posameznih modelih.
V živo primerjati posamezne stroje je lahko bistveno pri odločitvi, kaj izbrati.

Pa glede na to, da očitno izbiraš vgradni model, preveri, ali so morebiti kakšne omejitve glede na predvideno mesto v kuhinji in obstoječo stranico vrat.
[/quote]

Saj bi šla, pa je avto tudi pokvarjen in bom brez še do ponedeljka. Saj pravim, ko se reči začnejo kvarit ne znajo nehat, gre kot domine (

Ja gre pa za vgradni model, bom jutri majstra od Boscha pobarala ko pride popravit pralca.

AEG

smeg. če se da tam iz vrha ponudbe. Niso najcenejši so pa odlični strojčki. Sva gledala s kolegom ki ima milkota kako najina dva odpirata vrata…je dol padu ko je vidu kako mam to urejeno pri smegu. Maš potem tudi planetarni sistem vrtena orbitale (60cm), swingwash (45 cm, maš propeler na propelerju)..

mam 45cm stroj je zakon!

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Jaz sem izbrala model, ki ima pladenj za pribor na vrhu, da ni koš spodaj napoti. Ampak če so lonci res veliki, je potem verjetno najbolje, da daš srednjo košaro kar ven.

V tem stilu:

https://www.bosch-home.com/si/seznam-produktov/pomivanje/vgradni-pomivalni-stroji/vgradni-pomivalni-stroji-60-cm/SMV46MX03E?breadcrumb=bidishwasherswith60cmwidth

Jaz sem izbrala model, ki ima pladenj za pribor na vrhu, da ni koš spodaj napoti. Ampak če so lonci res veliki, je potem verjetno najbolje, da daš srednjo košaro kar ven.

V tem stilu:

https://www.bosch-home.com/si/seznam-produktov/pomivanje/vgradni-pomivalni-stroji/vgradni-pomivalni-stroji-60-cm/SMV46MX03E?breadcrumb=bidishwasherswith60cmwidth
[/quote]

A ni to glih ta ki ga gledam, ali pa zelo podoben?

Ja glede košar imaš prav, se bo pač manj posode hkrati pralo. Itak imam tendenco stroj preveč nabunkat, to se moram odvadit 🙂

A ni to glih ta ki ga gledam, ali pa zelo podoben?

Ja glede košar imaš prav, se bo pač manj posode hkrati pralo. Itak imam tendenco stroj preveč nabunkat, to se moram odvadit 🙂
[/quote]

Nimajo vsi Boschi dodatne košare za pribor, čeprav vsi na videz izgledajo enako. Moraš prav gledat sliko odprtega stroja, kjer se vidi.

Nimajo vsi Boschi dodatne košare za pribor, čeprav vsi na videz izgledajo enako. Moraš prav gledat sliko odprtega stroja, kjer se vidi.
[/quote]

Ja sem šla pogledat, ni isti. Tisti ki ga gledam nima tiste zgornje košare za pribor. Sicer ne vem če to res rabim, nekako pomembneje mi je da je ostala notranjost stroja čimbolj fleksibilna. Bo za premislit in it pogledat v živo, samo da si izbor malo zožim, da ne bom kar tavala v tri krasne 🙂

Ja sem šla pogledat, ni isti. Tisti ki ga gledam nima tiste zgornje košare za pribor. Sicer ne vem če to res rabim, nekako pomembneje mi je da je ostala notranjost stroja čimbolj fleksibilna. Bo za premislit in it pogledat v živo, samo da si izbor malo zožim, da ne bom kar tavala v tri krasne 🙂
[/quote]

Košare so nastavljive po višini. To nič ne ovira. Prednost je, da lahko spodaj daš več krožnikov in posode, ker pribor ne moti. Meni je super. V bistvu najboljša funkcija stroja. To me je prepričalo. Drugače so si res vsi zelo podobni.

Košare so nastavljive po višini. To nič ne ovira. Prednost je, da lahko spodaj daš več krožnikov in posode, ker pribor ne moti. Meni je super. V bistvu najboljša funkcija stroja. To me je prepričalo. Drugače so si res vsi zelo podobni.
[/quote]

Najbolje da grem pogledat v živo ko dobim avto od mehankarja, se bom najlažje odločila ko nazorno vidim kako zadeva funkcionira. Najlepša ti hvala za nasvete.

Candya imam. Ni bil drag. Že enajsto leto mi pomiva odlično in brez okvare.

Mi imamo voxa, polno vgradni pomivalc kupljen v akciji za 149€. 4 leta pere 3 runde dnevno brez pripomb.

Obvezno 3ja košara za pribor. Zložljiva spodnja košara ter kratko pomivanje 40 min do 1h, košara nastavljiva po višini in da se odpre po koncu pomivanja.

To misliš predal za pribor? Oni izgleda pravijo tisti tretji košari predal, ker vidim da tam kjer piše košara je to običajna košara za pribor in ne tretja košara. Mora pisat v opisu predal. Če še koga zanima.

Skrbi me ker so ti stroji s tretjim predalom kar dražji od tistih brez. Kot sem že omenila imam trenutno precej velikih stroškov. Sicer morda le ne bo treba nekaj kupit ravno zdaj na horuk, morda se bo dalo star stroj popravit po razumni ceni. Da bi še nekaj časa delal da uredim druge stvari, potem se pa v miru odločim za novega. Po drugi strani sem se pa kar malo napalila za nov stroj.

To misliš predal za pribor? Oni izgleda pravijo tisti tretji košari predal, ker vidim da tam kjer piše košara je to običajna košara za pribor in ne tretja košara. Mora pisat v opisu predal. Če še koga zanima.

Skrbi me ker so ti stroji s tretjim predalom kar dražji od tistih brez. Kot sem že omenila imam trenutno precej velikih stroškov. Sicer morda le ne bo treba nekaj kupit ravno zdaj na horuk, morda se bo dalo star stroj popravit po razumni ceni. Da bi še nekaj časa delal da uredim druge stvari, potem se pa v miru odločim za novega. Po drugi strani sem se pa kar malo napalila za nov stroj.
[/quote]

Košara, tretji predal – ista stvar. Čudi me, da bi bili dražji, ker je bil naš stroj 530 evrov, ti pa si dala link brez za 550, se mi zdi.

Košara, tretji predal – ista stvar. Čudi me, da bi bili dražji, ker je bil naš stroj 530 evrov, ti pa si dala link brez za 550, se mi zdi.
[/quote]

Nisem še vseh pregledala, preletela sem tiste ki so na zalogi. Tako na prvi uč so se mi zdeli tisti s predali dražji, se pravi tisti ki sem jih našla. A je bil vaš v kakšnem znižanju? Ker zdajle na mimovrste ni 530€, je dražji. Res pa nisem še uspela vsega pregledat še po drugih trgovinah.

Nisem še vseh pregledala, preletela sem tiste ki so na zalogi. Tako na prvi uč so se mi zdeli tisti s predali dražji, se pravi tisti ki sem jih našla. A je bil vaš v kakšnem znižanju? Ker zdajle na mimovrste ni 530€, je dražji. Res pa nisem še uspela vsega pregledat še po drugih trgovinah.
[/quote]

Tudi moj glas gre 3. košari.
Zelo uporabna rešitev.

Najdi čim prej nek prevoz in pojdi pogledat stroje v živo, je čisto drugače, kot se odločati po slikah na spletu.

Vidiš, otipaš, primerjaš, vprašaš Prodajalca (namerno pisano z veliko, torej takšnega, ki zna podati uporabne informacije).

[/quote]

Ja, 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je bil znižan. Če vzameš preko electronic4you, imajo praktično vse cene bistveno nižje od naših trgovin – tam je bila to redna cena. Pošteno preveri cene, ker so ogromne razlike. Najprej izberi stroj, potem pa v lov na najnižjo ceno. Načeloma je pri nas vse prenapihnjeno, zato ne kupuj po polni ceni.

Definitivno BOSCH.
Tretji predal – ga imam pa sem ga vrgla ven. Mi je bolj komot s košarico za pribor.
Nastavljeno imam kar v tamalem koritu in ga zvečer samo prestavim v pomivalca.

Ja, 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je bil znižan. Če vzameš preko electronic4you, imajo praktično vse cene bistveno nižje od naših trgovin – tam je bila to redna cena. Pošteno preveri cene, ker so ogromne razlike. Najprej izberi stroj, potem pa v lov na najnižjo ceno. Načeloma je pri nas vse prenapihnjeno, zato ne kupuj po polni ceni.
[/quote]

Ok, hvala. Sicer je faktor še ali mi ga bo kdo pripravljen pripeljat, spravit v prvi štuk, montirat in odpeljat starega.

Ok, hvala. Sicer je faktor še ali mi ga bo kdo pripravljen pripeljat, spravit v prvi štuk, montirat in odpeljat starega.
[/quote]

Ja, to je pa čedalje pogosteje dodatno plačljivo.

Ko se naveličaš vsakih par let menjati pomivalni stroj, zadnji mi je crknil po cca 2 letih, zraven uničil še stranice omarice kuhinje, ker je para med pranjem uhajala iz njega, greš na Miele. In imaš končno nekaj kar nisi preplačal, oziroma plačal samo imena. Potem se pa smejiš, ko gledaš tv reklame in konkurenca reklamira kot revolucionarno novost nekaj kar ima tvoj pomivalni stroj že 10 let :). Je dražji, ampak si to ceno tudi zasluži.
[/quote]
14 let je Elektrolux delal brezhibno potem je crknila pumpa pa tudi grelec ni zadnjih nekaj dni deloval tako kot treba, popravilo se ni splačalo, kupil Gorenje v akciji 300€ in zaenkrat dela odlično.
Miele na žalost 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plačaš znamko ostalo je stroj, glede na to, da je 5x dražji od običajnih pomivalcev je absolutno predrag, kaj ima več od ostalih je pa brez veze, stroj rabim, da mi pomije posodo brez nekih programov, ki jih niti ne rabim, zvečer ga vklopim zjutraj poberem iz njega oprano in to je to.

Ja, to je pa čedalje pogosteje dodatno plačljivo.
[/quote]
Ja klinc, sama ne morem, tako da moram v vsakem primeru nekoga plačat da to naredi. Je pa ravno tale servis od Boscha kandidat, vse naredijo kot se dogovoriš, pa prodajajo tudi aparate. Pa še nekaj mi je mojster razjasnil, vgradni so vsi brez fronte, torej moram gledati prostostoječega ki ga potem montirajo brez pokrova.

PRI BELI TEHNIK JE VSE ODVISNO OD CENE – VIŠJA CENA, BOLJŠE JE. kAR ZA PRECEJ DRUGIH STVARI NE VELJA, TUKAJ VELJA KOT PRIBITO. MIELE JE SUPER DUPER DRAG. BOSCH JE ŽE SPREJEMLJIVA CENA IN IZREDNO DOBER. MI SMO IMELI V PRETEKLOSTI GORENJE, SEDAJ BOSCH.

Ja klinc, sama ne morem, tako da moram v vsakem primeru nekoga plačat da to naredi. Je pa ravno tale servis od Boscha kandidat, vse naredijo kot se dogovoriš, pa prodajajo tudi aparate. Pa še nekaj mi je mojster razjasnil, vgradni so vsi brez fronte, torej moram gledati prostostoječega ki ga potem montirajo brez pokrova.
[/quote]

Saj lahko storitev montaže kupiš posebej, ne v sklopu nabave. Bo enako stalo. Okoli 45 evrov.

Saj lahko storitev montaže kupiš posebej, ne v sklopu nabave. Bo enako stalo. Okoli 45 evrov.
[/quote]

Ja, zdaj najprej naredit ožji izbor, potem na lauf za jih pogledat v živo, potem pa na telefon in/ali mail za zbrati ponudbe. Bom se čez vikend posvetila ožjemu izboru, morda bo do takrat tudi že jasno kaj je s starim, potem pa ko dobim avto, na lauf.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close