Kakšno vreme imate (ste imeli)?
Enako v ZG (in predvidevam da tja do Krške kotline).
[/quote]
Preden se je popoldan vlilo kot neumno v krški in sevniški kotlini, da ko si se peljal, dejansko nisi videl koliko vode je na cesti in avtomobila pred sabo na več kot dvajset metrov, sta se bližali dve celici, ena ogromna iz hrvaške s rediščem okoli ZG in ena, ki se je razvila nad nm v obliki hude nevihte in se širila , obe sta šla v smeri krške kotline. Zakaj sem to podrobno spremljal, ni pomembno, sem pa. Domov sem se peljal z otrokoma v najhujšem nalivu.
Tako da balkanac, spet si moral nekaj napisat, samo da klamfaš.😁
Od pol šeste do pol sedme zvečer na dolenki, cesta zabasana. Utrgal oblak, vode na cesti, vozili komaj z vsemi smerniki prižganimi, v delni zapori ceste Darsa, ko zaplava vzporedno vozeči tovornjak v mojo smer, ki ga profi voznik zna ujeti in vrniti v prave kolesnice, ker se zaradi zapore na cesti nimam kam umakniti…
Vse se zgodi v trenutku, od naliva, stanja na cesti… Vidijo se le rdeče luči in utrioajoči smerniki, ter včasih cesta…
Le hladna kri reši situacijo in mogoče kanček sreče, angel varuh.
A daj ne dramatiziraj bedak.😁 Ta “oblak se je odtrgal” na zelo širokem območju dolenjske in posavja in to večkrat včeraj😁. Pač prilagodiš vožnjo na tist varen minimum, če se že znajdeš na cesti. Na regionalni cesti sem videl, da so nekateri raje počakali ob cesti, da mine, ker vidljivost je bila res katasrofalna.
Forum je zaprt za komentiranje.