Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali lahko zavrnem vpogled zdravnika medicine dela v svoj zdravstveni karton?

Ali lahko zavrnem vpogled zdravnika medicine dela v svoj zdravstveni karton?

Ali kdo ve, kako je z zakoni na tem področju?
Hvala!

lahko, samo vprašanje če boš opravilo pregled…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ok, ali je potem možno, da osebnega zdravnika prosim, da se določeno zadevo umakne iz kartoteke? Nekatere stvari (se iz otrostva) pa so le moja osebna stvar in se zdravnika medicine dela ne tičejo.

Kaj je pa tam kaj takega?
Ste kadili srobot in pili viski?

Govoriš v sifrah in težko ti ja karkoli svetovat. Kaj je tako hudega, da če bi to videl, bi ti ne opravila zdravniškega?
Strah pred čem te muči?

Saj ni treba dostavit kartona. Nam so v sluzbi to rekli in od takrat jih nihce vec ne posilja. Naj sami ugotovijo, ce je z delavcem kaj narobe ne da se slepajo na stare podatke iz kartona.

tu se vidi na kakšnem podn nivoju je vaša firma

Mene so tudi sprasevali po kartonu, pa ga osebna zdravnica ni hotela dati. Potem so nehali s tem. Najbrž po zakonu torej ni treba.

Nic se ti ne boj za naso firmo. Raje poskrbi za svoje zdravje, si se zmeraj oversized?

njim pa ni treba opraviti pregleda, če ni kartona

Zaradi GDPR moraš ti dati dovoljenje in če ga ne daš, osebni zdravnik ne sme poslati kartona nikamor.
Medicino dela itak plačujejo delodajalci in dela v njihovo korist, ne v korist delavcev oz. v korist resnice in pravice.

njim pa ni treba opraviti pregleda, če ni kartona
[/quote]

Seveda ga lahko. In tudi ga. Kaj sikas ce nimas pojma, Mavro.

Jaz nisem še nikoli prinesla svojega kartona na medicino dela. Pa so mi še vsakič opravili pregled.

v korist delodajalca ni ravno, da delavec dobi epileptični napad in zaradi padca z višine umre ali s kombijem koga ubije, ker ni hotel prinesti kartona in je skrival bolezen

Ni treba. Pri nas je bilo tako, da so ga nekateri zagotovili, drugi pa ne. In zanimivo, da so vpogled zavrnili tisti, ki imajo zdravnike v ozjem sorodstvu.

Seveda ga nisi, ker ga tebi nihče ne bo dal, pa če se na glavo postaviš.

Ali obstaja kak zakon, ki pravi, da pacient ni dolzan dostaviti kartona medicini dela? Ima kdo povezavo do zakona oz je kdo zaposlen v zdravstvu ali pravu in lahko to potrdi? To, da nekateri niste nesli kartona se tam ne morem sklicevati, zal.

O čem govoriš, saj ga nihče ne nese oz. dostavi sam, ker ti ga ne izročijo.

pametno,
ne delaj se neumne no

Včasih so ga pacienti sami nosili sem in tja, danes pa se to ne prakticira več. Medicina dela prosi tvojega zdravnika za karton in on ga pošlje njim. Ti ga ne dobiš v roke. Tudi ven iz kartona ne bodo nič metali zato, ker tebi ni všeč, da je tam. Vprašaj svojega zdravnika, če lahko zavrneš vpogled drugega zdravnika v tvoj karton. On bo pa ja vedel. Ampak v tem primeru se boš mogoče obrisala pod nosom in ne boš naredila pregleda. Tam, kjer ga opravljamo za našo firmo, bi te brez kartona lepo odslovili. In to zato, ker se lahko zgodi to, kar nekdo gor opisuje. Pacient ima recimo epilepsijo, on to skriva, na pregledu za delo pa itak tega ne morejo ugotoviti. Se zgodi nesreča na delu zaradi napada…… Kdo bo odgovarjal? In kaj je takega, kar ne bi smel noben zdravnik videt?

V takem primeru pr nas zdravnik na mnenje napise svojo opombo da je njegovo mnenje podano brez vpogleda v pacientov zdravniski karton.

in kaj je neumnega v navajanju dejstev?

Iz Medicine dela nič sami ne iščejo okoli. Ti naj bi svojemu osebnemu zdravniku naročil, da pošlje karton na medicino dela. In če tega ne naradiš, osebni zdravnik kartona ne pošilja nikamor. A misliš, da sestra iz Medicine dela klicari po celi Sloveniji in išče kartone ljudi, ki naj bi prišli k njim na pregled? Seveda ne. Boli jo k.., če ima tvoj karton ali ne. Isto zdravnika.

Nekam mi gre sistem. Kaj ima veze tvoje otroštvo, Če je zdravniški za obdobje pet let? Joj, dajte ta direktni sistem že zrihtat no, kjer je zakonodaja vsaj za 3 let nazaj včasih. Al pa skoz.
Verjetno dobro slišim sedaj, še tisti kar ne rabim, a naj pol otroške stvari prinašam, če so me skozi bolela ušesa n sedaj preveč slišim? 🤣 Dajte težiti no, pa kup vprašanj na to temo. Dajte razjasniti, da ne bodo ljudje travmirali zaradi vas. Jao no.

V ostalem se osebni zdravnik odloči, kaj da v vpogled. Načeloma pa, Če je za 5 let, pol ni za cel lajf? Včasih dobiš butasto vprašanja za vprašanja kje drugje, pa je vseeno, če bi bil kdo tiho. Pa to temu odgovarjaš.

Tudi mene zanima ta odgovor! Ampak osebna zdravnica nič ne ve!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close