rešilec mi je odrgnil avto, kaj naredit
Meni pa policaji pred parimi leti ograjo na dvorišču, pa se jim ni mudilo, le havdrek je bil.😁 Se ni splačalo kaj od njih zahtevat, bi bilo prezakomplicirano. V prometu pa ni problem, rešilca imajo zavarovanega, bolje da ti ga tak rukne, kot neka driska z zasebnim avtomobilom. Tako da kar pojdi lepo na reševalno postajo ali kdo že ima tega rešilca in boš rešila v trenutku vse.
Umaknit se moraš, to je dejstvo, ampak karambol jim pa enako ni dovoljen in nosi krivdo, to je tako tako, veš?
[/quote]
Moj je reševalec, vozilu na nujni vožnji se MORAŠ umakniti, da lahko varno gre mimo. Izgovori ni bilo časa, placa….ne vzdržijo. Vozilo na nujni vožnji ima absolutno prednost tudi pri rdeči v semaforju, tako da, avtorica ti le pokliči policijo, reševalci so jo že.
Moj je reševalec, vozilu na nujni vožnji se MORAŠ umakniti, da lahko varno gre mimo. Izgovori ni bilo časa, placa….ne vzdržijo. Vozilo na nujni vožnji ima absolutno prednost tudi pri rdeči v semaforju, tako da, avtorica ti le pokliči policijo, reševalci so jo že.
[/quote]
Člen zakona, da ni odgovoren prilepi, pa se lahko pogovarjamo, po čoknjeno in zariukano monovsko pač ne bo šlo in v reali ne vzdrži.
Tudi na nujni vožnji je polno odgovoren in v primeru povzročitve prometne nesreče nosi vso odgovornost in zavarovalnica krije škodo.
[/quote]
To pa nikakor ni res.
ZVCP-1-UPB5:
Voznikom vozil s prednostjo, vozil za spremstvo in vozil v spremstvu ni treba upoštevati prometnih pravil in prometne signalizacije, vendar morajo voziti na tak način in s takšno hitrostjo, da ves čas obvladujejo vozilo in da ne ogrožajo drugih udeležencev cestnega prometa ali njihovega premoženja.
To pa nikakor ni res.
ZVCP-1-UPB5:
Voznikom vozil s prednostjo, vozil za spremstvo in vozil v spremstvu ni treba upoštevati prometnih pravil in prometne signalizacije, vendar morajo voziti na tak način in s takšno hitrostjo, da ves čas obvladujejo vozilo in da ne ogrožajo drugih udeležencev cestnega prometa ali njihovega premoženja.
[/quote]Škoda da pišeš, misliš, da je ta ničvredna drhal tu bila kdaj bralno sposobna in sploh o čem kaj vedela?😅
[/quote]
Zakaj si izmišljaš? Preberi si zakon in se ne blamiraj.
Kje delaš na 2. januarja?
[/quote]
Zdravstveni domovi, bolnice, kar vključuje zdravnike, sestre, čistilke, kuharje……, bencinske črpalke, bari, gostilne, policija, gasilci, skratka, našlo se bi marsikaj. Niso vsi v pisarnici od ponedeljka do petka, kjer samo kofetkajo, ali pa doma na socialki.
Nujna vožnja gor ali dol, avta nisi poškodovala sama, zato kar lepo prijavi. Sodelavka pa naj zapre kljun, ali pa naj ne bo *****, pa naj ti sama ponudi plačilo popravila.
[/quote]
Moj je pa policist in pravi, da to kar blebetaš, ni res.
ok, zakon je zakon ampak vseeno je malo čudno da je z nepazljivo in neprilagojeno vožnjo olupil samo en avto, ki verjetno ni bil edini takrat na isti cesti?
Kje piše, da je bil režilec na nujni vožnji?
Za zgornjega:
Ugotavljanje dejanskega stanja prepusti policistom, ker dvomim , da se je voznik reševalnega vozila namerno podrsal ob bok avtorice. Je pa definitivno stvar že na policiji, tako da avtorici svetujem, da prijavi in vidi kako in kaj.
[/quote]
Še enkrat lepo pčočasi, ne z zabitoostjo, ampak tisto prilepi kar v zakonodaji drži, ne? Ta primer je pa poznan, bil v vseh medijih, ja šlo je ja nujno vožnjo, motorist pa pridivjal verjetno čez sto na uro.
Zdravstveni domovi, bolnice, kar vključuje zdravnike, sestre, čistilke, kuharje……, bencinske črpalke, bari, gostilne, policija, gasilci, skratka, našlo se bi marsikaj. Niso vsi v pisarnici od ponedeljka do petka, kjer samo kofetkajo, ali pa doma na socialki.
Nujna vožnja gor ali dol, avta nisi poškodovala sama, zato kar lepo prijavi. Sodelavka pa naj zapre kljun, ali pa naj ne bo *****, pa naj ti sama ponudi plačilo popravila.
[/quote]
Zanima me, ker bi rada skombinirala njegov jutranji odhod v službo danes in nujno vožnjo rešilca. Ne, nismo vsi na socialki, pa tudi brez možganov nismo. In da, eni danes delamo.
Še enkrat lepo pčočasi, ne z zabitoostjo, ampak tisto prilepi kar v zakonodaji drži, ne? Ta primer je pa poznan, bil v vseh medijih, ja šlo je ja nujno vožnjo, motorist pa pridivjal verjetno čez sto na uro.
[/quote]
Dobro preberi vihartni:https://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/foto-resilec-je-barbari-24-mihi-29-zaprl-pot
Lahko, zakaj ne. Sem pred leti v živo videl, kako je plug nič meni nič tebi odnesl samno en plug s parkirišča i ga rinil še kkih 20 metrov preden se je ustavil. V glavnem odgovoren je voznik reševalnega vozila, ni odrešen odgovornosti , tudi če se ta ni dovolj in pravi čas umaknila.
[/quote]
počakajmo na novice… ker verjetno bo v primeru resničnosti te štorije verjetno kje javno poročilo, kje in kdaj je rešilec sveti pleh slovenski podrajsal…
Forum je zaprt za komentiranje.