rešilec mi je odrgnil avto, kaj naredit
Zanima me, ker bi rada skombinirala njegov jutranji odhod v službo danes in nujno vožnjo rešilca. Ne, nismo vsi na socialki, pa tudi brez možganov nismo. In da, eni danes delamo.
[/quote]
Ma daj ne nakladaj. Eni danes gotovo ne delate, ker si ob omembmi službe na današnji dan najprej pomislila na provokacijo, kar pa ne bi, če bi bila v službi.
Ta pa bi bila dobra, ja. Da se rešilec na nujni vožnji ustavi, ker je poškodoval drugo vozilo, medtem pa ponesrečenec, ki čaka na nujno pomoč, potrpežljivo čaka dalje.😁
[/quote]
Če je reševalno vozilo udeleženo v prometno nesrečo, ne sme odpeljati s kraja dogodka, ampak mora počakati na drugo reševvalno vozilo. Če ti kaj ni prav, pa odpri članke zadnjih dveh nesreč, ko se je zgodilo prav to (v enem primeru je bil rešilni avto močno poškodovan, v drugem ne). Ponesrečeno vozilo ne sme voziti naprej! Pa tudi če reševalno – mora priti drugo reševalno vozilo, ki je BP. Pa ne zmišljujem si jaz tega.
Se strinjam, da ni življenjako, ampak tako pač je. Če pride do nesreče, morajo vozila ostati na mestu. Glede na to, da ima rešilec vgrajeno napravo za komunikacijo s centrom, pa je res najmanjši problem takoj poklicati drugo reš. vozilo.
Kako izgleda pra tukaj na slikovnem gradivu:
https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/foto-huda-prometna-nesreca-udelezen-tudi-resilec-123458
Moj je reševalec, vozilu na nujni vožnji se MORAŠ umakniti, da lahko varno gre mimo. Izgovori ni bilo časa, placa….ne vzdržijo. Vozilo na nujni vožnji ima absolutno prednost tudi pri rdeči v semaforju, tako da, avtorica ti le pokliči policijo, reševalci so jo že.
[/quote]
TI pa si smotana in TVOJ reševalec tudi, če ti on polni bučo z lažmi. Ja, reševalnemu vozilu se moraš umakniti, če je možno seveda, v jarek ti ni treba skočiti, lebdeti v zraku tudi ne, rešilec pa nima nobene pravice, da povzroči prometno nesrečo ali ti oplazi avto.
Itak je to provokacija, drugače pa je jasno, da je treba takoj poklicati policijo! Ampak takoj,ne pa najprej teči domov in na forum :-PPP
Če je reševalno vozilo udeleženo v prometno nesrečo, ne sme odpeljati s kraja dogodka, ampak mora počakati na drugo reševvalno vozilo. Če ti kaj ni prav, pa odpri članke zadnjih dveh nesreč, ko se je zgodilo prav to (v enem primeru je bil rešilni avto močno poškodovan, v drugem ne). Ponesrečeno vozilo ne sme voziti naprej! Pa tudi če reševalno – mora priti drugo reševalno vozilo, ki je BP. Pa ne zmišljujem si jaz tega.
Se strinjam, da ni življenjako, ampak tako pač je. Če pride do nesreče, morajo vozila ostati na mestu. Glede na to, da ima rešilec vgrajeno napravo za komunikacijo s centrom, pa je res najmanjši problem takoj poklicati drugo reš. vozilo.
Kako izgleda pra tukaj na slikovnem gradivu:
https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/foto-huda-prometna-nesreca-udelezen-tudi-resilec-123458
[/quote]
Kopiram iz zakona:
Če je treba rešiti človeško življenje, lahko udeleženec prometne nesreče začasno zapusti kraj prometne nesreče, vendar se mora takoj, ko je to mogoče, vrniti.
(3) Neposredni udeleženec prometne nesreče, ki je zapustil mesto prometne nesreče, mora nemudoma obvestiti upravičenca do podatkov iz prejšnjega odstavka ali policijo, da je bil udeležen v prometni nesreči, posredovati podatke o kraju in ostalih okoliščinah nesreče, svoje podatke, registrsko številko vozila in navesti kraj, kjer se nahaja, ter omogočiti naknadno ugotavljanje dejstev.
Razumem, da v primeru, da pride do hude prometne nesreče, reševalno vozilo ne nadaljuje/ne more nadaljevati nujne vožnje. Vedno lahko pokliče drugo reševalno vozilo, a včasih štejejo minute. Sploh če se pomoči potrebna oseba nahaja v kakšni zakotni vasi, kjer bi drugo reševalno vozilo potrebovalo bistveno več časa kot to, ki je že bilo na poti, če je že prevozilo dobršen del poti.
Kopiram iz zakona:
Če je treba rešiti človeško življenje, lahko udeleženec prometne nesreče začasno zapusti kraj prometne nesreče, vendar se mora takoj, ko je to mogoče, vrniti.
(3) Neposredni udeleženec prometne nesreče, ki je zapustil mesto prometne nesreče, mora nemudoma obvestiti upravičenca do podatkov iz prejšnjega odstavka ali policijo, da je bil udeležen v prometni nesreči, posredovati podatke o kraju in ostalih okoliščinah nesreče, svoje podatke, registrsko številko vozila in navesti kraj, kjer se nahaja, ter omogočiti naknadno ugotavljanje dejstev.
Razumem, da v primeru, da pride do hude prometne nesreče, reševalno vozilo ne nadaljuje/ne more nadaljevati nujne vožnje. Vedno lahko pokliče drugo reševalno vozilo, a včasih štejejo minute. Sploh če se pomoči potrebna oseba nahaja v kakšni zakotni vasi, kjer bi drugo reševalno vozilo potrebovalo bistveno več časa kot to, ki je že bilo na poti, če je že prevozilo dobršen del poti.
[/quote]Ne boš ti njih, monklje so paaametne, sploh ne rabijo ničesar brat in vedet, je vse po njihovo.😅
Ne boš ti njih, monklje so paaametne, sploh ne rabijo ničesar brat in vedet, je vse po njihovo.😅
[/quote]
😁😁😁 Saj reševalci (najbrž) vedo, kaj morajo, kaj smejo in česa ne, za monklje pa ta podatek niti ni pomemben. No, če bo katera kdaj udelezena v kaki podobni manjši nesreči, bo morda vedela, da je prav, da je reševalno vozilo šlo dalje. Vseeno upam, da večina to že ve.
Kopiram iz zakona:
[/quote]
Meni se to zdi edino logično – če podrsa avto, pelje naprej in nezgodo prijavi naknadno.
Podrsan bok sicer ni zelo huda poškodba in avto je vozen, je pa to zelo draga poškodba. Jaz bi najprej poklicala na svojo zavarovalnico in vprašala, kaj zdaj. Mogoče celo že imajo prijavo in izpolnjeno evropsko poročilo. Če ne oni, pa policija.
In ne, meni se ne zdi, da si pritlehna, če v takem primeru zahtevaš odškodnino. Verjetno nisi Zuckerberg, da bi ti denar kar letel z neba.
Lep pozdrav.
Modre lučke “prosijo” prednost. Modre lučke nam NE dajo prednosti.
V primeru da pride do nesreče in situacija res ni življensko ogrožujoča (kjer štejejo minute in ne sekunde), se ustavimo in damo podatke (ime reševalne in tablico ter kontakt) in nadaljujemo naprej z vožnjo.
V nasprotnem primeru samo pokličemo na policijo in povemo da smo zadeli auto… krije firma in ne mi, zato nič bat, pokličte 🙂
LUČKE NE DAJO PREDNOSTI AMPAK PROSIJO ZA NJO!!!!!
Vsak reševalec lahko to potrdi 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.