Raje imam vnuke po hčerini strani
To je čisto stvar nagona. Geni gredo dalje po ženski strani. Mati je za hči in za njene otroke ziher, da so nosilci njenih genov, med tem ko so snahini lahko od bog ve katerega samca. Zato bo tudi najbolj zanikrna hči pri mami vredna 100x več, kot najbolj zlata in pridna snaha.
Pa si mislimo, da smo kultivirani pa smo samo živali.
bi rekla, da je to življenjsko, le da si redki priznajo
Možno, da je razlog tudi to, s kom živiš, kdo ti je bližje. Moja mama tudi vedno izdatno pohvali naše otroke, sicer vedno doda, da so vsi njeni vnuki fajn, sam naše še posebej obrajta. Živimo v neposredni bližini, večkrat ji kdo od naših priskoči na pomoč, pogosto jo obiščejo, z njo poklepetajo, pa magari za 10 min. Po vsem tem je logično, da so ji bližje. Kdaj kateri od njih tudi dobi kak EUR za pomoč (zlaganje drv, urejanje vrta)…
Da nisi ti moja tašča!
Tako pač je. Sem se sprijaznila, da moji otroci zanjo niso nič posebnega. Celo naša Lera ( izmišljeno ime) hcerina hči in vaši otroci je že izjavila. Tako čuti. Meni je ok, otroci pa bodo slejkoprej sami začutili in žal mi je za njih. Škoda res. No ni treba razlagat, da tudi jaz do nje in tasta ne morem čutiti nič. Pa to jo itak ne briga. Proti čustvom ne moreš nič. Jaz sem zanjo drugorazredno bitje z visokošolsko izobrazbo in v nos ji je šlo že to, da sem bila v prejšnjem sistemu klasificirana po nivoju izobrazbe enako kot njen sin z uni izobrazbo. In sem v istem plačilnem razredu kot njena hči z uni izobrazbo. Vredu je. Če misli, da sem imela prelahek faks za njen okus, kaj bi šele bilo, če bi bila trgovka ali kaj podobnega. Faj tašča res. Kapo dol.
Oba otroka sta na svojem in približno enako daleč od doma. Vidimo se mogoče enkrat na dva ali tri mesece. Ne, to res pazim, da vsakemu enako dam, morda sinovim še malce več, ker sta oba v športu, ki nekaj stane. Saj ne, da jih nimam rada, prav nasprotno, vedno se razveselim obiskov in klicev, a vendarle, ko prihajajo hčerkini na obisk, mi je nekako topleje pri srcu. Sama nase sem jezna, da je tako, in hvala bogu, da tega ne dam videti, saj vsi radi prihajajo k meni in me pogosto tudi pokličejo, vnukinja mi je celo sama od sebe ponudila prijateljstvo na facebooku. Pa vendar…kot da sem skozi hčerko podoživela rojstvo, skozi sina ga pa nisem.
da ene čutim kot vnuke, enih pa ne, so bolj po snahinih. Rezultat, 10 let že nisem nikogar videla, moj mož se je odselil pribiližno pred 7 leti in se potem tudi ločil. Ampak meni je lepše kot kadajkoli prej, sin je bil bolj po njegovih, ki jih nisem prenesla, z leti tudi njega ne več……. kaj čem taka je resnica in če sem zato slab človek, pa pač sem. Res pa je da sem se poročila s človekom, ki ga nikoli nisem imela prav rada, bil je dober in skrben ampak sivi povprečnež.
Le kaj te moti? Ona je pravično razdelila denar. Da maš ti dva otroka je tvoj problem in ne od babice!
[/quote]
Moti no….kaj te vem. Ni mi vseeno, ker otroci niso slepi…vidijo in vprašajo. Pa je tamala stara šest…je vprašala zakaj je on dobil več. Pa babica ni odgovorila….
Pa to je le en primer…jih je bilo do zdaj veliko.. .
Moti no….kaj te vem. Ni mi vseeno, ker otroci niso slepi…vidijo in vprašajo. Pa je tamala stara šest…je vprašala zakaj je on dobil več. Pa babica ni odgovorila….
Pa to je le en primer…jih je bilo do zdaj veliko.. .
[/quote]
Sej ni na babic da odgovori ampak na teb: razložiš ji, da je bratranec edinec in mu ni treba deliti, ona ima pa sorojenca, in zato bo cel lajf z njim delila stvari.
Sej ni na babic da odgovori ampak na teb: razložiš ji, da je bratranec edinec in mu ni treba deliti, ona ima pa sorojenca, in zato bo cel lajf z njim delila stvari.
[/quote]
Jaz v bistvu ne odgovarjam namesto babice. In otrok je vprašal babico in ni dobil odgovora. Ko je vprašala mene ( čez dva dni) sem odgovorila.
Še enkrat povem… To je bil le eden izmed mnogih primerov. Ni se treba spravljati name.
Jaz v bistvu ne odgovarjam namesto babice. In otrok je vprašal babico in ni dobil odgovora. Ko je vprašala mene ( čez dva dni) sem odgovorila.
Še enkrat povem… To je bil le eden izmed mnogih primerov. Ni se treba spravljati name.
[/quote]
No tega jaz ne delam in je grdo. Kadar dam, dam vsem enako, mogoče res eno malenkost več sinovim, a ne njim neposredno, pač pa snahi in sinu, kadar otroci rabijo za športno dejavnost. Otrokom pa res vedno enako.
Da vas ni sram, in vi sebe imenujete babice! Potem ste pa še tok pra.si.ce, da ko obnemorete, za delo in pomoč kličete tiste vnuke in otroke, ki ste jih imele vedno za zadnje. Misliš, da vnuki ne čutijo razlike? Motiš se. Da ne bo tako, da je mojo družino tašča sama stran odgnala, ljubljena hči z ljubljenimi vnuki pa nima časa zanjo, pa saj ga nikoli ni imela. Tisti vnuki so naskrivaj dobivali od vsake penzije kak euro, danes jih pa ni nikjer, ko se dela v sadovnjaku ali na hiši. Pa tudi mojih ni, ker jim ne pustim. Naj kar ljubljene fehtari.
Ps. Babica ima tri vnuke in ne enega in dvakrat po pol.
[/quote]
Zakaj bi mogla ona zagovarjat kok da komu? Bote najprej hvaležni, da sploh kej dobite. In po njenih merilih je na obe strani razdelila čist enak. Ker vas je naeni strani več, si morte razdelit in dobi vsak manjši delež. Zakaj morjo tvoj otroc delit jim pa ti pojasn, sej so tvoj problem in tvoji so tisti k se bunijo.
Zaenkrat imam samo vnučke po hčerkini strani, imam ju nepopisno rada in se že vnaprej veselim še kakšnih vnučkov, imam še dva sinova, ki sta še samska. Si ne predstavljam, da bi imela ene bolj rada, druge manj..
Običajno pa je tako, da se stari starši bolj navežejo na tiste vnučke, s katerimi živijo skupaj npr. v isti hiši, kar je razumljivo.
Forum je zaprt za komentiranje.