Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kontracepcija okrog 50.leta

Kontracepcija okrog 50.leta

Zanima me, tiste ki ste okrog 50 in nimate več redne menstruacije, kakšno kontracepcijo uporabljate?

Diafragma?

Sexaš z različnimi partnerji ali z možem?

Če z različnimi partnerji, potem je nujen kondom.

Če pa z možem….nista slišala za vazektomijo? Jaz tega sploh ne razumem, zakaj se v večini primerov ženske ukvarjajo s kontracepcijo (dolgoročno agresivno, fizično ali kemijsko), ko pa je zadeva tako preprosto rešljiva z moške strani.

Ker nagovarja samo ženske, sklepam, da je kontracepcija izključno njen problem, torej da nima moža oziroma stalnega partnerja. Načeloma pa amen, da. Vazektomija je pravzaprav daleč najboljša in najmanj škodljiva kontracepcija.

Nikoli v življenju nisem imela kontracepcije in je tudi sedaj nimam. Imam še vedno M, stara 56 let.

Večinoma celibat, občasno pa kondom. Celibat zato, ker večini moškim ni mar za zaščito, potem pa ni seksa. Naj si ga sami na roke mečejo.

Če nimaš več menstruacije pomeni, da tudi zanosila ne boš več.

Mirno lahko seksaš, v kolikor te to ni minilo!

Verjetno iamš težave z branjem. Avtorica ima menstruacijo, nima pa redne menstruacije. Torej se komot zgodi nosečnost.

Par let sem bila samska, zdaj imam novega partnerja. Težko ga pred prvim sexom pošljem na vazektomijo.

Verjetno iamš težave z branjem. Avtorica ima menstruacijo, nima pa redne menstruacije. Torej se komot zgodi nosečnost.
[/quote]

Tako je, hvala. Nisem še v meni, menstruacije pa res niso več redne.

Par let sem bila samska, zdaj imam novega partnerja. Težko ga pred prvim sexom pošljem na vazektomijo.
[/quote]

Potem ga pa pošlji po kondome, on najbolje ve, kateri mu pašejo.

Jaz sem šla pri 40 letih na sterilizacijo. problem rešen.

Za ženske po 50. letu so najbolj priporočljive Cerazette ali Cerelle, vsebujejo samo ene vrste hormonov . Sicer zna bit na začetku problem z pogostimi izcedki, ki počasi prenehajo.

Za ženske po 50 niso priporočljive nobene kontracepcijske tablete.
Filat se s hormoni zaradi 0.001{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnosti, da ženska z že neredno menstruacijo pri teh letih zanosi… Ne hvala. Je potem manj škodljiv splav, če imaš to nesrečo, da se ti to zgodi.

Nimam nic….tudi redne memzesov nimam vec….je pa res da sem brez moskega ze zeloooo dolgo in tudi bom

Ti kar bodi, ti nihče ni fouš.

da kakšna po 50 tem še da za f***t.

Jaz sem šla pri 40 letih na sterilizacijo. problem rešen.
[/quote]

Če imaš stalnega partnerja, če si pa dobila novega, je pa vsaj na začetku itak obvezen kondom.

In spet, zakaj ne on na vazektomijo, zakaj ti reskirat prezgodnjo menopavzo, osteoporozo, prezgodnje staranje itd itd?
Moja soseda je naletela na to mino, vse možne stranske učinke sterilizacije in ne, ni fletno, da je pri 45 kot ena utrujena 60-letnica. Kmalu po posegu je prišla v meno, zredila se je za 15 kg, v glavnem v trebuh, izpadli so ji lasje, tako da ima po vrhu glave precej redke, na splošno pa bistveno slabše kot prej, in začetek osteoporoze.

In anala.

vrstnem redu .

In potem take stare babe delajo vrste pred spovednicami!

Ja? In kaj slišiš?

Da se spovedujejo grehov.

Midva prakticirava umik, zaradi zdravstvenih razlogov sem pred 15 leti prekinila s tabletami, sedaj pa umik. Moža ne moti.

Odgovor na objavo uporabnika
dsad, 04.09.2018 ob 06:15

Sexaš z različnimi partnerji ali z možem?

Če z različnimi partnerji, potem je nujen kondom.

Če pa z možem….nista slišala za vazektomijo? Jaz tega sploh ne razumem, zakaj se v večini primerov ženske ukvarjajo s kontracepcijo (dolgoročno agresivno, fizično ali kemijsko), ko pa je zadeva tako preprosto rešljiva z moške strani.

A ti pa še nisi slišala za stranske ucinke V.? Poznam dva, ki se jima je zelo zapletlo po posegu, čeprav naj bi bil to samo rutinski, ambulantni poseg. Še danes imata težave pri sexu in to resne, tako da ne kar posploševat. Nikoli ne bi moža poslala na V, nikoli….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close