Kontracepcija okrog 50.leta
Sexaš z različnimi partnerji ali z možem?
Če z različnimi partnerji, potem je nujen kondom.
Če pa z možem….nista slišala za vazektomijo? Jaz tega sploh ne razumem, zakaj se v večini primerov ženske ukvarjajo s kontracepcijo (dolgoročno agresivno, fizično ali kemijsko), ko pa je zadeva tako preprosto rešljiva z moške strani.
Za ženske po 50 niso priporočljive nobene kontracepcijske tablete.
Filat se s hormoni zaradi 0.001{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnosti, da ženska z že neredno menstruacijo pri teh letih zanosi… Ne hvala. Je potem manj škodljiv splav, če imaš to nesrečo, da se ti to zgodi.
Jaz sem šla pri 40 letih na sterilizacijo. problem rešen.
[/quote]
Če imaš stalnega partnerja, če si pa dobila novega, je pa vsaj na začetku itak obvezen kondom.
In spet, zakaj ne on na vazektomijo, zakaj ti reskirat prezgodnjo menopavzo, osteoporozo, prezgodnje staranje itd itd?
Moja soseda je naletela na to mino, vse možne stranske učinke sterilizacije in ne, ni fletno, da je pri 45 kot ena utrujena 60-letnica. Kmalu po posegu je prišla v meno, zredila se je za 15 kg, v glavnem v trebuh, izpadli so ji lasje, tako da ima po vrhu glave precej redke, na splošno pa bistveno slabše kot prej, in začetek osteoporoze.
dsad, 04.09.2018 ob 06:15
Sexaš z različnimi partnerji ali z možem?
Če z različnimi partnerji, potem je nujen kondom.
Če pa z možem….nista slišala za vazektomijo? Jaz tega sploh ne razumem, zakaj se v večini primerov ženske ukvarjajo s kontracepcijo (dolgoročno agresivno, fizično ali kemijsko), ko pa je zadeva tako preprosto rešljiva z moške strani.
A ti pa še nisi slišala za stranske ucinke V.? Poznam dva, ki se jima je zelo zapletlo po posegu, čeprav naj bi bil to samo rutinski, ambulantni poseg. Še danes imata težave pri sexu in to resne, tako da ne kar posploševat. Nikoli ne bi moža poslala na V, nikoli….
Forum je zaprt za komentiranje.