Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

Zdravo, kakšne izkušnje imate na bankah – je realno pričakovati, da odobrijo stanovanjski kredit cca 30.000 EUR na 1.200 EUR bruto plače, z zavarovanjem-vpis hipoteke na hišo, služba za nedoločen čas, kljub leasingu (300 EUR)?

LP

Najboljši odgovor dobiš na banki, kjer bodo videli tvoje plačilne liste, ki jih prineseš s sabo, in tudi odtegljaje. Po plačilu vseh odtegljajev ti mora ostati minimalna plača. Vprašanje je, koliko ti zdaj ostane, koliko dobiš na račun?

Če to ne pride skozi, potem kredita ne dobiš. Imaš kar visok lizing za svojo plačo, torej zna biti problem. 30.000 ni tako veliko, odvisno pa, za koliko časa želiš vzeti. Daljši bo čas odplačevanja, več obresti odplačaš in torej tudi več kredita.

Mislim, da bi bilo najbolje, da se lizing zmanjša, ko se kredit vzame, ali pa da se vzame kredit, s katerim poplačaš tudi lizing in z enim oboje odplačuješ.

Ker tvoje situacije in tvojega finančnega stanja ne poznamo, tukaj ne moremo nič več reči. Treba bo od banke do banke, vzemi s sabo plačilne liste, poglej koliko imaš še lizinga za odplačevati, in potem že najdete eno rešitev, ki bo ugodna tudi zate.

Če bi bil jaz banka, ti ne bil dal. Nisi kreditno sposobna.

tvoja neto plača je 830 eur, leasinga imaš 300 eur, torej ti ostane 530 eur za odplačevanje kredita. po odplačilu kredita ti mora ostati minimalna plača. tebi že zdaj niti minimalna plača po lizingu ne ostane, pozabi na kak kredit.

niti slučajno nisi kreditno sposobna

Na koliko let oz. kakšen bi bil obrok? 1200 BRUTO plače pa še 300 EUR lizinga – koliko ti sploh ostane – kar je nad minimalcem, je lahko obrok, potem pa računaj. Po moje bo šlo tole težko čez, odvisno tudi od ostalih finančnih dohodkov v družini, če jo imaš: gledajo na skupne dohodke oz. finančno stanje, ne le tvoje.

Vzel sem 60.000 eur na 20 let. Plača 2.400 neto, pa sem moral še vedno dati nepremičnino pod hipoteko v višini 90.000.
Po mojem z 1.200 bruto o 30.000 eur lahko samo sanjaš.

S tem, da ne pozabi, da moraš imeti ne glede na višino plače, privarčevanih vsaj 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti. Imaš? Šele potem lahko razmišljaš o stanovanjskem kreditu, ampak pri tvoji plači in leasingu tak kredit ne bo šel čez, zato bo treba še varčevati, se znebiti leasinga, mogoče poiskati drugo službo ali dodatno delo, potem bo pa šlo.

Po mojem je lapsus in je mišljeno 1200 neto.

Ostalo, kar so napisali, pa drži. Lastna sredstva, hipoteka, zavarovanje, itd. Mogoče bi bilo res smiselno kaj naredi tudi z lizingom (ogromnim, mimogrede). Moraš upoštevati, da je z minimalcem, če se postrgaš do konca za posojila, težko preživet tudi eni sami osebi.

Hvala vsem za mnenja. Neto je 1100 z dodatki.

Lastna sredstva morajo biti v vsakem primeru? Ker nepremičnine ne kupujem – jo že imam, v 5. gradbeni fazi, potrebujem pa denar, da kupim samo še pohištvo. Kako je s tem?

Za pohištvo je možen samo gotovinski kredit, kar pomeni, da je dražji od stanovanjskega (višje obrestne mere itd.). Lahko kot zavarovanje zastaviš nepremičnino, s tem okrepiš zavarovanje, ampak imaš tudi dodatne stroške z notarjem. Vse odgovore dobiš na banki, kjer bodo tudi opravili vpogled v Sisbon. Če pridobiš kakšnega poroka, je možno. Vprašanje pa je, če lahko preživiš z minimalcem nadaljnih 10 let?

Kupi pohistvo tam, kjer lahko kupujes na obroke

Poglej si kakšne namenske kredite. Gotovinskega ne priporočam ker so obresti da te srat prime.

Iz 1200 bruto na 1100 neto – kje pa si zaposlen – v Papui Novi Gvineji?

torej si kreditno sposobna za 200 EUR obroka. pojdi na informativne izračune in poglej, kaj lahko s tem dobiš na 20 ali 25 let.

na 30 let lahko dobiš cca 38.000 kredita. lastna sredstva so zastavljena nepremičnina, dobiš pa denar za dokončanje.

Pa res potrebuješ 30.000 evrov za pohištvo, medtem ko boš naslednjih 25, 30 let živela z minimalcem? Saj odločitev je tvoja, ampak morda bi bilo vseeno vredno premisliti, katero pohištvo je res nujno in katero ne, ter vzeti manjši kredit ali ga sploh ne vzeti. Poznam sicer enega junaka, ki se je za opremo hiše zakreditiral za toliko, kot sem se jaz za nakup stanovanja. Meni se to zdi blazno, njemu pa njegova dan kuchen kuhinja z ameriškim hladilnikom, velika masažna kad in gromozanska natuzzi sedežna z nekaj posameznimi masažnimi stoli pač pomeni toliko, da se mu zdi to smiselno. V primeru, da gre fnančno na tesno, pa po moje kaj takega res ni vredno.

Dan kuchen je res sinonim za luksuz….

Še dokaj sveže pri nas;

Zelo na hitro se je pokazala priložnost kupiti vikend v kraju, katerega oba z možem obožujeva.
Cena 178.000 €, po ogledu projektanta in arhitekta so in bodo stroški prenove in nekaj dodatnih želja cca 60.000.
Ker nisva želela pretopiti vseh sredstev za ta nakup, sva videla, da nama bo zmanjkalo okrog 50.000,00 €.
Greva na SKB banko, katere komitenta sva že 18 let, po kredit za manjkajoči znesek.
Kreditojemalec mož, njegovi prihodki so bistveno višji od mojih.
Mesečni bruto moža med 13.000 in 16.000 €, na letni ravni okrog 160.000 €, tako stanje je že zadnjih 12 let.
Najin plan, da vzameva kredit na 3 leta, mesečni obrok okrog 1.500 €
Osebna bančnica ( ženska, katero vidiva 1x na 5 let ) je začela komplicirati in govoriti o hipotekarnem zavarovanju, poroštvu……
Naj povem, da je stanje na najinih računih VEDNO konkretno pozitivno, nimava nobenih kreditov, leasingov, sva lastnika 4-ih nepremičnin, lepega paketa delnic, oba zaposlena v tujih podjetjih za nedoločen čas.
Po nekajdnevnem pregovarjanju, pregledovanju najinega poslovanja z banko in tudi najini ” grožnji”, da bova pač menjala banko, ker hipoteke že iz principa ne bova vzela, je bančnica s težkim srcem pristala na zavarovanje kredita pri zavarovalnici.
Tako da, draga avtorica, na žalost pozabi na tvoj kredit.

kredit je najslabša možnost, vem da je folk od tega odvisen, ker drugače ne gre…..tega denarja ni, ko vam banka nakaže en znesek je samo znesek, ko vi odplačujte z obrestmi vred avtomatsko daste banki, resnični denar in banka brez dela dobi na milijarde hohohohoh…..ker nekateri trdo zagovarjajo da brez dela ni jela hahahhahaha pa še kako je …….

drugače lahko dobiš, če je hipoteka o.k. potrudi se in menjaj banke ena bo že dala…ne daj se hehehhe

Dan kuchen je res sinonim za luksuz….
[/quote]

Ne ni, stane pa.

zavarovalnice ne zavarujejo kreditov nad 30 jurjev

sicer pa lepa pravljica. zakaj nista vzela lombardnega kredita in zastavila delnic?

pri neto plači 1100 eur je avtorica pač kreditno sposobna in večina bank ji bo kredit odobrila. vprašanje samo v kaki višini in za kako obrestno mero.

Partner je vzel kredit 5000, pa so poleg zavarovanja zahtevali še poroka (mene, imam brezhibno poslovanje in nobenih kreditov). Imel je letos eno izvršbo – pozabil plačati prometno kazen mislim da sto evrov ali nekaj takega.

Ja, zavarovalnice zavarujejo samo do 30.000. Mogoče pa res kdaj naredijo izjemo za bogatune?

In če lahko do teh 50.000 prideta v štirih mesecih, sem skoraj prepričana, da bi vama investitor dal odlog plačila. Še meni so za eno usrano garsonjero na Vrhniki ponudili plačilo v dveh obrokih.

Ne ni, stane pa.
[/quote]

Vsaka kuhinja stane, potrebuješ pa jo.

Če nimaš leasinga na direktno obremenitev, po tem ni problema, boš dobila kredit, ker banka ne ve, da imaš leasing. če pa ga imaš na direktno obremenitev, ker vidijo prilive, po tem pa ne.

Ne bo tako enostavno. So minili časi, kjer je banka le po trajnikih preverjala ali nekdo ima obremenitve ali ne.

Merodajno je vse: promet na osebnem računu, podatki na potrdilu o plači delodajalca (kar moraš priložit k skoraj vsakemu kreditu), predvsem pa SISBON.

Če je podatek o leasingu zaveden v SISBONU se bo obrok gladko odštel od kreditne sposobnosti ne glede na to, na kakšen način se leasing plačuje.

Problem št. 2: se strinjam z enim od predhodnikov, banka nakupa stanovanjske opreme ne šteje za namen, ki bi opravičeval najetje stanovanjskega kredita (če to ni ravno wc školjka, banja in ostala osnovna oprema, ki se bajte drži že v originalu).

zavarovalnice ne zavarujejo kreditov nad 30 jurjev

sicer pa lepa pravljica. zakaj nista vzela lombardnega kredita in zastavila delnic?

pri neto plači 1100 eur je avtorica pač kreditno sposobna in večina bank ji bo kredit odobrila. vprašanje samo v kaki višini in za kako obrestno mero.
[/quote]

Seveda zavarovalnica zavaruje, brez skrbi, nisem pravljičarka.
Zavarovanje kredita je prevzela Generali, to je bil pogoj banke SKB, sva ga sprejela.
Pri isti zavarovalnici imava oba z možem tudi življenjsko -. nezgodno zavarovanje, od leta 2006, zavarovani pri njih sta tudi 2 nepremičnini.
Ne vem, če si dobro prebrala, nisva želela nobenega hipotekarnega kredita, kot tudi nikakršnega vključevanja delnic.
Kredit je na 4 leta, delnice pa so ” živ organizem”.
Z mojim prispevkom sem hotela povedati, da banke še kako komplicirajo tam, kjer res ne potrebujejo. Resnično zamalo se človeku zdi, da je extra super komitent leta in leta, ko slučajno potrebuješ njihovo plačljivo uslugo, ti zagrenijo življenje.

Ena super cvetka ta mesec; stanje na računu julij 2018 povprečno 15.000 €, obresti enormnih 0,12 € ( 12 centov).

In ja, resno pripravljenja sva bila zamenjati banko, če nama ne bi ugodili. Če komitent zaupa izbrani banki da upravlja z njegovim denarjem ( premoženjem), mislim da lahko pričakujem, da bo tudi banka 1x v vsem času zaupala komitentu, da v dogovorjenem času povrne sposojena sredstva. Sploh v primeru moževih mesečnih prilivov, ter vpogleda banke nad vsemi osebnimi financami obeh od leta 1997

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close