Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

Seveda zavarovalnica zavaruje, brez skrbi, nisem pravljičarka.
Zavarovanje kredita je prevzela Generali, to je bil pogoj banke SKB, sva ga sprejela.
Pri isti zavarovalnici imava oba z možem tudi življenjsko -. nezgodno zavarovanje, od leta 2006, zavarovani pri njih sta tudi 2 nepremičnini.
Ne vem, če si dobro prebrala, nisva želela nobenega hipotekarnega kredita, kot tudi nikakršnega vključevanja delnic.
Kredit je na 4 leta, delnice pa so ” živ organizem”.
Z mojim prispevkom sem hotela povedati, da banke še kako komplicirajo tam, kjer res ne potrebujejo. Resnično zamalo se človeku zdi, da je extra super komitent leta in leta, ko slučajno potrebuješ njihovo plačljivo uslugo, ti zagrenijo življenje.

Ena super cvetka ta mesec; stanje na računu julij 2018 povprečno 15.000 €, obresti enormnih 0,12 € ( 12 centov).

In ja, resno pripravljenja sva bila zamenjati banko, če nama ne bi ugodili. Če komitent zaupa izbrani banki da upravlja z njegovim denarjem ( premoženjem), mislim da lahko pričakujem, da bo tudi banka 1x v vsem času zaupala komitentu, da v dogovorjenem času povrne sposojena sredstva. Sploh v primeru moževih mesečnih prilivov, ter vpogleda banke nad vsemi osebnimi financami obeh od leta 1997
[/quote]

Škoda denarja za zavarovanje saj je hipoteka precej cenejša.

To je res. In efekt pri morebitni izterjavi hipoteke ali zavarovalnice je povsem enak, samo upnik je drug.
V praksi celo ugotoviš, da se banka pred vnovcenjem hipoteke se kaj pogaja, zavarovalnica pa pred izterjavo precej manj.

To je od primera do primera. Če nisi komitent, ti bodo ostale gledale na ostanek zakonske min. plače. In tu mislim da si že ven. Na svoji banki vprašaj, tam lahko morda kaj urediš. V Sisbonuu se vidijo tudi kreditne kartice, če jih imaš in ti tudi to lahko odnese, pa limit itd.. Več ali manj dajejo na vrednost nepremičnine 60-70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da izplačajo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v gotovini ima se mi zdi Nlb, ampak spet na določen procent vrednosti nepremičnine. Tudi mislim da nimajo tako nikjer, da bi s stanovanjskim poplačal kak drug kredit, da bi recimo ti ta lizing odplačal/a. Ne vem toliko podrobno.
Ampak, če imaš že samo 300 zasedenega, bolj švoh.
Kot so ti rekli, na banko pojdi. Ker bo eden mogoče rekel, sem dobil, drug pa ob istem napisanem ne.

Pozdravljeni, imam minimalno plačo, nimam otrok in nisem poročena. Avto imam svoj, ni na lizing. In sicer me zanima, ali bi bila kakšna možnost, da bi dobila stanovanjem kredit in če ja, kakšno vsoto?

Se bom pa tudi oglasila na banki, za več info. Trenutno samo tako malo prašam, da vem kaj lahko pričakujem.

Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore in vam želim lep dan!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close