Kateri pralni prašek uporabljate?
Uporabila sem že vse vrste pralnih praškov od Dasha, do Ave, Ariela, Tandila, Dexala, Faxa ….a na koncu sem ugotovila, da je daleč najboljši pralni prašek Persil (prah). Odlično opere, ima pa tudi čisto nezaznaven prijeten duh.
Ne delam reklame za Persil, to so samo moje izkušnje.
Kateri pralni prašek pa vi uporabljate?
Zdaj prah Dash in tekoči najbrž Rex. Večina detergentov mi ima bodisi premočan, bodisi čuden vonj, da ne govorimo o tem, ko nekateri res pretiravajo s praškom in potem še mehčalcem. Moške vonjati po tem je pa toliko bolj čudno.
Kateri Persil v prahu nima preveč vonja? Ravno zadnjič sem namreč gledala Persil, a spet vzela Dash.
Mam dva zelo zivahna otroka, veliko sta zunaj in se precej umazeta. Persil sensitive, persil, ariel, dash idr brez tega da cunje prej namakam v sredstvu za odstranjevanje madezev+obdelava z vanish milom ne naredijo cisto zadovoljivo tega kar se oglasuje. Po vonju mi je najbolj bil vsec dash, ki pa ga v merju be drzijo vec, in me zanima kje ga v lj drzijo da je za zahodni trg? Praska, na poln, 8 kg boben, dam max za tri polne velike zlice oz cca 15 ml. Ker res ne maram od koncu pranja se kup pene v cunjah…cunje rahlo disijo, sploh zdaj ko susim zunaj, ko susim v susilcu, je vonj malenkost bolj ohranjen.
Zadnje dve leti, odkar imamo tazadnji nov pralni stroj, definitivno samo praške v gelu s čimamnj fosfatov, ki jih doziram direkt v boben . Manj plesni in svinjarije se nabira po ceveh stroja kot pri prašku v prahu, ki se rad nabere tudi v kepe po ceveh in zadržuje vlago v cevi, posledično razvijanje plesni ( v prejšnjem Gorenjevem stroju je bilo tako, kljub mesečnemu pranju s kisom na programu z najvišjo temperaturo).
Najraje imam italijanski ekološki tekoči gel brez fosfatov ( npr. L’Albero Verde, WInni’s), potem Sunil 2 in 1 iz Mullerja ( imajo občasno v kakšni akciji ), za temno perilo pa Perwoll , pa Perwoll tekoči gel za športno perilo.
Mehčalca ne uporabljamo že 5 let. Občasno dodam Mullerjev Blink tekočino za razkuževanje- ko prinesemo oblačila s poti. BOlezni ( viroze, prehladi) nismo imeli v družni že 2 leti….
Forum je zaprt za komentiranje.